Cristiano Ronaldo: Zidane fenomenális munkát végez

Az Espanyol elleni kiütéses győzelmet követően Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo, Jesé Rodríguez, Raphael Varane, Sergio Ramos és Dani Carvajal álltak az újságírók rendelkezésére, hogy elemezzék a látottakat és beszéljenek egy keveset a jövőbeli tervekről is.

Zinedine Zidane

A mérkőzésről: „Mindig meglepődök, hiszen nem könnyű öt vagy hat gólt szerezni ezeken a mérkőzéseken. Nem egyszerű, de munkával el lehet érni. Ismét egy nagyon jó mérkőzésünk volt, jól kezdtük. Amit csinálunk, az egyáltalán nem könnyű. Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb meccs az érkezésem óta, de nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Mindannyian tudjuk, hogy mekkora minőség rejlik a játékosokban, lelkesednek a munkáért. Boldog vagyok, hogy valami újjal járulhatok hozzá a csapat teljesítményéhez. Csak a gólszerzésre és a meccsek megnyerésére kell koncentrálnunk.”

Mérkőzés előtti nyilatkozatok (Real Madrid - Espanyol)_1

Cristiano Ronaldóról: „Korábban már láttuk, hogy egyes emberek szerint Cristiano nem teljesít jól, ha nem lő három gólt. Ez mindig meg fog történni, hiszen ő szoktatta őket ahhoz, hogy meccsenként két vagy három alkalommal is betalál. Nem nagy ügy, ha néha nem szerez gólt. Óriási ambíciói vannak. Hatalmas munkát végzett védekezésben is.”

Benzemáról: „Nehéz olyasmit találni, amiben fejlődnie kell. Sokat dolgozik, és mindig képes a javulásra. Szerzett egy gólt, és szerezhetett volna még kettőt vagy hármat. Csak a munkája számít. Tudjuk, hogy mire képes a labdával. Emellett sokat fut és védekezik is.”

James teljesítménye: „Jó mérkőzése volt. Nagyon jól dolgozik, örülök a teljesítménye miatt. Nem csak a labdával, hanem anélkül is jól teljesített, ez a legfontosabb. A dolgok sokkal könnyebbek számára, ha nála a labda, de a komplett teljesítménye boldoggá tesz.”

Harc a bajnokságért: „A célunk próbálkozni és a maximumon teljesíteni minden mérkőzésen, és úgy elérni a szezon végét, hogy van esélyünk megnyerni a ligát. Négy ponttal vagyunk lemaradva, és ez még hétre is nőhet (A Barcelona egy meccsel kevesebbet játszott – a szerz. kieg.). Nem lesz egyszerű, de tesszük a dolgunkat, sokat várok a bajnokságtól, hiszen még nem ért véget. Azon dolgozunk, hogy minden nap fejlődjünk. A Real Madrid profi játékosokból áll, tisztában vagyunk a győzelem fontosságával. Itt csak a győzelem számít. Veszítettünk két pontot Sevillában, de tudjuk, hogy többet ezt nem tehetjük meg.”

Cserék: „A később beálló játékosok is fontosak, ahogy Nacho, Denis és Arbeloa is. Ők mindannyian olyan labdarúgók, akik jobbá teszik a körülöttük lévőket. Ha valamit nyerünk, az a csapat miatt lesz, mindenki hozzájárul, nem csak kettő vagy három játékos. A változtatások, Casemiro, Jesé és Vázquez beküldése ma nagyon fontosak voltak.”

Cheryshev lehetséges távozása: „Holnap meglátjuk, de úgy gondolom, még távozhat. Számára a játékidő a legfontosabb. Nagyszerű játékos, időre van szüksége, én pedig a legjobbakat kívánom neki. Ha lesz lehetősége a távozásra és a játékra, akkor örülni fogok neki. Holnap elválik.”

Mérkőzés előtti nyilatkozatok (Real Madrid - Espanyol)_2

A forma fenntartása: „Ez a tervünk. Két pontot veszítettünk a Betis ellen, nem számítottam rá, de a futball ilyen, minden mérkőzés nehéz. A saját munkánkra kell koncentrálnunk és minden meccsen nagy intenzitással kell játszanunk. Minden meccsnap nehéz, nem csak az Atlético és a Barcelona elleni mérkőzések. Most a Granadára kell összpontosítanunk, nehéz meccs lesz. Ha valamit szeretnénk elérni a bajnokságban, akkor mindig a három pont megszerzését kell megcéloznunk.”

Edzések: „Úgy vélem, a munka létfontosságú. Három hete dolgozunk együtt. A csapat fizikai állapota javulni fog. Nem aggódok túl sokat emiatt a mérkőzéseken. Az a fontos, hogy fenntartsuk az erőnléti állapotunkat, a koncentrációnkat és ugyanilyen intenzitással játsszuk a meccseket. Amikor a Bajnokok Ligája újra elkezdődik, minden harmadik nap játszani fogunk, és nem lesz lehetőségünk arra, hogy a jelenlegihez hasonló munkát végezzünk az edzéseken. Elégedett vagyok ezzel a három héttel, ahogy a játékosok is, ez látható.”

Cristiano Ronaldo

A mérkőzésről: „Zidane fenomenális munkát végzett az elmúlt hetekben. A játékosok jobban és fittebbnek érzik magukat, ezért láthattuk ez az eredményt a pályán. Győztünk és nagyon jól játszottunk. Nagyon boldog vagyok, egy újabb mesterhármast szereztem, de a legfontosabb, hogy a csapat tartja a lépést, jól játszottunk, a gólok pedig természetesen jönnek. Nincsenek könnyű ellenfelek. A dolgok könnyebben mennek, ha jól játszik a csapat és nagy a játék intenzitása.”

A munkáról: „Ez egy pozitív dolog. Azért van szükségünk rá, mert az előszezon nem volt túl jó, sokat utaztunk. Zidane egy másfajta gondolkodással érkezett, a játékosok jobban érzik magukat, így kell folytatnunk.”

Mérkőzés előtti nyilatkozatok (Real Madrid - Espanyol)_3

A második félidők: „Úgy gondolom, ez a pihenés. Amikor sok góllal vezetsz, ez normális. A csapat jól érzi magát, ezt láthattuk a Betis elleni második félidőben is, amely nagyon intenzív volt, sokat kellett futnunk. Ma 4-0-ra vezettünk, csökkentettük az intenzitást, de így is szereztünk két további gólt. Folytatnunk kell és nem szabad az Atléticóra és a Barcelonára gondolnunk. Jól teljesítenek, de tovább kell haladnunk ezen az úton, hiszen sok van még hátra a bajnokságból.”

Jesé Rodríguez

A játékról: „Ez az az út, amelyen haladnunk kell tovább, minden mérkőzésen összpontosítanunk kell, lelkesedésre van szükség ahhoz, hogy boldoggá tehessük a szurkolókat. Mi vagyunk a Real Madrid, soha nem adjuk fel, tényleg harcolni akarunk.”

Zidane-ról: „Mindig közeli kapcsolatban álltunk egymással. Hálás vagyok a felém mutatott bizalmáért. Nagyon jól érzem magam, folytatnunk kell a munkát. Mindenki láthatja, hogy tényleg közel áll a játékosaihoz, mindenkire odafigyel, elmondja a jó és a rossz dolgokat is. Rengeteg motivációt és örömöt közvetít felénk. Az erőnlét tekintetében tettünk egy lépést előre vele, ezt mi is érzékeljük.”

Mérkőzés előtti nyilatkozatok (Real Madrid - Espanyol)_4

Raphael Varane

A mérkőzésről: „Egy csapatként játszottunk és megpróbáltunk nagy nyomást gyakorolni az első félidőben. Ez nagyon jól sikerült. A csapat jól teljesít és megérti az edző ötleteit.”

Támadó futball: „Úgy játszunk, ahogy szeretnénk, támadó szellemben. Harcolni fogunk a végsőkig. Értjük az edző filozófiáját, szeretnénk támadásban nyomást gyakorolni. Mindannyian ezt tesszük, ez megzavarja az ellenfelet. Három hete dolgozunk az erőnlétünkön, látható, hogy jobbak vagyunk. Amikor jól játszunk, a Bernabéu boldog, szóval továbbra is szeretnénk megadni ezt az örömöt a szurkolóknak. Nem veszíthetünk több pontot.”

Sergio Ramos

A mérkőzésről: „A csapat igazán fel volt tüzelve az első perctől kezdve, nagy nyomást helyezett az ellenfélre a támadóharmadban, és sokat birtokolta a labdát, amivel nagyon nehézzé vált az Espanyol dolga. Élveztük a labdabirtoklást és klinikai pontosságúak voltunk a kapu előtt. Az első 50 perc teljesítménye nagyon kényelmessé tette a mérkőzés további részét.”

Zidane-ról: „Minden edzőnek megvan a saját futballfilozófiája, játékosként mi megpróbálunk igazodni ehhez a lehető legjobb módon. Zidane egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektet a letámadásokra, ez pedig nagyon fontos számunkra.”

Fizikai munka: „Ebben a tekintetben Zidane érkezése óta változás állt be. Három hete edzünk vele, a stáb sokat ad nekünk, ami a szezon további részében fontos lesz, hiszen még most jön az igazán intenzív szakasza az idénynek.”

Mérkőzés előtti nyilatkozatok (Real Madrid - Espanyol)_5

A saját erőnléte: „Nagyon jól érzem magam, küzdöttem, hogy visszatérhessek és nyugodt lehessek, hogy a sérüléseket magam mögött tudjam. Ma egész jól éreztem magam.”

A bajnokság: „Nem szeretnénk abban a szituációban lenni, amelyben jelenleg találjuk magunkat, de a futball ilyen. Harcolnunk kell a bajnokságért, megpróbálunk annyi pontot gyűjteni, amennyit csak tudunk, hogy ledolgozhassuk a hátrányunkat és nyomás alá helyezhessük az élen állókat. Jellemző a labdarúgásra, hogy bár néha jól játszol, mégsem szerzel pontot, és előfordul, hogy amikor nem játszol jól, végül mégis jön az eredmény. Optimistának kell lennünk, folytatnunk kell a mérkőzések megnyerésére való törekvést és olyan gyorsan utol kell érnünk az előttünk lévőket, amilyen gyorsan csak lehet.”

Edzőváltás: „Zizou irányítása alatt mindenki sokkal boldogabb, nem tudom, hogy ennek köze van-e ahhoz a kapcsolathoz, ami már korábban kialakult közte és a játékosok között, amikor Ancelotti irányítása alatt együtt dolgoztunk, vagy egyszerűen csak a felé érzett tiszteletünk az oka. Számunkra ő egy példaképet testesít meg, akit követni kell, legendás alakja a klubnak. Amikor ő ad neked tanácsot, másképp teszi, mint bármely más edző, de minden korábbi trénerünk megkapta tőlünk a maximális tiszteletet.”

Az öltöző: „A Real Madridot illetően mindig napvilágot látnak újabbnál újabb sztorik, amelyek a semmiből jönnek. Mindannyiunk lelkiismerete tiszta. A teljes pályafutásom során egyetlen egyszer sem csináltam semmit annak érdekében, hogy elküldjenek egy edzőt a csapatomtól, és soha nem láttam egyetlen csapattársamtól sem hasonlót. Az öltöző teljesen más, mint amilyen képet festenek róla, ezt tanúsíthatom.”

Dani Carvajal

A mérkőzésről: „Erősen kezdtünk, az első 15 percben könnyűvé tettük a mérkőzésünket. Azt terveztük, hogy megnehezítjük az ellenfél dolgát és megpróbálunk gólokat szerezni. Tudtuk, hogy ha nagy intenzitással kezdünk, akkor nagyon nehézzé tehetjük az ellenfél számára a dolgokat. Az első perctől kezdve többet birtokoltuk a labdát, tökéletes mérkőzés volt számunkra.”

Mérkőzés előtti nyilatkozatok (Real Madrid - Espanyol)_6

Feltüzelve: „Mindig úgy lépünk pályára, hogy annyi gólt szeretnénk szerezni, amennyit csak lehetséges, ellenféltől függetlenül. Nagyon várjuk, hogy olyan csapatokkal találkozhassunk, akik ellen korábban pontokat veszítettünk, Zidane-nal a fedélzetek magabiztosan vághatunk neki ezeknek az összecsapásoknak. Négy mérkőzésen csak két gólt kaptunk, fontos számunkra, hogy sokat lőjünk és keveset kapjunk.”

Erőnlét: „Az előszezonunk nem tekinthető ideálisnak, sokat utaztunk és keveset edzettünk, aminek az erőnlétünk látta kárát. Azt hiszem, most jó formában vagyunk. Két héten belül elérhetjük a legjobb formánkat és teljes erőbedobással vághatunk neki a szezon hátralévő részének.”

Cserepadon a Betis ellen: „Bő keretünk van, az edző pedig úgy döntött, hogy Danilo kezd Sevillában. Mind azért vagyunk itt, hogy segítsünk a csapatnak és megnehezítsük az edző dolgát a döntéshozatalokban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK