Zidane: Tartozunk a szurkolóinknak

Zinedine Zidane a holnapi, Levante elleni meccs kapcsán megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. Beszélt többek között az ellenfélről, Bale állapotáról, és az állása jövőjéről is. „A Levante mindent bele fog adni, de készen állunk rá, hogy a saját játékunkat játsszuk. Az érdekel jelenleg, mi lesz a következő lépés, hogyan alakul a jövő. Mindannyian egy hajóban evezünk, egyet akarunk. Amíg én vagyok az edző, mindig küzdeni fogunk. Arra koncentrálunk, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, és nyerjünk.”

A Levantéról: „A Levante hozzáállása hasonló lesz, mint amit eddig is láthattunk tőlük. Mindent bele fognak adni, hogy a legjobbjukat adják, ahogy mi is. A saját játékunkat kell játszanunk, mint mindig, és úgy nyernünk. Jelenleg csak a játékra gondolok. Felelősek vagyunk a szurkolókért mindannyian, megpróbáljuk a legjobb eredményt elérni.”

A derbiről: „Nem úgy készültünk, hogy veszítünk, de ez már a múlt. Most arra kell figyelnünk, ami előttünk áll. Mindig veszíthetünk meccseket. Egy olyan csapat ellen vesztettünk, akik jobbak voltak nálunk, ami pedig mindebből lényeges, az az, hogy mit kell másképp csinálnunk következőre, hogy ilyen eredmények ne forduljanak elő. Együtt fogjuk kielemezni az egészet.”

Cristianóról: „Egy edzőnek beszélnie kell a játékosaival a meccs után, közösen, majd egyesével, személyesen mindenkivel. De már ez is a múlt. Tudjuk, milyen fontos nekünk Ronaldo, mindannyian mellette állunk. Minden meg van beszélve, mostantól csak a jövő számít. Együtt kell tovább lépnünk.”

A jövőjéről: „A legfontosabb dolog most a mai nap; boldog vagyok, dolgozom és fejlesztem magam napról napra. Amikor megérkeztem, minden rendben volt, most elvesztettünk egyetlen mékőzést, és minden sokkal sötétebbnek látszik. Engem az érdekel, hogyan tudok együtt dolgozni a csapattal, és tudom, hogy együtt képesek vagyunk túllépni mindenen. Semmi más nem izgat. Fogalmam sincs, mi fog történni három hónap múlva. Arra figyelünk, ami előttünk áll. A dolgok megtörténtek, mindig megtörténtek ezelőtt is enél a klubnál. A legfontosabb, hogy együtt maradjunk, egyesülve, és a holnapi meccsre fókuszáljunk. A szezon végén lehet, hogy lesznek változások, az is lehet, hogy nem, mi megpróbáljuk addig is a legjobbat nyújtani, mert tartozunk a szurkolóinknak.”

Jamesről: „Beszéltem vele, teszi a dolgát, a legtöbbet akarja kihozni magából. Rendesen dolgozik edzésen, de a dolgok néha nem jönnek össze. Senkit nem lehet hibáztatni ezért, én sem hibáztatom őt. Állandóságra van szüksége, ahogy az egész csapatnak. Csak azt kérem tőlük, hogy 100%-ot adjanak bele. Aztán a meccsen már bármi megtörténhet. Mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk, és én vagyok benne a kapitány. Közösen kell megtalálnunk a megoldást, hogy jobban játsszunk. Nekem, Jamesnek, Pepének, Cristianónak, Benzemának…”

Fizikai állapot: „Jó fizikai állapotban vagyunk, a derbi eredményét nem befolyásolta az erőnléti állapot. Az, hogy az Atlético többet futott, csak statisztika. Jó fizikai állapotban vagyunk. Arról beszéltem, hogy meg kell nyernünk az egy az egy elleni párharcokat. Ha több ilyet veszítesz, mint az ellenfeled, akkor minden bizonnyal elveszíted a mérkőzést is. A fizikai állapotunk jó és fejlődni fogunk. Biztosítanunk kell, hogy ez többször ne fordulhasson elő."

Mayoral: „Készen áll a játékra a Levante ellen. Tetszett a derbin nyújtott teljesítménye. Ez egy fontos időszak számára, nagyon jól dolgozik, megérdemli, hogy velünk legyen. Holnap mindenki meglátja, hogy pályára lép-e a Levante ellen.”

Motiváció fenntartása: „Azt az üzenetet továbbítom a játékosoknak, hogy minden egyes mérkőzésünkön koncentrálnunk kell, és a tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk. Jelenleg a harmadik helyen állunk, másodikak szeretnénk lenni. Ha ez megvan, akkor megpróbálunk továbbmenni és közeledni az első helyhez.”

Bale rehabilitációja: „Velünk edzett, ez volt az első edzése a társakkal. Nem érzett fájdalmat, ennek pedig örülök. Alapvető játékos a Real Madrid számára, jobban szeretem, amikor velünk van. Ha teljesen felépül, nehezebb lesz összeállítani a csapatot, de jó a tudat, hogy velünk van.”

Modric és a sérülések: „Nem áll készen a holnapi mérkőzésre. Kapott egy rúgást az Atlético elleni meccsen. Nem gondolom, hogy túl sok sérüléssel küszködnénk. Egy idényen belül mindig vannak sérülések. Pozitívan gondolkodom, nemsokára visszatérhetnek a sérült játékosaink. Ez a legfontosabb számomra.”

Európa-bajnokság: „Azt szeretném, ha ez a világon mindenki számára egy jó szórakozás lenne, szép futballt és jó mérkőzéseket akarok látni a nagy csapatok között, ezt a szurkolók is élvezhetnék. Szeretném, ha Franciaország addig jutna, ameddig csak lehetséges.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK