Zidane: Én sosem szereztem négy gólt egy mérkőzésen

A kiütéses győzelem után Zidane mellett Casemiro, Carvajal és Bale nyilatkozatait olvashatjátok

Zinedine Zidane

A félidei eligazításról: Igen, mondtam néhány dolgot a játékosoknak. Az első félidőben nagyon szervezett volt az ellenfél, akik okoztak némi problémát. Nehéz 90 percen át folyamatosan jól játszani. A második félidőben nyomás alá helyeztük őket a saját térfelükön, feltüzelve játszottunk. Ha megszerzed a vezetést, minden könnyebb lesz. Még mindig van hely a fejlődésnek, és ezután is erre törekszünk majd.

A Cristianót ért fütyülésről: Inkább a mai teljesítményével foglalkoznék. A fütyülés a futball egy része. Nem csak Cristianót fütyülték. A közönség itt nagyon igényes, mindig többet és többet akarnak a játékosoktól, de ez egy jó dolog. Ronaldót pedig ismerjük. Képes arra, hogy eljusson négyig. Egyedülálló.

Nincsenek bérelt helyek: Az elképzelésem, hogy minél többen játsszanak, mivel mindannyian remek játékosok. A cserék több energiát adtak a játékunknak, nagyszerű érzés ezt egy edzőnek látnia.

Bale-ről: Jól teljesített szerintem. Örült a visszatérésnek és a mai játéklehetőségnek is. Készen áll arra, hogy az első perctől játsszon, de azért meglátjuk, hogy holnap hogy érzi magát.

Problémák a taktikailag bonyolultabb meccseken: Fontos ismernünk az ellenfelek játékstílusát. A Celtának is vannak gyengepontjai, de támadásban kiválóak. A legfontosabb, hogy tudjuk, hogy mit csináljunk, ha mi birtokoljuk a labdát, és mit, ha éppen nem. Jól tudunk védekezni, ha nincs nálunk a labda és csapatként tudunk játszani, így nem ütközhetünk nehézségekbe, mivel támadásban erősek vagyunk. Nem aggódom, amikor fölényben játszunk.

zidanermacel160305

Cristianóról: Ő kivételes képességekkel bír. Én is betaláltam általában, mikor a kapu közelébe kerültem, de sosem jutottam négy gólig egy mérkőzésen. Fontos számunkra, hogy a Bajnokok Ligájában is jól menjen neki a játék.

Gareth Bale

A mérkőzésről: Az öltözőben megbeszéltük, hogy igyekszünk minél gyorsabban játszani, hogy megnehezítsük az ellenfél dolgát. A legfontosabb, hogy nőtt a csapat önbizalma, és begyűjtöttük a három pontot.

A szurkolókról: Szeretnénk velük együtt harcolni, csak az ő segítségükkel tudunk véghezvinni nagy dolgokat.

Casemiro

A mérkőzésről: Nagyszerű meccs volt ez mindannyiunknak. Megmutattuk, hogy milyen erősek vagyunk otthon, és igyekszünk továbbra is ezen az úton maradni.

Az ellenfélről: Remek csapat ellen játszottunk. Nagyon jól fociznak, így értékelnünk kell a győzelmet, mivel egy kiváló ellenfél ellen értük el.

A második félidőről: Mindig a legjobbra törekszünk, igaz, a második félidőben minden össze is jött nekünk.

Cristianóról: Ez valami túlvilági dolognak tűnhet, de számunkra ez teljesen normális. Dolgozunk tovább, ahogy eddig, segítjük a Real Madridot, és ez a legfontosabb.

casemirormacel160305

A folytatásról: Miután két meccset játszottam, sokkal kényelmesebben érzem magam, és remélem, hogy továbbra is lehetőséghez jutok majd.

A Bajnokok Ligájáról: A BL a prioritás. Minden találkozó fontos persze, mivel a szurkolóinkat és a klubot is tisztelnünk kell, de az világos, hogy a keddi mérkőzés lesz a legfontosabb.

Dani Carvajal

A derbi kijavításáról: Kicsit javítottunk a szurkolóink előtt, a saját stadionunkban, és ez önbizalommal töltött el minket keddre.

A második félidei változásról: Az első félidőben a Celta többször a kapunkhoz szegezett bennünket. A második játékrészre sebességet váltottunk, letámadtuk az ellenfelet, jobban nyomtunk és ez az eredményben is megmutatkozott.

A saját nevelésű játékosok használatáról: A mester világossá tette, aki a győzelemre törekszik, az játszani fog, függetlenül attól, hogy valaki saját nevelésű vagy sem. Nekem „cantenaróként” büszkeséget jelent, hogy több társam is van, akik lehetőséghez jutnak, hiszen ez az utánpótlásunkra nézve is jó dolog.

A Bajnokok Ligájáról: Jelenleg ez az egyetlen elérhető cím. A ligában igyekszünk megnyerni a hátralévő meccseinket a szezon végéig, ez pedig segít formában maradni a BL-re.

Cristiano fütyüléséről: A Bernabéu közönsége igényes, hiszen ők a világ legjobb klubjának a szurkolói, és nekünk minden meccsen jól kell játszanunk. Kedden újra esélyünk lesz megmutatni, hogy itt vagyunk, és szeretnénk megnyerni a BL-t.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK