Zidane: Cristiano megmutatta, hogy k*va jó játékos

Zinedine Zidane újfent hátradőlve értékelhette a hazai győzelmet. A Real Madrid a vele megvívott négy hazai mérkőzésén összesen 20 gólt számlál.

Zinedine Zidane

Aggasztják-e a mai napon elkövetett védelmi hibák: „Hibátlanul játszani nem lehet, nem aggódom. Készen állunk a Roma elleni összecsapásra. Fizikálisan nagyon rendben vagyunk, és elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel, amit egy nagyszerű ellenféllel szemben mutattunk be. Készen állunk szerdára.”

Ez volt-e a Madrid legjobb meccse eddig a szezonban: „Nem tudom. Az számít, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból, és megnyerjük a meccseket. Minden 90 perc tartogat nehéz pillanatokat, ez most sem volt másképpen. Minden eddigi mérkőzésünkkel elégedett vagyok. Többé-kevésbé boldog vagyok az eddigiek kapcsán.”

Kovacic mai játéka: „Meg voltam vele elégedve. Kiválóan játszott, és teljesen normális, hogy elfáradt a végére. Örömmel tölt el a mai teljesítménye.”

Komoly védelmi megingások: (Nevet.) Mindig is lesznek ilyesmik. Megnyertük a meccset. Kemény ellenfelünk volt, ahogyan számítottunk is rá. A futballban nem csak a mérkőzést uraló csapatnak vannak helyzetei. A legfontosabb, hogy a lehető legkevesebb hibával játsszunk. Az első kapott gólnál Varane Keylort szerette volna játékba hozni, és legközelebb sem fogom azt mondani neki, hogy ne tegye. Nem aggódom, át fogjuk beszélni a dolgokat. Azt akarom egy játékostól, hogy ha hibázott, lássa be azt, és törekedjen arra, hogy a következő alkalommal már ne forduljon elő hasonló. Varane jól fog reagálni.”

Zidane

Kovacic kezdetése: „Szerettem volna lehetőséget adni neki, mivel jól dolgozik, a keretünk pedig 26 emberből áll. Ragyogó meccse volt. Elégedett vagyok vele, ennyi az oka. Vele is, Iscóval is, és bárkivel az lennék, aki jól teljesít azon a poszton.”

Varane kiállítása: „Nem gondolom, hogy két sárgát érdemelt volna. Nem láttam a felvételeket, de a srácok azt mondták nekem, hogy egy teljesen szokványos felugrás volt, nem ért sárgát… De nem láttam az ismétlést.”

Cristiano csapatban betöltött szerepe: „Nagyon fontos része a csapatnak. Egy az egyben verhetetlen. A Bilbao ráadásul fogós ellenfélnek bizonyult, az egész csapat jól működött együtt. Jól támadtak le az egyik oldalon, a másikon viszont több üres terület maradt. Ronaldo most közelebb játszott az oldalvonalhoz, és onnan száguldott befelé. Az első gól is így született. Ezt nehéz levédekezni.”

Közeleg a Bajnokok Ligájában való debütálás a csapat edzőjeként: „Természetesen rengeteg emlékem van a BL-ről, kétszer nyertem meg a Real Madriddal, egyszer játékosként, egyszer pedig segédedzőként. Minden futballista arról álmodik, hogy egy napon majd világbajnokságot nyer, de minden szezon legfontosabb trófeája a BL-serleg. Harcolni fogunk érte.”

Carvajal balhátvédként szerepelt, mivel Danilo volt a jobbhátvéd: „Úgy döntöttem, hogy ma ez lesz a szereposztás. Szerintem mindketten jó meccset hoztak. Világos, hogy nem ez Carvajal kedvenc pozíciója, de ma ott kellett játszania, és jól csinálta. Majd meglátjuk, hogy lesz Rómában, mindenesetre ma így döntöttem. Még semmi sem biztos.”

A Roma ellen is Kovacic fog-e lehetőséget kapni: „Ma már csak a Bilbao elleni meccsel fogok foglalkozni. A Roma elleni meccsel kapcsolatban majd csak holnap fogok elkezdeni gondolkodni.”

James és Cristiano teljesítménye: „Elégedett vagyok Jamesszel, jól jött neki a gól. Szép lassan felveszi a ritmust, és egyre fontosabb szerepet tölt be. Szép gólt szerzett. Cristiano pedig ma megmutatta, hogy milyen k*va jó, elnézést kérek, szóval hogy mennyire remek játékos.”

Isco

A mérkőzésről: „Nos, igen, kiegyenlített első félidő volt, hamar betaláltunk, majd alig telt el néhány perc, máris kiegyenlítettek. Aztán viszont nem estünk szét, jól reagáltunk, a félidő végén pedig ismét eredményesek tudtunk lenni.”

A Bilbaóról: „Jó felfogásban futballoztak, megvoltak a gólhelyzeteik, de összességében mi is remekül teljesítettünk, most pedig már a Roma elleni meccsre kell összpontosítanunk.”

Ma csereként szállt be: „Rengeteg a meccs, fontos a rotáció, minden játékosra fontos szerep hárul. A kulcs az, hogy mindig mindannyian 100%-ot adjunk a csapatért.”

Felébresztette a közönséget néhány gyönyörű mozdulattal: „A lényeg a három pont!”

A Bernabéu azt énekelte, ’itt nem lesz kupadöntő’: „Madridistaként ugyanígy érzek, nem szeretném, ha nálunk rendeznék meg a finálét.”

James

Mostani szerepéről: „Örülök, hogy újra rendszeresen kezdő lehetek. A játékos dolgozik az edzéseken, hogy jó passzban legyen, de a döntéseket az edző hozza meg. Igyekszem bármikor Zidane rendelkezésére állni, a legjobb formámban. Sokat kommunikál velünk, ami azért jó, mert bátorítólag hat ránk, így jobban tudunk játszani, és meg tudjuk mutatni mindazt, ami bennünk rejlik.”

Varane-ról: „Igazságtalannak tűnt a kiállítása. Amikor valaki fölugrik fejelni, általában pont így teszi azt. Persze, a bíró is ember, nem tévedhetetlen, mint ahogy senki sem, de azt hiszem, most elvetette a sulykot.”

A Bajnokok Ligájáról: „Lelkesek vagyunk. Győzni megyünk Rómába, szeretnénk ott lenni a negyeddöntőben.”

Cristianóról: „Jól teljesít, de ez nem pusztán az ő érdeme, úgy vélem, mindnyájan eredményesebben dolgozunk, ennek is köszönhető, hogy Ronaldo több gólt szerez.”

A csapatról: „Sosem tökéletes minden, és a legjobb, ha mindig készen állsz új dolgokat tanulni. Mindannyian egy irányba nézünk. Az elkövetkezendő négy hónapban változatlanul jól kell dolgoznunk.”

Varane

„Mindig tisztán játszom, nem utazom arra, hogy fájdalmat okozzak az ellenfélnek. Egyik eset sem érdemelt sárga lapot. Minden tiszteletem a játékvezetői csapaté, de ez nem volt igazságos. Túlugrottam az ellenfelemen, egyáltalán nem akartam megütni. De a legfontosabb, hogy a csapat jól reagált az egyenlítő gólra, és szép teljesítménnyel rukkolt elő egy kemény ellenállást bemutató csapattal szemben. Folytonosságra van szükségünk, a végsőkig kívánunk küzdeni. Itthon mindig nyerni kell, de jó úton vagyunk. A Bajnokok Ligája szintén kiemelten fontos. Mindkét címért harcba szállunk.”

Varane

Kovacic

„Mindenki nagy meccset játszott. Boldog vagyok, akárcsak a teljes csapat. A győzelem számít, nem az, hogy épp ki lép pályára. Láthatják, mennyire jól mennek a dolgok Zidane irányítása alatt, ezen az úton is kell folytatnunk. A szurkolók csodálatosak. Jó formában nézünk a Roma elleni mérkőzés elébe, ezt most mindenki megtapasztalta. Nagyon várjuk a szerdai meccset, a Bajnokok Ligája mindig különleges. Ami Cristianót illeti, nélkülözhetetlen a számunkra. Modric nemcsak remek játékos, de nagyszerű barát is, és szintén kulcsfontosságú tagja a csapatunknak. Varane kiállítása? Szerintem még csak szabálytalanság sem történt a részéről, de mi nem beszélünk a játékvezetőkről.”

Kovacic

Danilo

„Ez az igazság pillanata. Örömteli ez az eredmény. Keményen dolgoztunk, fenntartottuk a koncentrációt, a gólok pedig jöttek is. A Mester biztos volt benne, hogy kettőnk közül Carvajalnak kell a baloldalon szerepelnie. Mi igyekszünk véghezvinni az ő utasításait, és megnyerni a mérkőzéseket. Mindig készen állunk a győzelemre. Számunkra nincs olyan, hogy lehetetlen, a cél pedig változatlanul a bajnoki cím. Varane kiállításáról annyit, hogy a bíró is tévedhet. Nem gondolnám, hogy szabálytalan volt. De a lényeg, hogy mi mind vele vagyunk.”

Danilo

Kroos:

„A célunk az, hogy minden meccset megnyerjünk. Örülnünk kell a győzelemnek, mivel sok helyzetünk volt, egy olyan csapat ellen, amely már feljebb is nyomást gyakorolt. Mindig ott vannak mögöttünk a szurkolóink, hazai pályán csodás a támogatottságunk. Idegenben is ilyen jól kell játszanunk. Minden meccs fontos, a Roma ellen a lehető legjobban kell teljesítenünk. Két fontos meccsről van szó, mivel ezeken keresztül vezet az út a Bajnokok Ligája következő körébe.”

Kroos

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK