Zidane: Kovačić kezdeni fog

Az Athletic Bilbao elleni mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. A mester elárult néhány részletet a kezdőcsapattal kapcsolatban, és beszélt a sérült játékosok állapotáról és rehabilitációjáról is.

A mérkőzésről: „Az Athletic nagyon erős csapat, de ugyanazzal a dinamikával kell folytatnunk és annyi mérkőzést kell megnyernünk, amennyit csak lehetséges. Tudjuk, hogy ki ellen lépünk pályára. A szurkolók nagyon fontos szerepet játszanak a játékosok életében, mindig szeretnénk boldoggá tenni azokat az embereket, akik a stadionba érkeznek, hogy lássanak minket. Arra kérem a szurkolókat, hogy mindig álljanak mögöttünk, ahogy eddig is tették. Remélem, hogy boldogok lesznek az idény végén.”

Mérkőzés előtti interjú (Real Madrid - Athletic Bilbao)

Bale: „Mindig aggasztó, ha egy játékos sérült, de nem jobban, mint bármely más esetben. Bale minden nap jobban érzi magát. A sérülése kicsit több időt igényel, de nyugodtnak kell maradnunk. Azt szeretnénk, ha 100 százalékos állapotban lenne, ugyanezt várom a többi játékostól is. Ha nem érzi jól magát és fájdalmat érez, akkor normális, ha lassítjuk a tempót. Nagyon fontos játékos számunkra, semmilyen kockázatot nem fogunk vállalni. Azt szeretnénk, ha 100 százalékos lenne, nem pedig 80 vagy 85. A felépülés egy normális folyamat, nem kell azon gondolkodni, hogy mi történhetett. Minden játékos felépülése más, szenvedett a fájdalomtól. Nem szükséges folyamatosan erre koncentrálni. Időt kell adnunk számára. Mentálisan jó állapotban van, ez pedig nagyon fontos, amikor sérült vagy. Mosolyog, jónak tűnik.”

Aduriz: „Fontos játékosa a Bilbaónak a rögzített szituációknál és a szabadrúgásoknál. 35 éves, de nem látszik rajta. A legfontosabb, hogy holnap ne találjon be. Szeretne gólt szerezni, de remélem, hogy nem fog. Meg kell próbálnunk biztosítani, hogy ne találhasson be.”

A nehéz pillanatok kezelése: „A legfontosabb, hogy a maximumot nyújtsuk. Minden játékosnak megvannak a saját érzései, ha bármilyen negatívum történik a pályán, az nehéz pillanatokat szülhet. Tökéletes 90 perc nem létezik. Az egyetlen dolog, amit tehetsz, ha csökkented a rossz pillanatok számát. Ha te vagy az edző, soha nem tudod, hogy mi történhet. Minden harmadik napon játszunk, csak ezekkel a mérkőzésekkel foglalkozok. Idegenben egy kicsit nehezebb, mint itthon, igaz, hogy minden hazai meccsünkön sok gólt szerzünk, de ez nem mindig lesz így. Minden mérkőzés különböző, mindent bele kell adnunk és fel kell készülnünk az összes mérkőzésünkre.”

Varane: „Mourinho tökéletesen ismerte őt, hiszen ő hozta ide. Ő a Real Madrid játékosa, azt szeretném, hogy maradjon velünk, hiszen ő a klub jövője.”

Real Madrid - Athletic Bilbao

Kovačić: „Kezdeni fog holnap Isco helyén. Arra fogom kérni, hogy dolgozzon keményen akkor, amikor nincs nálunk a labda, hiszen amikor nálunk van, akkor tudja, hogy mi a dolga.”

Marcelo sérülése: „Nem lesz bevethető holnap, meglátjuk, hogyan javul az állapota. Már jobban van. Ma már futóedzéseket végzett, ez pedig jó dolog. Napról napra vizsgáljuk majd, hiszen a vállsérülés fájdalmas lehet. Minden attól függ majd, hogy mit érez. Nem fogunk kockáztatni.”

Benzema: „Már belefáradtam abba, hogy vele kapcsolatban a futballon kívüli dolgokról beszéltek, és ő is unja már ezt. Csak a futballról akar beszélni és csak erre akar koncentrálni minden egyes nap. Remélem, hogy hamarosan elfelejthetjük ezt a dolgot.”

A kupadöntő: „Ez a kérdés a klubra tartozik. Csak a mérkőzéssel és a hétköznapi munkával foglalkozunk. Minden országnak megvannak a saját szabályai. Meg fogom nézni a döntőt, hiszen szeretem a futballt, egy jó mérkőzést szeretnék látni. Természetes, hogy a szurkolók nem szeretnék itt látni a Barcelonát. Ugyanez lenne a helyzet fordítva is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK