Modric: Gyerekként csodáltam Zidane-t

Luka Modric a FIFA Aranylabda-gála után adott interjút a szervezet weboldalának, amely most hozta nyilvánosságra a beszélgetés részleteit. A horvát játékos beszélt Zidane-ról, Cristianóról és a válogatottról.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek a gálán.”

„Zidane egy igazi példakép volt. Ő volt az egyik játékos, akit gyerekként csodáltam. Szerintem minden fiatal focista így volt ezzel, mivel a generációja egyik legjobbja volt. Minden apró tanács, amit tőle kapsz, aranyat ér, segít, hogy jobbá válj a pályán.”

Modric a FIFA Aranylabda-gálán

„Cristiano egy csodálatos csapattárs, szerintem a bolygó legjobb játékosa. Az, hogy vele osztozhatok az öltözőn, fantasztikus. Rengeteget tanulhatsz tőle. Az elszántsága, a napi szintű kemény munka, a hatalmas erőfeszítés… Csodálatos.”

„Büszkék vagyunk arra, amikor az emberek azt mondják, hogy ez a generáció a legjobb, amit az országunk valaha a futballnak adott. Különösen igaz ez akkor, ha belegondolok, hogy milyen remek csapatai voltak Horvátországnak a múltban. De csak az idő ad választ arra, hogy megérdemelt-e ez a dicséret.”

Modric a FIFA Aranylabda-gálán

„Az olyan tornákon, mint az Európa-bajnokság, rengeteg dologtól függ a siker. Mindig kell egy kis szerencse is, szóval reméljük, hogy abból is jut nekünk. Megvan bennünk, ami ahhoz kell, hogy helytálljunk. Ez nem kérdés. De várjuk ki, hogy mi történik.”

„A válogatottnál egyfajta nyugalmat hozott az edzőváltás. Amikor megtörtént, akkor sok volt a negatív hang, de jól reagáltunk rá, megmutattuk, hogy mit tudunk.”

Forrás: fifa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK