Cristiano Ronaldo: A játékosok jobban érzik magukat Zizou-val

A Sporting Gijón elleni győzelmet követően Zidane, Cristiano, Karim Benzema, Isco, Jesé és Marcelo álltak az újságírók rendelkezésére, hogy elemezzék a mérkőzést.

Zinedine Zidane

„Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Nagyon odatettük magunkat és koncentráltunk az első pillanattól kezdve. Jól felkészültünk, örülünk, hogy így alakult a meccs. Az első félidő látványos volt.”

„A Sporting ellen játszottunk, meglátjuk, hogy más csapatok ellen mi történik majd. Az első félidő fantasztikus volt, ha pedig így tudjuk folytatni, akkor az ellenfeleinknek nehéz dolga lesz, de mindig tiszteljük a másik csapatot.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok (Real Madrid - Sporting Gijón)

„Amikor átvettem a csapatot, tisztában voltam azzal, hogy mi áll a rendelkezésemre. Ez egy fantasztikus kezdés. Kétszer egymás után 5 gólt lőni nem könnyű. Tudom, hogy mire vagyunk képesek és mit fogunk tenni a jövőben. Még az elején vagyunk, nagy reményeket fűzök ehhez a csapathoz. Meccseket akarunk nyerni, a szezon végén pedig legalább egy trófeát szeretnénk begyűjteni.”

„Karim csak egy kisebb rúgást kapott, hála az égnek. Gareth sérülése egy kicsit bonyolultabb, a bal vádlijáról van szó. Ez egy újabb probléma, de meglátjuk, hogy a vizsgálatok mit mondanak holnap. Remélem, hogy semmi komoly.” 

„A BBC góljai azt mutatják, hogy jól játszanak. Nagyon elégedett vagyok mindhármuk munkájával, nem csak akkor, amikor náluk van a labda. Sokat dolgoztak a védekezésben is a csapatért, számomra ez a legfontosabb. Támadásban mindig gondot okozunk az ellenfélnek a labdával, de most az egész csapat lenyűgöző volt védekezésben is.”

„Mindig van miben javulni, de az első félidő ma nagyon látványos volt, minden szempontból: a játékunk, a védekező munkánk… Fizikálisan sokat kell javulnunk, keményen fogunk dolgozni, hogy jobbak legyünk. Két hete vagyunk együtt. Meccseket akarunk nyerni, de mindenek előtt akkor, amikor címek függnek tőlük.”

„Minél több gólt lő Benzema, annál jobb nekünk. Ráadásul a csapat többi tagjával is remekül megértik egymást, ez pedig nem könnyű. Nem gondolom, hogy bármi más járna a fejében, amikor a pályán van. Nem fogjuk elveszíteni, nem is akarjuk elengedni.”

„Mind egy hajóban evezünk. Jelenleg Isco játszik, James pedig beáll. A következő meccsen könnyen lehet, hogy másképp lesz. Számomra nehéz kiválasztani a kezdőt, mivel 25 nagyon jó játékosom van, akik kiválóan edzenek.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok (Real Madrid - Sporting Gijón) 2

„A meccs előtti napon nehéz kiválasztani a csapatomat, de ez az én felelősségem, nekem kell meghoznom ezeket a döntéseket. Mindenki játszani akar, ezt pedig megértem. A legfontosabb a csapat. Jamestől azt várjuk el, amit minden héten megtesz. Dolgozzon keményen, hogy készen álljon minden meccsre. A többiekkel sincs ez másképp.”

„Amikor nincs nálunk a labda, akkor védekeznünk kell. 11 játszik 11 ellen. Amit a három srác csinál elől, az nagyon jó. A fontos az, hogy továbbra is ilyen koncentráltak legyünk, amin pedig keményen dolgozunk, azokon javítsunk. Meggyőződésem, hogy ha együtt védekezünk és futunk, akkor mindenkinek könnyebb lesz. Lesznek nehéz mérkőzéseink a szezonban.”

Cristiano Ronaldo

Zidane-ról: „Zidane adott egy lökést a csapatnak a helyes irány felé. Őszintén, úgy érzem, a játékosok jobban megértik magukat egyes edzőkkel, míg másokkal kevésbé. Ugyanaz a helyzet a futballistáknál is, mint az embereknél. Keményen dolgoztam Benítez irányítása alatt, mindig arra törekedtem, ami a legjobb a klubnak, függetlenül attól, hogy ki ül a kispadon. Soha nem voltam rossz véleménnyel Rafáról, mindig a legjobbat akarta a Real Madridnak. Másképp látta a dolgokat, mint Zizou. Ne kérdezd, hogy miért, de a játékosok jobban érzik magukat Zizou-val.”

Ancelottira emlékezteti a helyzet? „Igen, az edzéseik nagyon hasonlók. Zidane csendes típus, komolyan veszi a munkáját, szórakoztató vele lenni. Jól viselkedik a játékosokkal, elégedett vagyok, jó előérzetem van. Érdekes időszak ez számomra és a csapat számára. Jó formában vagyunk, keményen dolgozunk.”

A játékosok szerepe Benítez menesztésében: „Soha. Őszintén hiszek abban, hogy ilyen soha nem történik. Ahogy korábban is mondtam, ez empátia kérdése, de a játékosok nem játszanak ilyen szerepet. Legalábbis én nem. Az empátiától eltekintve komolyan kell venni a munkát is. A játékosok sokkal izgatottabbak most, Zizou-val.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok (Real Madrid - Sporting Gijón) 3

Dani Alves: „Nem akarok ingyen reklámot csinálni senkinek. Sosem beszéltem róla az interjúimban. Ha rosszat akarok mondani egy játékostársról, akkor vele beszélek, és nem a sajtóban csinálok az ügynek reklámot. Mindenki, aki Crisről beszél, másnap címlapra kerül."

Messi: „Egyre közelebb állunk egymáshoz, de mindig barátságos volt a kapcsolatunk. A gála előtt, amikor a színpadon álltunk, egyfajta tolmácsként szerepeltem Neymar és Messi számára. Mondtam nekik, hogy később még rendezzük a számlát (nevet).”

A szobrának rongálásáról: „Ez egy egyszerű dolog. Néhányan szeretnek, mások utálnak. A testvérem és én kértük, hogy tisztítsák meg, ez minden.”

Megrúgta Nacho Casest a mérkőzésen: „Ösztönös reakció volt. Kiállíthattak volna érte. Ha szándékosan akartam volna megrúgni, akkor minden bizonnyal nem állt volna fel. Nem kellett volna ezt tennem.”

Karim Benzema

Sérülés: „Ez csak egy rúgás, semmi több. Fáj egy kicsit, de holnap meglátjuk, hogy mi fog történni.”

Szépségdíjas góljáról: „Mindkét gólom nagyszerű volt, de a három pont a fontos. A csapat egyként támadott, ez pedig fontos számunkra és a szurkolók számára is.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok (Real Madrid - Sporting Gijón) 3

A 300. mérkőzéséről: „Az elnök megajándékozott egy mezzel, ezt meg kell köszönnöm neki. Nagyon büszke vagyok. Köszönöm a szurkolóknak és a családomnak a támogatást.”

A formáról: „Így fogjuk folytatni. Zidane egy nagyszerű edző, mindent tud a futballról. Teljes mértékben támogatjuk.”

Marcelo

„Tudjuk, hogy mit akarunk, az pedig egyértelmű, hogy az edző mit akar. Az ellenfél térfelén játsszunk, gyorsan szerezzük vissza a labdát, törekedjünk a támadásra. Az eredmény most kedvező, de keményen és jól kellett dolgoznunk, mivel a Sporting egy nehéz ellenfél.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok (Real Madrid - Sporting Gijón)

„Mindig jól érezzük magunkat, ha nyerünk, de igaz, hogy most nagyon boldogok vagyunk. Tovább akarunk javulni, valamit nyerni akarunk ebben az évben.”

„Remélhetőleg Bale és Benzema sérülése miatt nem kell aggódnunk. Jól dolgozunk az edzéseken, ezeknek semmi közük az edzésmódszerekhez.”

Isco

„Még jobbá kell válnunk, 90 percen át kell tartanunk a tempót, de azért azt is be kell látnunk, hogy a mai egy remek teljesítmény volt.”

„Keményen dolgoztunk ezen a héten, hogy megfelelő fizikai állapotba kerüljünk, az első félidőben meg is volt a kellő intenzitás, de a második egy kicsit nehezebbre sikerült.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok (Real Madrid - Sporting Gijón) 4

„Elégedett vagyok az elmúlt két meccsel, illetve a csapat reakciójával. A mai az én lehetőségem volt, a következő majd másé lesz. A fontos az, hogy élj a lehetőségeiddel.”

„Mindig próbálunk a lehető legjobban játszani. Lehet, hogy jobban megértjük, mit akar tőlünk Zidane, ez pedig a pályán is megmutatkozik.”

„Meg kell várnunk, hogy a sérültjeinkkel mi a helyzet, de úgy néz ki, hogy Benzema csak kisebb rúgást kapott, Bale-nél viszont meglátjuk, hogy mi lesz.”

Jesé

„Kapok perceket, jobban érzem magam.”

„Sosem jó dolog sérülés miatt beállni, különösen Gareth helyére, aki ilyen remekül játszik, de most több játékpercet kapok, mint eddig, amikor semmit nem kaptam.”

„A csapat nagyon jól teljesít. Az öltöző igazán egységes, ebbe az irányba kell tovább haladnunk. Nem mondom, hogy ez nem volt így eddig is, de Zidane érkezése egy bónusz, ezen az úton kell maradnunk. Profik vagyunk, jó és rossz pillanatokat is megélünk, egységesnek kell maradnunk.”

„Nem tettünk semmit Benítez háta mögött. A legjobbakat kívánom neki. Minden edző más, mindenkinek megvan a saját filozófiája, néha jól mennek a dolgok, néha nem. Benítezzel nem mentek jól, a csapat pedig most jobban teljesít. Nem szeretem az összehasonlítgatásokat. Zidane közelebb áll a játékosokhoz, jobban ismeri őket, mivel ő maga is játékos volt. Nagyszerű edző, ezt meg fogja mutatni velünk. Remek volt a kapcsolatom Zizouval, amikor segédedző volt.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK