Zidane: A legjobbat akarom a játékosaimnak

Zinedine Zidane a Celta Vigo elleni bajnoki meccs előtt adott interjút a sajtó munkatársainak. A francia szakember beszélt a csapatról, a sérültekről és néhány játékosáról.

Az utánpótlásra is építkezik. Kedveli a „Zidane-ok és Pavónok” elvet? „Ezt a filozófiát nem kedvelem. Az öltözőben egyformák vagyunk. Az utánpótlás játékosok felkészültek arra, hogy a csapatba kerüljenek, jól is játszottak. Ennyi.”

Görcsök a Levante elleni mérkőzés végén: „Több vizet kell inniuk! (nevet) Nem, ez igazából azt jelenti, hogy mindent beleadnak, ami jó dolog.”

Bale készen áll? „Gareth a keretben van. Ez mindenki számára nagyszerű hír. Lépésről lépésre haladunk, meglátjuk, hogy lesz. A legfontosabb az, hogy készen áll a játékra. Már nem is tudom, hogy mennyit volt távol, de a legfontosabb most az, hogy újra itt van.”

Ugyanaz a kezdő a Celta ellen? „Még nem foglalkozom a keddi meccsel, a holnapi sokkal fontosabb most. Lehet, hogy lesznek változások a csapatban, nem fogom felfedni a kezdőmet. Számomra minden játékos fontos. Nem örülök, hogy az egyetlen játékosom, aki még nem játszott, az Arbeloa. Kapni fog játéklehetőséget az idényben, de nincs a holnapi listán.”

Modric és Marcelo: „Modric nincs a keretben. Még nem áll készen, kedden szükségünk lesz rá. Marcelo készen áll.”

Zidane

Kroos: „Beszélhetünk róla, meghallgatom a véleményüket, de a csapat szerintem jónak tűnik. Egyre jobbak leszünk. Toni nincs a keretben, megbetegedett.”

A keret fizikai állapota: „A csapat jónak tűnik. Ezzel nem azt mondom, hogy eddig nem volt az, de az elvégzett munka eredménye látható a játékosokon.”

Casemiro: „Megmutatja, amit régóta tudunk róla. Ancelotti óta ismerem őt. Akkoriban nem játszott sokat, eleinte tőlem sem kapott sok lehetőséget, de most igen. Jól teljesít a posztján, erős, technikás, erős személyiség, ha pedig ez megvan benned, akkor helyed van a Madridban.”

Idegesítik a James felé záporozó kritikák? Igazságtalannak tartja? „Úgy gondolom, igen. Ha valaki bántja egy játékosomat, akkor azt igazságtalannak tartom, de ők is tisztában vannak azzal, hogy ha jól játszanak, akkor szép dolgokat mondanak róluk. Megértem a sajtó munkatársait, ha nem működik valami, akkor arról írnak. Ez viszont zavar engem, mert a legjobbat akarom a játékosaimnak. Más lenne a helyzet, ha nem lenne elkötelezett, de az.”

Két hónapja munkában. Láttuk Pepet, Mou-t… Gondolja, hogy a Real Madrid edzői posztja felgyorsítja az öregedést? „Egy kicsit igen, de imádom a munkám, szóval nem annyira érzem a nyomást. Mielőtt aláírtam a szerződésemet, amikor felajánlották a lehetőséget, tisztában voltam azzal, hogy ez mivel jár. A legfontosabb az, hogy meggyőződéssel csináld a dolgot. Ha stresszesnek érzem a helyzetet, akkor kikapcsolódom a családommal, másnap pedig feltöltődve érkezem vissza. Hadd mondjak valamit: azt akarjuk, hogy a szurkolóink mögöttünk álljanak, érezni akarjuk a szeretetüket, mi pedig mindent meg fogunk tenni értük, mivel rendkívül fontosak számunkra.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…