Hivatalos közlemény: A FIFA eltiltásával kapcsolatban…

A FIFA mindenben téved a klub hivatalos tájékoztatása értelmében.

A Real Madrid csapata a mai napon kapta kézhez a FIFA Fegyelmi Bizottságának határozatát, 2015. július 23-i dátummal, amelynek értelmében a klub a következő két teljes átigazolási szezonban nem regisztrálhat új játékosokat, emellett pedig köteles 360.000 svájci frank büntetést is befizetni.

A döntés értelmében a Real Madridot az alábbi pontok alapján szankcionálták:

1. Fiatalkorú (18 éven aluli) külföldi játékosok szerepeltetése, anélkül, hogy a Spanyol Labdarúgó Szövetségnél (RFEF) megfelelően regisztrálva lettek volna: Ez teljes mértékben hamis állítás. Minden játékos aki játszik, vagy játszott az utánpótláskorú csapatokban, mindig, és most is regisztrálva vannak a RFEF-nél. Továbbá minden esetben előzetes értesítést kapott a pályára lépést megelőzően a szövetség, ahogy ezt a RFEF meg is erősítette a FIFA felé egy 2015. április 17.-i levelezés alapján, mely a dokumentumok közt szerepel.

2. Fiatalkorú (18 éven aluli) külföldi játékosok szerepeltetése anélkül, hogy elsőként regisztrálva lettek volna Spanyolországban, vagy olyan átigazolás egy másik külföldi klubtól, ahol a szabályozási követelményeket nem vették figyelembe: Szintén hamis. A Real Madrid minden esetben eleget tett a FIFA szabályainak:

– A 12 és 18 év közötti játékosok esetében, mindig a szabályoknak megfelelően járt el a klub a RFEF kívánatának megfelelően, és a FIFA Játékos-státusz Bizottsága is megadta a megfelelő engedélyeket.

– A 12 év alatti játékosokra vonatkozóan a RFEF (mint a FIFA egyetlen spanyol képviselete) megállapította és kommunikálta a Real Madrid felé (egy 2014. március 10.-i e-mail formájában), hogy ezen játékosok esetében nincs szükség más, a spanyol fiatalkorúakra vonatkozó szabályoktól eltérő folyamatok végrehajtására, amit a FIFA jóvá is hagyott a RFEF felé, egy 2014. április 17-i fax által.

3. A klub nem kommunikálta a RFEF felé, hogy akik az utánpótláscsapatokban játszanak, a FIFA álláspontjának értelmében akadémiai játékosnak minősülnek: Szintén hamis. Bár úgy tartják, hogy a Real Madrid különböző ifjúsági csapatai egy akadémiához tartoznak (annak ellenére, hogy nem önálló szervezetről beszélünk), a Real Madrid minden esetben tájékoztatta az RFEF-et, hogy a játékosok, akik ezekbe a csapatokba vannak regisztrálva, bizonyíthatóan rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel, ahogy az a szövetség által hitelesített dokumentumban is szerepel, 2015. április 8.-i dátummal.

Ennek eredményeként, a Real Madrid fellebbezést nyújt be a döntés ellen minden esetet illetően, mivel azok teljes mértékben megalapozatlannak bizonyulnak.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…