Raúl: Számomra mindig a Real Madrid lesz az első

Raúl González Blanco, a Real Madrid legendás 7-ese egy rádióműsorban beszélt jelenlegi munkájáról, a Real Madridról, illetve lehetséges jövőjéről.

A jövő: „Nem zárok ki a futballon belül semmilyen munkakört, még az elnökséget sem. Csak azért, mert jó játékos voltál, nem biztos, hogy jó edző is leszel. Fel kell készülnöm és tanulnom kell.”

Real Madrid: „Az edzőváltással a csapat sokkal boldogabb és jobb futballt játszik. A Real Madridnak még mindig hatalmas szurkolótábora van, úgy is, hogy edzőtt váltottak, mert a dolgok nem alakultak jól. Zidane-nal sokkal több esélyük van arra, hogy fontos címeket nyerjenek.”

Raúl a Cadena SER egyik műsorában

Zidane: „Ancelotti irányítása alatt a csapattal volt, ismeri a játékosokat. A kinevezése jó lehetőség volt arra, hogy felpörgessék a csapatot. Az utolsó két mérkőzésen lehetett látni, hogy a játékosok sokkal boldogabbak és olyan dolgokat csinálnak, amiket az elmúlt hónapokban nem.”

A spanyol labdarúgás képviselője az USA-ban: „Egy munkacsoportért vagyok felelős és nagyon büszke vagyok, hogy a La Liga családjának tagja lehetek. A spanyol bajnokság márkája nagyon értékes, sok mindent hozhatunk egy olyan országba, ahol egyre többen játsszák a futballt.”

Edzőség: „Egyelőre megszerzem a szükséges képesítést, tanulok, kihasználom az időt. A spanyol bajnokság megadja a lehetőséget, hogy egy másik szemszögből nézzem a játékot, a dolgok üzleti oldalát, ez pedig lehetővé teszi, hogy szélesedjen a látóköröm, jobban megértsem, hogy miként is működik a futball világa.”

A blancók kispadja: „Igen, ha egyszer késznek érzem magam a feladatra, akkor miért ne, de most úgy gondolom, hogy más utat kell választanom. A Real Madrid mindig az otthonom lesz, és remélhetőleg egyszer a segítségükre lehetek. Szerencsés vagyok, hogy nagyok sok barátra tettem szert, rengeteg klubtól gratuláltak nekem. A tudásomat arra fogom felhasználni, hogy erősebbé tegyem a La Ligát.”

Raúl a Cadena SER egyik műsorában

A Real Madrid ajánlata: „A Mardid mindig nyitva tartotta nekem az ajtót, nagyszerű a kapcsolatom az elnökkel. Én döntöttem úgy, hogy New Yorkban maradok. A visszatérésem is be fog következni, de most jó helyen vagyok. Még most is minden pillanatban követem a Real Madriddal kapcsolatos eseményeket, remélem, hogy trófeákat fognak nyerni.”

Ellenérzések: „Sosem voltam semmi ellen. Sokszor elmondtam, hogy a játék embere vagyok, egy madridista. Igaz, hogy van közös múltam az Atléticóval is, de a Real Madrid az, ahol emberként és játékosként is kialakultam, ahol éreztem a kapcsolatot a pályával és az emberekkel; mindent ez a klub adott nekem. De szerintem nagyon tisztelnek engem a spanyol pályákon, elégedett vagyok a döntéseimmel, hogy Németországba, Katarba, az Egyesült Államokba mentem. A futball embere vagyok, aki hisz a csapatmunkában, a jó értelemben vett harcban, fegyelmezettségben, a futball által nyújtott értékekben.”

Lehetőségek az edzői pályára lépésben: „Az első választásom mindig a Real Madrid lesz, de az, ha globális szinten dolgozom a La Ligáért, nem árthat senkinek.”

Raúl a Cadena SER egyik műsorában

A Madrid részéről nem volt ellenérzés a La Ligához kötődő munka felé? Nem. Az USA-nak felelek majd a munkám során. A Madrid már azelőtt ismerte a döntésemet, hogy az nyilvánosságra került, nagyon szoros a kapcsolatom a klubbal. Elfogadták és tiszteletben tartották az elhatározásomat.

Futballistából átlagember: Itt New Yorkban ez nagyon egyszerű. Mivel az idény novemberben véget ért, olyan volt, mintha szabadságra mentem volna. Szép fokozatosan hagytam magam mögött. Már júniusban éreztem, hogy ez lesz az utolsó szezon. Jelenleg nem hiányzik, s nem hiszem, hogy fog, mivel nagyon sok minden leköti a gondolataimat. Sok a tennivaló a La Ligával, s egyébként se álmodtam arról, hogy akár 21 évem is lehet profiként.

Lazábbnak tűnsz, megváltozott a humorérzéked is? Folyamatosan fejlődünk, én most épp egy sokkal közvetlenebb időszakomat élem. Itt olyasmit csinálhatok, amit Madridban nem tehettem meg: sétálgatok az utcán, metrózom, buszozom. De azért a nyomás ellenére is próbáltam szerethető lenni Madridban.

A sajtó: Korábban sokkal közelebbi volt velük a kapcsolat, mert kevesebb újságíró dolgozott, kényelmesebb volt a helyzet.

Raúl a Cadena SER egyik műsorában

Értékek: Mindig próbáltam atadni az újonnan érkezőknek azt, micsoda, mit jelent a Real Madrid. Az öltözőben hihetetlen értékek tapasztalhatók meg, számomra a futball a lehető legjobb hivatás, szívesen folytattam volna.

Kispadra szorulás: Csak kitaláció, hogy nem viseltem jól, ha csereként kaptam szerepet. Mindig tiszteletben tartottam az edző feltételeit. Mindig a csapat részének tartottam magam. Valamennyien úgy gondoltuk, hogy megérdemeljük a játéklehetőséget.

Spanyolország: „Sok időt töltöttem Luis Aragónesszel, véleményem szerint ő is egy volt a legnagyobbak közül. Úgy gondolom, hogy játszhattam volna Luis válogatottjában, de tiszteletben tartottam a döntését és a játékosokat, akiket behívott a keretbe. Az első néhány hónap a válogatottból való kihagyásom után kemény volt, magányosnak éreztem magam.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK