Eltiltották az átigazolásoktól a Real Madridot és az Atlético Madridot

A FIFA Fegyelmi Bizottsága két spanyol klubot, a Real Madridot és az Atlético Madridot kizárta az elkövetkező két átigazolási időszakból, mivel szabálytalanságokat követtek el több 18 év alatti játékos átigazolása kapcsán.

A szankció a soron következő nyári és az azt követő téli átigazolási időszakra vonatkozik, szem előtt tartva, hogy a jelenleg zajló, január 31-én éjfélkor záródó téli átigazolási időszakban mindkét klub még igazolhat és regisztrálhat új játékosokat.

A világ labdarúgását irányító testület szerint mindkét elmarasztalt fél „megsértette a nemzetközi átigazolási és első nyilvántartásba vételi rendelkezéseket néhány játékos esetében, több alkalommal”. A kizárással együtt az Atlético csapata 821 ezer, amíg a Real Madrid csapata 328 ezer eurós büntetést köteles fizetni.

A FIFA büntetést bejelentő határozata alapján az Atlético Madrid csapata 2007 és 2014 között, amíg a Real Madrid csapata 2015 és 2014 között szegte meg többször a szabályokat.

A testület már egy éve vizsgálja a két madridi csapatot, hogy megállapítsák, teljes mértékben betartották-e Nemzetközi átigazolásra és Versenyengedély kiváltásra vonatkozó rendelet 19. cikkelyében foglaltakat, amely tiltja a kiskorú játékosok nemzetközi szerződésekben való részvételét (kivéve a speciális eseteket).

A FIFA arra kérte a Spanyol Labdarúgó-szövetséges (RFEF), hogy nyújtsa be a vonatkozó papírokat azokkal a külföldi csapatokkal kapcsolatban, akikkel a Real Madrid együttműködési megállapodást kötött, s tegyen ugyanígy az Atlético esetében. Mindhárman büntetést kaptak az ügyben játszott szerepük szerint.

Miután a FIFA Fegyelmi Bizottsága megvizsgált minden olyan tényt, amely az esethez kapcsolódik, hivatalosan is közölték a döntésüket – nyilatkozta Claudio Sulser. A szervezet hivatalos közleményével hamarosan jelentkezünk.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…