Raúl: Amióta Zidane az edző, a szurkolók várják a mérkőzéseket

Raúllal a beIN Sports készített interjút, melyben a Real Madrid legendája beszélt egykori csapattársáról, a klub jelenlegi edzőjéről, Zinedine Zidane-ról, a Barcelonáról, de természetesen szóba került a saját jövője is.

A legutóbbi nyialtakozata a Barcelonáról (A legenda kijelentette egy interjú során, hogy nem bánja, ha a Barcleona nyeri a Bajnokok Ligáját, hiszen spanyol csapatról van szó – A szerk. kieg.): „A Real Madridnál eltöltött éveim alatt is ugyanezt mondtam. A rivalizálásnak léteznie kell, ez egy jó dolog mindkét klub számára. Én azonban, ha tudom, hogy a Real Madrid nem nyerheti meg a sorozatot, de egy spanyol csapat igen, akkor boldog vagyok, hiszen egy hazai csapat tette meg.”

Guti másképp gondolja… „Gutinak megvan a saját személyisége, a saját véleménye, ahogy nekem is. Most egy nagy projekt keretében szorosan együtt kell működnöm az összes klubbal a La Ligában. Úgy vélem, megvan a képességem és a hitelességem ahhoz, hogy megvédjem a spanyol klubokat.”

Zidane: „Ő a történelem egyik legnagyobb játékosa. Minden olyan csapatban diadalmaskodott, amelyben pályára lépett. Volt szerencsém együtt játszani vele, egy öltözőn osztoztunk. A klub minden szegletét ismeri. A Castillánál töltött másfél évet követően most megvan a lehetősége az első csapat irányítására. Nagyon optimista vagyok az érkezése miatt, mivel az első két mérkőzésén a csapatot sokkal boldogabbnak láthattuk a pályán. Mindkét meccsen részesültünk remek futballban is. Most folytatnia kell a munkát, meg kell találnia azt a felállást és összetételt, amely a nagy mérkőzésekre szolgál majd, hogy sokkal versenyképesebbek legyenek.”

Raúl interjú_1

A Real Madrid és a menesztett edzők: „A Real Madrid egy nagyon igényes klub. Majdnem 17 évet töltöttem el a csapatnál és 18 edző kezei alatt dolgoztam. Ez gyakorlatilag minden évben új edzőt jelent, néhányan csak pár hónapig maradtak. A klub körüli emberek nem voltak elégedettek azzal a teljesítménnyel, amelyet a Real Madrid Benítez irányítása alatt mutatott. Talán egy kicsit több türelem jót tett volna, de a klub meghozta a döntést és adott Zidane-nak egy esélyt. Támogatnunk kell őt. A madridisták alig várják a mérkőzéseket, remélem, a többi mérkőzés is olyan lesz, mint az első kettő volt.”

A játékosok tisztelik az edzőt: „A játékosok tisztelni fognak minden olyan edzőt, aki jó a munkájában és tudja, hogyan tanítsa és hogyan motiválja őket. Igaz, hogy a jelenlegi keret játékosai közül néhányan látták gyerekként, hogy Zidane megnyeri a világbajnokságot. Zizou könnyen átadja majd az üzenetét a csapatnak. A játékosoknak mindig tisztelniük kell az edzőt, de úgy vélem, Zidane esetében maximálisan figyelni fognak arra, amit mond és együttes erőfeszítéssel próbálják majd jobbra fordítani a dolgokat.”

Zidane, mint edző: „Korábban nem gondoltam, hogy erre a pályára lép. Úgy döntött, tanul, hogy edző lehessen. Nagyszerű tapasztalatai vannak a Real Madriddal és egy kiváló keret áll rendelkezésére. Közel állunk egymáshoz, a legjobbakat kívánom neki, a csapatnak és a klubnál dolgozó embereknek.”

Luis Enrique és Diego Simeone: „Luis Enrique és én csapattársak voltunk egy ideig a Real Madridnál, majd később a válogatottban is. Ő egy edző, aki minden olyan klub imidzsét erősíti, amelynél dolgozik. Még játszottam, amikor Simeone elkezdte az edzői pályafutását. Minden egyes mérkőzésen nagy befolyása volt. Meg kell emelnem a kalapom az általa végzett nagyszerű munka előtt, amelyet minden bizonnyal folytatni is fog az Atléticóval. A világ egyik legjobb edzője.”

Raúl interjú_2

A jövő: „A La Ligához köthető a jövőm. Dolgozni fogok a Real Madriddal, az Atléticóval, a Barcelonával, a Villarreallal… Minden klubnak szeretnék segíteni és értéket akarok adni a bajnokságnak, erősíteni a La Ligáról kialakult képet az Egyesült Államokban. Ez egy olyan projekt, amelybe nagyon szenvedélyesen vetem bele magam.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…