Zidane: Sokszor hallottam, hogy az emberek kételkednek az edzői képességeimben

Az Atlético Madrid elleni városi derbi előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. Az interjú középpontjában természetesen a holnapi mérkőzés állt, de szóba került a sérültek állapota és több játékos formája is.

Szurkolók: „Arra kérném a Real Madrid szurkolóit, hogy kezdjék erősen a mérkőzést, ahogy a csapat is, legyenek a játékosok mögött, ahogy mindig. Minden mérkőzésünkön maximálisan támogatnak, holnap talán még inkább, hiszen ez egy derbi, a derbik pedig mindig különlegesek.”

Aggodalmak: „Egyedül amiatt aggódok, hogy jó formában legyünk holnap. Nagyszerűen edzettünk egész héten, készen állunk egy jó mérkőzésre. Ez egy derbi, mindkét csapat számára fontos. A tőlünk telhető legjobbat szeretnénk nyújtani, ahogy mindig. Folytatni fogjuk a saját stílusunkat. Nehéz mérkőzés lesz, ez nyilvánvaló.”

Az ellenfél: „Tudjuk, hogy az Atlético egy jól védekező csapat, de nem csak ennyiről szól a játékuk. Egy komplett csapatuk van, nagy játékosokkal. Málagában vétettünk néhány hibát, amelyeket kielemeztünk. A holnapi egy más mérkőzés lesz. Jól felkészültünk, ma és holnap még elmondok néhány dolgot a játékosoknak. A saját stratégiánk szerint fogunk játszani, arra kell gondolnunk, amit csinálni akarunk. Az ellenfél erős, de ki kell mennünk a pályára és tennünk kell, amihez értünk. Az Atléticónak megvan a maga erőssége, ahogy nekünk is. Egy jó meccset szeretnék látni, biztos vagyok benne, hogy így is lesz. Az Atlético nagyon keményen dolgozik, nagyon versenyképesek.”

Marcelo: „A vádlijával van probléma, óvatosnak kell lennünk. Ezért nem edzett ma és ezért nem lesz velünk holnap. Pepe a többiekkel végzett gyakorlatokat, Bale egyéni programot követett, a többiek viszont jól vannak. Játszhat Carvajal Marcelo helyén, de választhatunk más opciót is.”

Különleges mérkőzés: „Különleges meccs, hiszen ez egy derbi. Sokszor hallottam, hogy az emberek kételkednek az edzői képességeimben. Mindenkinek megvan a joga a saját véleményéhez. A munkámra koncentrálok. Egy nagyszerű csapat ellen lépünk pályára, amelyiknek remek edzője van. Simeone nagyon fontos a csapata számára. Meg kell találnom a győzelem kulcsát.”

Harc a bajnokságért: „A játékosaim igazi profik, tudják, mit kell tenniük. Néha a dolgok nem úgy alakulnak a mérkőzésen, ahogy tervezed, de meg vagyok győződve a professzionalizmusukról. A játékosaimmal együtt a dolgunkra fókuszálunk, hogy mindent beleadjunk. Lehetetlen 90 percen át kiválóan játszani. Egy mérkőzésen mindenből történik egy kevés. A legfontosabb, hogy tudjuk, mit kell tennünk. Akármi történik holnap, nem adjuk fel a bajnokságot. Amíg vannak megszerezhető pontok, addig harcolni fogunk. Őszintén mondom. Ha pontot veszítünk, minden komplikáltabbá válik. Bármi történjen, több mérkőzésünk is hátra van még, és ott a Bajnokok Ligája is, amire koncentrálnunk kell. Holnap nem ér véget az idényünk.”

Danilo: „Jól van, ahogy mindenki. Ugyan mások játszottak, de készen áll, fontos tagja a csapatnak. Nagyon elégedett vagyok a teljesítményével. Meg kell hoznom a döntést, meglátjuk, hogy játszik-e. Bő a keretünk, nekem kell döntéseket hoznom.”

Benzema: „Nagyon fontos tagja a csapatnak. Már nincsenek problémái. Bármire képes. A góljain felül a legfontosabb az a munka, amelyet a csapattársaival végez. Motivált, jó a kapcsolata a társakkal, akikkel nagyon jól dolgozik össze.”

Isco: „Elégedett vagyok a munkájával. Ha a góljainak számát nézzük, akkor nyilvánvaló, hogy dolgoznia kell. Ő az első, aki tudja ezt. Ennek ellenére elégedett vagyok azzal a munkával, amit akkor végez, amikor nála a labda, és a védekezésével is.”

James: „Erre nagyon nehéz válaszolnom. Egyik nap Jamesről, majd Danilóról kérdeznek… Döntéseket kell hoznom. James a tőle telhető legjobbat nyújtja. Látom a játékosokat az edzéseken, mindent beleadnak. A mérkőzéseken a dolgok néha jól alakulnak számodra, máskor viszont nem. Őszintén büszke vagyok a játékosok hozzáállására.”

Játékrendszer: „A saját stratégiánkat játsszuk majd, ahogy mindig. A kép tiszta. A középpályán minőségi játékosaink vannak, fizikailag és technikailag is. Holnap mindenki meglátja, hogyan állunk fel.”

Mayoral: „A keretben van, jónak tűnik. A Castillában és az U19-es csapatban is játszik. A legtöbb esetben velünk edz, készen áll a játékra.”

Az Atlético kevesebbet pihent: „Nem én szervezem a mérkőzéseket. A legfontosabb, hogy jól felkészüljünk minden egyes meccsre. Egyik héten sincs túl sok időnk a pihenésre.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK