A Real Madrid utánpótlásának csiszolatlan gyémántjai, avagy a holnap sztárjai

A Marca posztról-posztra haladt és vetett egy pillantást arra, kik lehetnek a következő sztárok, akik jó eséllyel sikeressé válhatnak a Santiago Bernabéu gyepén.

Kapus

A Tenerife-i születésű 20 éves kapuvédő, Carlos Abad ebben a szezonban kivívta a helyét a Castilla kezdőcsapatában. A korábbi Tenerife játékos már bemutatkozott korábban a másodosztályban a fehér-kékek színeiben, ezt követően került a fővárosi csapathoz. Mögötte áll a rangsorban Luca Zidane, a 17 éves játékos a spanyol fiatalok topligájában játszik (División de Honor Juvenil), emellett a francia korosztályos válogatottba is meghívót kapott. Darío Ramos, aki a Jésus Vallejo-üzlet részeként került a klubhoz, egy másik fiatal hálóőr, akitől nagy dolgokat vár az edzői stáb Valdebebasban.

Carlos Abad
Carlos Abad

Luca Zidane
Luca Zidane

Darío Ramos
Darío Ramos

Jobboldali védő

Fran Rodríguez idén ősszel lépett elő, mint állandó Castilla kezdőjátékos. Egy olyan játékosról van szó, aki szeret bekapcsolódni a támadásokba, kiváló lövései vannak, így egyáltalán nem szokatlan, hogy feltűnik a góllövőlistán is. Rodríguez jelenleg éppen egy sérülésből lábadozik. Rajta kívül még Achraf Hakimi, a marokkói felmenőkkel bíró, de Madridban született játékos, aki nagy reményeket szövögethet ezen a poszton. Amellett, hogy briliáns képességekkel rendelkezik védekezésben, a sebessége révén ő is oda tud érni a kapu elé, és képes gólokat szerezni.

Fran Rodríguez
Fran Rodríguez

Achraf Hakimi
Achraf Hakimi

Baloldali védő

Az utánpótlás válogatott Mario Hermoso jelenleg a Valladolidnál szerepel kölcsönben, ahol létfontosságú fogaskerék lett Miguel Ángel Portugal szakvezető gépezetében. Hasonlóan fontos játékos Abner is, a brazil védőt sérülés akadályozhatja meg abban, hogy szép jövő elé nézzen a Real Madrid első csapatánál. A nagycsapat Ausztráliában és Kínában zajló előszezonját keresztszalag szakadás miatt kihagyni kényszerült, ám visszatérése után nem sokkal újra megsérült és műtétnek kényszerült alávetni magát.

Mario Hermoso
Mario Hermoso

Abner
Abner

Jobboldali belső védő

Diego Llorente a Paco Jémez vezette Rayo Vallecanónál szerzett nevet magának. A csapat 4,5 millió euró ellenében, visszavásárlási opció biztosításával vált meg 19 éves, spanyol U21-es válogatott játékosától, Jesús Vallejótól, aki kapitánya volt az U19-es spanyol válogatottban, annak dicsőséges Európa bajnoki győzelmekor. Rafa Benítez a Levante elleni mérkőzés alkalmával Philipp Lienhartot hívta fel az első csapat keretéhez. Az osztrák védő kölcsönszerződés keretében került a klubhoz, de a fiatal játékos mély benyomást tett a szakvezetésre, ezért hosszabb távon számolnak vele. S ne feledkezzünk meg Gorka Zabartéról, aki szintén ígéretes jövő előtt áll, nevét rendszeresen megtalálhatjuk a korosztályos spanyol válogatottak keretében.

Diego Llorente
Diego Llorente

Vallejo
Vallejo

Philip Lienhart
Philip Lienhart

Gorka Zabarte
Gorka Zabarte

Baloldali középső védő

Az egyik töretlenül fejlődő játékos, aki szépen araszol az akadémia ranglétráján, a Castilla csillaga, José León. A játékos, aki zsenge kora ellenére a védelem szívében és a pálya közepén is jól teljesít – nagyon biztosan bánik a labdával. Ő egy másik olyan játékos, aki nemzetközi tapasztalatokra tett szert a spanyol korosztályos csapatokban. Héctor Martínez Torres egy újabb fiatal tehetség, aki több ízben meghívást kapott a korosztályos nemzeti csapatokba, szemkápráztató labdakihozatalokra képes.

José León
José León

Héctor Martínez Torres
Héctor Martínez Torres

Középső középpályás

A Real Madrid nemrégiben leigazolta a Boca Juniors ígéretes fiatal üdvöskéjét, Rodrigo Bentancurt. (Mi úgy tudjuk, hogy még nem történt meg az átigazolás. – a szerz. kieg.) A középpályás a Castilla csapatába érkezett, ám sok egyéb mellett már szerepelt az argentin ’Szuperklasszikuson’ is, a River Plate ellen. Lucas Torró leginkább a gyors labdavisszaszerzéseiről ismert, amíg Martín Calderón, aki 3 évvel ezelőtt az U17-es csapatból került a Valdebebas gyepére, mindig kiválóan helyezkedik.

Rodrigo Bentancur
Rodrigo Bentancur

Lucas Torró
Lucas Torró

Martín Calderón
Martín Calderón

Jobboldali középpályás

José Carlos Lazo már tudja, milyen a ’nagyokkal’ készülni, hiszen az Eibar elleni mérkőzésre elutazhatott a felnőtt kerettel. A jobboldali szélső játékos állandó kezdő a UEFA Youth League-ben szereplő U18-as csapatban, egyúttal a Castilla keretének is tagja. Ahogy a 18 éves Miguel Garci is bebetonozta helyét a Castilla játékosok között.

José Carlos Lazo
José Carlos Lazo

Garci
Míguel Garci

Irányító

Marcos Llorente a Real Madrid akadémiájának egyik ékköve. Pontosan tudja, hogyan szabályozza a mérkőzés tempóját, kiválóan épít támadást és tör a kapura. Alex Febas egy nagyon ígéretes középpályás, olyas valaki, aki kiválóan ötvözi a kreatív játékot a lelkiismeretes munkával. Javi Muñoz 2014-ben debütált az első csapatban, miközben Álvaro Medrán fejlődése kissé lelassult a sérüléseinek köszönhetően, de még lehet a Getafe kulcsjátékosa, ahol a szezon végéig kölcsönben szerepel.

Marcos Llorente
Marcos Llorente

Alex Febas
Alex Febas

Javi Muñoz
Javi Muñoz

Álvaro Medrán
Álvaro Medrán

Középcsatár

Nagyon kevés fiatal spanyol játékos van góllövő ösztönökkel megáldva: Borja Mayoral minden védelem rémálma. A másik ilyen Mariano, aki 12 góllal a neve mellett ebben a szezonban a spanyol harmadosztály góllövőlistájának élén tetszeleg. Neki nemrég foglalták írásba a szerződéshosszabbítását, a következő szezonban az első csapat keretéhez tartozhat.

Borja Mayoral
Borja Mayoral

Mariano
Mariano

Támadó középpályás

Mi olyat lehetne elmondani Odegaardról, amit eddig még nem mondtak el? A norvég játékos a Real Madridot választotta, miután Európa nagy klubjai versenyeztek érte. Álvaro Fidalgo Fernández a Castillában építi fel magát, miután megérkezett a 17 éven aluliak csapatából és szintén tagja volt a spanyol utánpótlás csapatoknak.

Martin Odegaard
Martin Odegaard

Álvaro Fidalgo
Álvaro Fidalgo

Baloldali középpályás

Minden szem Marco Asensióra fókuszál. Mindene megvan: minőség, sebesség és gólok. Minden a rendelkezésére áll, hogy sikeres legyen a Real Madridnál. Mink Peeters 16 éves korában csatlakozott a madridi csapathoz, azonban a sorozatos sérülései megakadályozták abban, hogy megmutassa a képességeit. Cedrés végigjárta a ranglétrát a Real Madrid 15 év alatti csapatától indulva és most a Castilla játékosa. A labdával kiválóan bánik és tehetséges szabadrúgás lövő.

Asensio
Asensio

Mink Peeters
Mink Peeters

Cedrés
Cedrés

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK