Zidane: Nem tudom, hogy itt leszek-e nyáron

Zinedine Zidane a Las Palmas elleni bajnoki mérkőzés előtt megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A mester beszélt a jelenlegi formáról, a holnapi meccsről, de kitért Benzema és Varane állapotára is.

A jelenlegi formáról és a holnapi meccsről: „Jelenleg jól játszunk, de ez semmit sem jelent. Jól kell kezdenünk a mérkőzéseket. Minden héten jól felkészülünk, készen állunk a holnapi harcra, a tőlünk telhető legjobbat akarjuk nyújtani.  Három győzelem után minden jobb, a hangulat, az edzések… Most csak saját magunkra kell koncentrálnunk, előre kell tekintenünk, hiszen az elkövetkező mérkőzéseink egyre nehezebbek lesznek.”

A kulcs Las Palmasban: „Az a legfontosabb, hogy jól kezdjük a meccset. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ahogy mindig, hiszen mindent be fognak vetni ellenünk. Jól felkészülünk, a csapat a legjobb összeállításában fog kifutni a pályára, hogy megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést.”

Mérkőzés előtti interjú (Las Palmas - Real Madrid)_1

Doppingvádak Rafa Nadallal kapcsolatban: „Nyugtalanító, hiszen Rafa egy úriember, egy olyan személy, aki mindig nagyszerű értékeket képvisel, akit mindannyian szeretünk. Profi játékos, ismerem őt, ezért ideges vagyok azok miatt, amiket róla állítanak. Túl kell lépnünk ezen, Rafának is így kell gondolkodnia, csakúgy, mint a szurkolóinak és a tenisz rajongóinak. Nadal egy fenomén.”

Benzema: „Már beszéltünk Karim ügyéről, tudtuk, hogy várnunk kell, míg tisztázódik. Megkönnyebbülés számára, hiszen sokat beszéltek róla, ez pedig hatással volt rá. Remélhetőleg most minden megoldódik és játszhat a nemzeti csapatban, segíthet Franciaországnak az Európa-bajnokságon. Jól van, egyéni edzéstervet követ. Jövő héten meglátjuk, hogy mi történik.”

Varane: „Játszhat többet vagy kevesebbet, de elégedett vagyok a munkájával. Annak ellenére, hogy évek óta itt van, még mindig nagyon fiatal, nagyon gyorsan tanul. Úgy gondolom, hogy a jövője a Real Madridban van. Sok játékos van az ő pozíciójában, nyilvánvaló, hogy választanom kell, így nem lehet mindig a pályán. Boldognak tűnik, eltökélt, minden nap fejlődik.”

Marcelo kimaradt a brazil keretből: „Senkit sem kerestek meg a klubtól Marcelóval kapcsolatban. Erőnlétileg rendben van, készen áll, játszani akar a Real Madridért és a hazájáért egyaránt.”

Sérülések: „Az ideális az lenne, ha minél kevesebb sérültünk lenne, és közel teljes kerettel tudnánk dolgozni. Karim hiányzik, még egy kis időre van szüksége, de a csapat többi tagja készen áll.”

Változások a kapuban: „Nem gondolkodtam ezen. Nem tudom, mi fog történni a szezon végén. Nagyon örülök a mostani kapusaimnak, Keylornak és Kikónak is. Casilla nagyszerű edzésmunkát végez, igazi profi, ezért is sajnálom, hogy eddig kevés lehetőséget kapott, ahogyan Rubén is.”

Casemiro: „Jól játszik, és jól teljesít. Holnap lesz néhány változás a csapatban, de ebben nincs semmi meglepő. A csapat vele is, és nélküle is jól játszik. Minden játékos fontos nekem és a csapatnak.”

Mérkőzés előtti interjú (Las Palmas - Real Madrid)_2

Danilo: „Nagyon meg vagyok elégedve a munkájával és a csapatban betöltött szerepével. Amikor nem játszik, akkor is lelkiismeretesen végzi a dolgát az edzésen. Nagyon profi a hozzáállása. Hiszek benne, hogy Danilo idővel még jobb lesz.”

Nyári igazolások: „Nem tudom, hogy itt leszek-e még akkor, nem tudom, mit fog történni a szezon végén. Mindig sokat beszélnek az esetleges érkezőkről és távozókról. Ez teljesen normális, de én csak a következő mérkőzésre koncentrálok.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK