Guillem Balague: Zidane még nem állt készen arra, hogy a Madrid edzője legyen

Guillem Balague, a Sky Sports spanyol labdarúgás szakértője szokásos cikksorozatának eheti soraiban a múlt heti Real-vereségre reagált, majd kifejtette véleményét Cristiano Ronaldo igencsak megosztó szavaival kapcsolatban is.

Véleményem szerint az emberek a rossz oldalról közelítették meg az egész ügyet, ami Ronaldo körül kialakult. Nagyon könnyű célpont lett az évek során, hiszen Spanyolországban – még a Real berkein belül is – rengetegen táplálnak ellenséges érzéseket iránta.

Ha jobban odafigyelünk arra, amit mond, és értelmezzük is, rá kell jönnünk, hogy azt mondja ki, amit mi mindannyian gondolunk igazából. Azt állítja, jobban szeret Benzemával és Bale-lel, a nagy nevekkel együtt játszani, mint Jesével és Lucas Vázquezzel. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem az utóbbi kettős napjaink Realjának legjobbja.

Az emberek azt mondják, nem éppen a megfelelő időben mondta ezeket, az Atlético elleni vereség után. Ezért megmagyarázták, tisztázták a szavait, miszerint ő csak a fizikai állapotban mutatkozó különbségekre és a sérülésekre utalt.

De próbáljuk meg még egy kicsit jobban értelmezni a hallottakat. Ronaldo kissé odaszúrt csapatának, mikor azt is mondta, hogy az előszezonnal is gondjaik voltak, tudniillik nem helyesen készültek fel a szezonra. Ez pedig nem jelenthet újdonságot, mások is ugyanezt gondolják a csapatból.

Kritikával illette továbbá a keret felépítését, és az orvosokat is, mégis mindenki egy mondatát ragadta ki: „Ha mindenki az én szintemen lenne, a tabella első helyén lennénk.

Ezzel vajmi nehezen tudok egyetérteni. Nem gondolom, hogy a szezonban olyan fényesen teljesített volna. A nagy meccseken például egyáltalán nem volt akkora hatása.

Bizonyítékként felhozhatjuk a tényt, miszerint a Madrid ebben a bajnoki szezonban egyet sem tudott legyőzni a liga első négy helyezett csapata közül. Ronaldo pedig ezeken a meccseken korántsem volt olyan hatékony, mint a tavalyi szezonban. Bár ennek ellenére a góljai számában nem mutatkozik jelentős eltérés, de a különbség nyilvánvaló.

Ha megnézzük a közte és társai között lévő különbségeket, rájöhetünk, hogy ez az a pont, ahol Ronaldo a leginkább megcáfolható.

Ő a csapat sztárja, tehát neki kéne villognia a nagy meccseken. Ronaldo nem teljesített fényesen az igazán fontos meccseken, ahogy a csapat többi tagja sem, ezen a téren tehát maradhatott volna kissé szerényebb a portugál.

A Real Madrid veresége egy olyan tényt is megvilágított, amit eddig is gyanítottunk – én pedig az elejétől fogva hangoztattam -, miszerint Zinedine Zidane még nem áll készen erre a feladatra.

Egyrészről, mert a csapata kiegyensúlyozatlan, másrészről pedig Zidane még nem készült fel az ilyen gondokra.

A legzavaróbb dolog, hogy a kinevezésével a minimális tiszteletet sem adták meg az iránt, hogy a Real Madrid edzőjévé válni egy igen kemény folyamat.

Nos, attól tartok Florentino Péreznek mindvégig ez járt a fejében. Azt hiszem, az ilyen eredmények, és a tény, miszerint Rafa Benítez távozása óta nem sokat fejlődött a csapat (ugyanennyi mérkőzésen Benítez ráadásul több pontot is szerzett a Reallal), ezek vezetnek oda, hogy kijelenthetjük: a Madrid kispadjára nem ülhet le akárki.

A csapat tájékáról pedig hiányzik a szigorúság, az éhség a győzelemre, és mindaz az aktív hozzáállás, ami egy ilyen derbi alatt áthatja a játékosokat.

Mindent egybevetve, úgy gondolom – és mondtam is az egész szezon alatt -, a Realnál megérett az idő a változások korára, egy korszak lezárására. Ahogy Zidane is mondta a meccs után, a nyár gyökeres változásokat fog hozni, talán az edző személyében is.

Forrás: skysports.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…