Zidane: A csapat győzelme volt

A Levante elleni 3-1-es győzelmet követpen Zinedine Zidane, Pepe, Borja Mayoral, Lucas Vázquez és Keylor Navas álltak az újságírók rendelkezésére, hogy megvitassák a mérkőzés történéseit.

Zinedine Zidane

A mérkőzésről: „Ez a csapat győzelme volt. Mindenki elkötelezett volt, a játékosok keményen dolgoztak. Nem volt könnyű, de megszereztük a három pontot. Jó mérkőzésünk volt. Elégedett vagyok mindenkinek a teljesítményével, jelenleg még nem gondolkodok azon, hogy ki fog játszani a Celta ellen. A mérkőzés elején voltak nehézségeink, de aztán felülkerekedtünk ezeken és jó meccsünk volt.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok (Levante - Real Madrid)_1

Elégedett a cserejátékosokkal: „Amikor sokat változtatsz, mindig arra gondolsz, hogy ez talán megnehezíti a dolgokat. Ilyen teljesítményt vártam tőlük. Elfáradtak, kivették a részüket a csapat teljesítményéből. Egy játékos számára nem egyszerű, ha nem játszik sokat, de ezt ma nem lehetett észrevenni. Mindent bele kell adnunk a pályán, de ez nem csak az akadémia játékosaira érvényes. A legjobb tudásunk szerint szeretnénk teljesíteni, de néha a dolgok jól alakulnak, máskor viszont nem. Elkötelezettnek kell lennünk.”

Lucas Vázquez teljesítménye: „Jól játszott. Tudjuk, hogy mire képes. Gyors, megteremti a különbséget. Sokat dolgozott, izomgörccsel fejezte be a meccset.”

Mayoral teljesítménye: „Az a legfontosabb, hogy mindenki bevethető legyen. Tudjuk, hogy mit képes adni a csapatnak. Ő a második számú támadónk. Jól teljesít, jól edz, és nagyon fiatal. Magabiztosan játszott.”

Pepe

A mérkőzésről: „A csapat igazán keményen dolgozott, a kapustól Mayoralig, mindenki. Megmutattuk az arculatunkat, ezt kérték tőlünk a szurkolók. Lucas nagyszerű munkát végzett mindkét játékrészben, támadásban és védekezésben is, ahogy Casemiro is, aki nem játszott már egy ideje. A szurkolók azt kérték tőlünk, hogy adjunk bele mindent, attól függetlenül, hogy ki van a pályán. Nehéz mérkőzés volt. A Levanténak jó csapata van, annak ellenére, hogy a tabella második felében vannak. Harcoltak, mi pedig nagy nyomás alatt érkeztünk, de jó eredményt értünk el.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok (Levante - Real Madrid)_2

Sérülés: „Felépültem. Hosszú ideig voltam sérült, kicsit kellemetlen volt a játék. Az edző úgy döntött, hogy lassítanom kell, hiszen szükség van rám a szezon további részében. Úgy érzem, teljesen felépültem, hiányzott az, hogy a pályán lehessek.”

Mayoral

Saját érzéseiről: „Nem hiszem, hogy végül nekem adták a gólt, beszéltem a játékvezetővel, hiszen izgatott voltam az első találatom miatt. Örülök a győzelemnek és annak, hogy a kezdőcsapat tagja lehettem. Nehéz meccs volt, nagy izgalommal és lelkesedéssel vágtunk bele. Mi vagyunk a Real Madrid, minden meccset ugyanazzal a vággyal kell teljesítenünk. Amikor Zidane a beszédét tartotta, elmondta, hogy kezdeni fogod, arra kért, hogy maradjak nyugodt és tegyem, amihez értek. Azt mondta, hogy segítsek a csapatnak és dolgozzak úgy, ahogy szoktam. Az én csapatom a Castilla, azért vagyok itt, hogy segítsek a csapattársaknak és hozzátegyek valamit a teljesítményhez.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok (Levante - Real Madrid)_3

Tanács Cristiano Ronaldótól: „Azt mondta, játsszak úgy, ahogy az Atlético ellen tettem, segítsek a többieknek, támadásban és védekezésben is. Sokat segített nekem.”

Lucas Vázquez

A mérkőzésről: „A derbin elszenvedett vereség nagy csapás volt, de profik vagyunk, mindent megoldunk az öltözőben. A mai egy jó példa erre, így kell folytatnunk. Nehéz meccs volt, de a csapat megmutatta a bátorságát és az igazi arcát. Mindent beleadtunk és jó eredményt értünk el. Az volt a fontos, hogy megszerezzük a győzelmet, most pedig a következő meccsre kell koncentrálnunk.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok (Levante - Real Madrid)_5

Egységesnek kell lenniük: „A játékosoknak egységeseknek kell lenniük. Tudjuk, hogy ha mindent beleadunk, akkor elérjük a céljainkat. Elégedett vagyok a mérkőzéssel és azzal, hogy a tőlem telhető legtöbb segítséget nyújthattam a csapatnak.”

Keylor Navas

A mérkőzésről: „Így szeretnénk folytatni. A Levante nem volt könnyű ellenfél, kemény meccset játszottunk. Megszereztük a győzelmet, ez a fontos számunkra. Tudjuk, hogy minden meccset meg kell nyernünk.”

Visszatérés a Ciudad de Valenciába: „Mindig nagyszerű emlékek jutnak eszembe, amikor visszatérek ide. Olyan élményekkel gazdagodtam itt, amelyeket soha nem felejtek el. Ma egy másik csapat mezében érkeztem, mindent beleadtam a jelenlegi klubomért, de mindig nagyszerű visszatérni. Köszönetet kell mondanom a Levante szurkolóinak.”

Mérkőzés utáni nyilatkozatok (Levante - Real Madrid)_4

Mayoral teljesítménye: „Gratuláltunk neki. Ő egy fiatal srác, aki nagyon jól dolgozik. Nagy potenciál rejlik benne. Élvezi a támogatásunkat, ki kell élveznie ezt a pillanatot. Ugyanúgy kell folytatnia a munkát, ahogy eddig is tette.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK