Marco Asensio, a spanyol futball jövője

A Real Madrid az előző idényben mindössze 3,9 millió euróért cserébe szerezte meg a Mallorca játékosát, akiért a Barcelona, a Bayern München és az Inter is versenyzett. A spanyol tehetség jelenleg az Espanyolnál szerepel kölcsönben, nem is akárhogy. A helyzetét és jövőjét egy a spanyol labdarúgással foglalkozó sportszakíró fejtegeti.

Bennem elsőként az a kérdés merült fel, hogy mégis miért ennyire olcsón. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ő játszotta a sztár szerepét a spanyol U19-es válogatottban, amely tavaly nyáron megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságot. Az elődöntőben két alkalommal is betalált az erősebbnek vélt franciák ellen. Miközben közelről figyeltem őt a sorozat alatt, időnként úgy tűnt, hogy ő egy idősebb játékos, aki egy sokkal fiatalabb korosztályban szerepel.

Teljesen jogosan nyerte el a torna legjobb játékosának járó díjat. Egy nagyon érdekes tehetség, aki képes a támadóhármas bármelyik szereplőjét alakítani. Egy olyan típusú labdarúgó, akiért képes lennél fizetni, hogy láthasd a játékát. Akinél ha ott a labda, akkor a szurkolók felugranak a székeikből. Jelenleg az U21-es keret tagja, Norvégia ellen debütált, Gerard Deulofeu cseréjeként. Négy mérkőzésen eddig két találatnál jár.

Marco Asensio, a jövő csillaga

A következő kérdésem az volt, hogy vajon milyen tervei vannak vele a Real Madridnak. A Mallorcánál mutatott lenyűgöző teljesítménye és az Európa-bajnokságon elért sikert követően néhányan úgy vélték, hogy útja egyenesen a Real Madrid első csapatának keretébe vezet.

Ami engem illet, úgy gondolom, már van azon a szinten, hogy ott lehessen a keretben, hiszen Jesénél és Lucas Vázqueznél is jobbnak tartom őt. A Real Madrid úgy döntött, hogy megtartja Denist a Villarrealnál produkált nagyszerű idényét követően (40 mérkőzésen 7 gólt szerzett, megannyi gólpasszt adott és több nagyszerű mérkőzést tud a háta mögött).

A királyiak végül úgy döntöttek, hogy kölcsönadják őt az Espanyolnak, hiszen úgy tűnt, hogy a támadó középpályás így megkaphatja az állandó játéklehetőséget a ligában. Nagyszerűen lát a pályán, lenyűgözően passzol. Kiváló karakterét igazolja, hogy jól megbirkózott a feladattal, és sikerült felvennie a harcot az egyre keményebb és keményebb védőkkel szemben.

Ebben az idényben eddig többször is lenyűgözően teljesített, ugyan csak 8 mérkőzésen szerepelt, azonban négy gólpassza van és mérkőzésenként átlagosan 2,3 helyzetet alakít ki. Felipe Caicedóval nagyszerűen megértik egymást. A Betis elleni mérkőzésen három asszisztot is kiosztott.

Sokan úgy vélték, hogy az Espanyol stílusa nem fekszik majd igazán Asensio játékának, hiszen egy olyan csapatban kell majd játszania, amely célja a bentmaradás. A Real Madrid ígérete azonban játékával hamar elnyerte a szurkolók szeretetét. Azt hiszem, számára a legnagyobb elismerés, hogy a legjobbak között töltött első bajnoki idényében máris felröppentek a pletykák, hogy az átigazolási időszakban visszatérhet a Bernabéuba.

Marco Asensio, a jövő csillaga

Sokan azt gondolták, hogy a Real Madrid csak az átigazolási tilalom miatt lelkesedik az ifjú titánt illetően, azonban annak, aki rendszeresen figyeli a játékát, nem kétséges, hogy remek üzletet jelenthet a srác. Úgy érzem, itt nem az a kérdés, hogy megkapja-e majd a lehetőséget a Real Madrid első csapatában, hanem sokkal inkább az, hogy mikor. Ha figyelembe vesszük egy-két játékos hozzáállását a jelenlegi keretből, akkor ez az állítás még inkább igazzá válik.

Tudjuk, hogy a Real Madrid nem arról híres, hogy a fiatal játékosoknak túl sok esélyt adna, gyakran inkább a galaktikus modellt preferálják, azonban jelenleg egy óriási tehetség van a birtokukban, aki igazi szupersztárrá válhat a következő két vagy három évben.

Darryl Geraghty

Forrás: readlaliga.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK