Zidane: A bajnokságnak vége

A francia mesteren kívül Cristiano Ronaldo és Sergio Ramos mérkőzés utáni nyilatkozatát olvashatjátok. Zidane nem szépítette. Mi sem fogjuk.

Zinedine Zidane:

A csapat összeomlása: „Nem tudom… Nem vagyok elégedett a mérkőzéssel, hogy is lehetnék az egy vereséggel? Most a legfontosabb mind nekem, mind a csapatnak, hogy már a következő meccs járjon a fejünkben. Mielőtt megkérdeznék, igen, a bajnokság véget ért, a szezon viszont még nem.”

A játékosok hangulata: „Fel kell készülnünk a szerdai meccsre, erre kell gondolnunk. A mai nap kemény, ez egy komoly csapás. Hazai pályán veszíteni az Atlético ellen nehezen megemészthető.”

A játékoskeret: „Teljes mértékben megbízom a játékosokban. Mindig is mellettük leszek, ők pedig mellettem. A következő szezonra is lesznek, persze, változtatások. Hogy az edző is új lesz-e, azt nem tudom, mindenesetre számomra egyértelmű, hogy minek kell történnie.”

Zidane

Lesz-e rotáció: „Szerdán mérkőzés van, nem fogok megőrülni. Szeretném, ha jól felkészültek lennénk addigra. A legjobbnak vélt csapatot fogom a pályára küldeni.”

Benzema: „Fájdalmai voltak, a combjával vannak problémák.”

Lelkesség: „Folytatnunk kell a munkát. Igaz, amikor otthon derbit veszítesz, minden el van b*szva. Már bocsánat a kifejezésért. Profikként kell kezelnünk a helyzetet. A Madrid sosem adja fel.”

Felelősség: „Megoldást kell találnunk, ez volt az első hazai vereségünk. Nem számítottam erre, bár tudtam, hogy nehéz akadály lesz. Be kell rúgni a helyzeteket.”

Kondíció: „Teljes erőbedobással dolgoztunk három héten át, amire a csapat nagyszerűen reagált. Ma fejben voltak problémák, nem fizikálisan. Hiányzott belőlünk mindenből egy pici.”

A cserék: „Mayoral Benzema helyére érkezett a ’kilences’ pozíciójába. Szerettem volna, ha gólt szerez, de így is remekül, karakteresen játszott. Lucasszal a mélységet, Jesével a sebességet szerettük volna fokozni.”

Cristiano Ronaldo:

A probléma – sérülések, hiányzók: "Zavar, hogy azt mondják, Cristiano teljesítménye csökkent, s ezért romlott le a Real Madridé is. Ha mindenki ugyanazon a szinten lenne, mint én, elsők lennénk a ligában. A kérdéseik folytán mindig azt érzem itt Spanyolországban, hogy én vagyok pocsék. A számok nem hazudnak, a statisztikák nem tévednek, ez ilyen egyszerű. Nem tudom, hogy a kezdeti gyenge felkészülés-e az oka, de rengeteg a sérülés nálunk, ami megpecsételi a sorsunkat. Nem akarok senkit alábecsülni, egy társamat sem, de amikor a legjobbak hiányoznak, pl. Bale, Benzema… Szeretek Karimmal játszani, és ha ő nincs, sokkal nehezebb minden. Ugyanez a helyzet Marcelóval és Bale-lel is. Danilo ma a legjobb volt a pályán, de a teljes idényen keresztül már bonyolult a helyzet. Nem mondom, hogy Jesé, Lucas vagy Kovacic nem jók, de… Egy sorozat megnyeréséhez a legjobbakra van szükség. Nálunk most épp ők a sérültek. Ez egy tény, a valóság, s ezzel nem becsmérlem azokat, akik játszottak. Ha nem léphetnek pályára a legjobbak, nem nyersz. Bale sérült. Pepe is, Karim sem száz százalékos. Marcelo sérült. Nem könnyű egy bajnokságban nyerni úgy, hogy nem állnak rendelkezésre a legjobbak, s úgy hiszem, ez az idei legnagyobb problémánk. Sokszor előfordult, szerintem ha Neymar, Suárez, Messi ennyiszer lesérült volna, nem lennének most ott, ahol. Talán igen, de nem hiszem. Nem akarok mindent ezzel magyarázni, de tényleg nehéz a legjobb játékosaid nélkül elérni valamit."

Cristiano

Barcelona: "Ez egy hosszú sorozat, ahhoz, hogy nyerj, a legjobbnak kell lenned. 12 pontra vannak, nyilvánvalóan jobban tették a dolgukat, mint mi."

Zidane: "Nem játszhatott, de ettől még zseniális munkát végzett. Optimista, nyugodt, jót tesz a csapatnak. Szeretném, ha kapna időt, örülök, hogy vele dolgozhatok együtt."

Vereség: "Több lehetőségünk volt, megérdemeltük volna a győzelmet, de ilyen a futball. A bajnokság eddig is nehéz ügy volt, most még inkább az lett."

Gyenge játék: "Nem így látom. Ha mindezt úgy értjük, hogy lélekben nem voltunk eléggé felkészülve, akkor egyetértek. 9 pontos hátrányban, nyomás alatt nem könnyű. Ha a BL-t nézzük, ott jobban szerepelt a csapat. Így működik a tudatalatti, más egy Bajnokok Ligájában, és más egy olyan bajnokságban, amit már elszúrtunk."

BL: "Reménykedem abban, hogy nyerhetünk, ugyanúgy tiszta lappal indulunk érte, mint mások."

Ronaldo később a Marcának pontosította korábbi kijelentését: "Amikor azt mondtam, hogy ha mindenki az én szintemen lenne, elsők lennénk, a fizikai állapotra gondoltam, s nem a játéktudásra. Nem vagyok jobb egyetlen társamnál sem."

Sergio Ramos:

Ronaldo nyilatkozatáról: "Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. Én mindenkire büszke vagyok a csapatból, s biztos vagyok benne, hogy ezzel Cris is így van. Kapitányként csak ennyit mondhatok. Jól ismerem Crist, talán rosszul fejezte ki magát. Ha tényleg azt gondolná, ahogyan most sokan értették a szavait, zárt ajtók mögött mondta volna, és nem így. Cris a sérülésekről beszélt, Karimról és Bale-ről, akik normál helyzetben a kezdőcsapatban vannak, de most sérülésekkel bajlódnak. Büszkék vagyunk a fiatal játékosokra, akik küzdenek a lehetőségért, mint Lucas vagy Jesé. Jól ismerem Ronaldót, sosem hallottam még tőle ilyesmit, rosszul fejezte ki magát, ma vagy holnap, de meg fogja magyarázni, hogyan értette."

Ramos

Sérülések: "Amikor nem jönnek az eredmények, mindig több a negatív vélemény és a magyarázkodás. Nem akarok ebbe belemenni. Ha rosszul megy a sorunk, tanulni kell belőle, rossz érzés elveszteni egy derbit, a bajnokság megnyerése már lehetetlen, de vannak még meccsek, ott a BL is. A bajnokságban meg kell őriznünk a szintünket, amennyire csak lehet, koncentrálnunk kell."

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK