Luka Modrić: Az első naptól kezdve szerelmes vagyok a Real Madridba

Luka Modrić a BBC Football Focus című műsorában adott interjút, melyben beszél arról, hogy milyen érzés volt a Real Madrid családjának részesévé válni, mesél a korábbi edzőiről, elárulja, hogy ki volt a kedvenc trénere, de szóba kerül a múlt és Cristiano Ronaldo is.

„Őszintén, az első naptól kezdve szerelmes vagyok ebbe a városba, a klubba, mindenbe, ami körülveszi a Real Madridot. Minden pillanatot élvezek, amióta megérkeztem ide. Az álmaimban élek.”

A Real Madrid kiválósága a BBC riporterét Valdebebasnban fogadta. A hölgy az edzőkomplexumba lépve megáll, megpillant egy hatalmas képet a Tizedik ünnepléséről, majd megkérdezi Lukát, hogy milyen emlékek törnek elő belőle, amikor ránéz a képre.

Luka Modric BBC_1

„Csodálatos emlékek. Az álmom vált valóra akkor, amikor megnyertük ezt a trófeát.”

A felek ezután egy interjúterembe mennek, ahol a riporterhölgy a korábbi és jelenlegi edzőiről kérdezi alanyát.

„Nagyszerű kapcsolatom volt velük. Mindannyian segítettek abban, hogy fejlődhessek. Ha választanom kell közülük egy edzőt, akkor Mr. Ancelottit választanám. Csodálatos volt a kapcsolatunk, és mai napig az, ezért emelném ki őt.”

Most a világ valaha volt egyik legjobb labdarúgójával dolgozol együtt…
„Azt hiszem, mindenki tudja, hogy ő a valaha volt egyik legjobb játékos. Nagyszerű, hogy ő az edzőnk. Sokat lehet tőle tanulni. Eddig tényleg nagyszerű munkát végez, minden bizonnyal szép karriert fut majd be edzőként is.”

Miben különbözik Zidane a korábbi edzőidtől?
„Pontosan tudja, hogy mit akar. Nem beszél sokat, elmondja, hogy mit vár tőlünk, eddig mindenki nagyon elégedett vele. Közel áll hozzánk, nagyon érdekesek és intenzívek az edzései, nekünk pedig erre van szükségünk. Remélem, hogy az eredmények is jönni fognak és címeket nyer majd a Real Madriddal.”

Luka Modric BBC_2

A világ legjobbjaival játszol egy csapatban. Milyen érzés Cristiano Ronaldo csapattársának lenni?
„Amit ő elért, az hihetetlen. Cristiano egy nagyszerű csapattárs. Az eredményei miatt az emberek minden mérkőzésen jó teljesítményt várnak tőle, ez azonban nagyon nehéz. Ő még mindig a világ egyik legjobb játékosa, nagyon örülünk annak, hogy itt van.”

 Együtt játszol jó barátoddal, Gareth Bale-lel is. Mennyit segít neked a jó kapcsolatotok a pályán?
„Sokat. Jól ismerjük egymást a Tottenhamből. Még most is rengeteget segít, pedig változott a pozíciója. A Tottenhamben több volt, mint egy szélső, most pedig leginkább támadó. Sokkal erősebb, sokkal gyorsabb, mint akkor volt. Jelenleg minden bizonnyal a világ egyik legjobb játékosa.”

Mennyi ideig képzeled el magad a Real Madrid játékosaként?
„Ezt nyilvánvalóan nehéz megmondani. Még két és fél év van hátra a szerződésemből. Megpróbálok addig itt maradni, ameddig csak lehetséges.”

Rengeteg ember szeretne újra látni a Premier League-ben. Van valamilyen lezáratlan ügyed Angliában?
„Nem, nem gondolom így. Négy nagyszerű évet töltöttem a Tottenham csapatában, élveztem azt az időszakot. Mindenki támogatott, különösen a szurkolók. Mindig hálás leszek a szeretetükért, amit felém mutattak azokban az években. Még mindig követem a Tottenham meccseit, amikor csak tehetem, megnézem a csapat mérkőzéseit. Jól teljesítenek, jó edzője van a csapatnak, nagyon közel állnak ahhoz, hogy megnyerjék a bajnokságot. A legjobbakat kívánom nekik, szorítok azért, hogy elhódítsák a bajnoki trófeát. Hiszek abban, hogy képesek rá, hiszen nagyon jó futballt játszanak.”

Luka Modric BBC_3

Az angol támadó, Harry Kane is nagyszerű idényt fut. Emlékszel rá, mint az akadémia játékosára?
„Hogy őszinte legyek, nem ismerem őt túl jól. Mindenki láthatja, hogy nagyon keményen dolgozik. Néha akkor is rövid ujjú pólóban érkezett edzésekre, amikor kint -5 fok volt (nevet). Akkor is azt láttam, hogy nagyon keményen dolgozik. A pályán látható, hogy még mindig ezt teszi, a munkája pedig kifizetődik.”

Forrás: bbc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK