Zinedine Zidane: Remélem, hogy hosszú ideig itt lehetek

A Sevilla elleni bajnoki mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. A francia tréner beszélt a soron következőmérkőzésről és a Bajnokok Ligájáról, de szóba került a válogatott szünet és néhány játékosa is.

A mérkőzésről: „Nehéz mérkőzés lesz. A Sevilla nagyon erős rivális, a sérültjeik ellenére nagyon erős a keretük, néhány nagyszerű játékossal. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű. Ez volt az egyik legjobb hetünk, mióta a Real Madrid edzője vagyok, ez pedig nagyszerű. Egyelőre csak a holnapi mérkőzésre gondolok, mindent meg kell tennünk a győzelemért. Ennek érdekében a legjobb csapatot fogom pályára küldeni. Nem gondolok az ezt követő meccsre, hiszen addig még egy válogatott szünet is lesz, ami szintén szerepet játszik majd a felkészülésünkben.”

Minden játékos bevethető: „22 vagy 23 játékosunk van. Mindig azt a csapatot fogom pályára küldeni, amelyiket a legjobbnak látom abban a pillanatban. Mérkőzésről mérkőzésre gondolkodunk, jó dolog, hogy mindenki bevethető. Másodjára fordul ez elő, egy edző számára pozitív dolog az ilyesmi.”

Mérkőzés előtti interjú_1

Wolfsburg: „Az emberek sok mindent mondanak a párharcról, de ha a Wolfsburg kvalifikálta magát a negyeddöntőbe és megnyerték a csoportjukat, akkor annak oka van. Először a bajnokságra kell koncentrálnunk, majd azután készülhetünk a Bajnokok Ligájára, egy erős ellenféllel szemben. Csak a saját mérkőzéseinkkel foglalkozok. Meglátjuk, hogy mi történik a többi csapattal, de nem fogok véleményt nyilvánítani a többi párharcról.”

A nyomás: „A világ legjobb csapatánál vagyok, a nyomás érezhető, de jól kezelem, mert azt csinálom, amit szeretek. Elég szerencsés vagyok ahhoz, hogy itt legyek, boldog vagyok, hiszen minden nap fejlődök. Folyamatosan tanulok ebből az egészből, ez pedig nagyszerű. Boldog vagyok, remélem, hogy sokáig itt lehetek.”

Benzema: „Nem fogok arról beszélni, hogy helyes-e az a bánásmód, amit Franciaországban kap. Még mindig vizsgálják az ügyét. Én csak azt kérem tőle, hogy koncentráljon arra, amit tennie kell, futballozzon és fókuszáljon a holnapi meccsre. Beszélgettünk, csak a futballal foglalkozik. Arra koncentrál, amit a pályán kell csinálnia. 23 napig volt sérült, apránként egyre jobb lesz majd. A válogatott szünet közben itt lesz velünk és dolgozhat néhány dolgon. A legfontosabb, hogy erőnlétileg jól érzi magát, a sérülése pedig nem újult ki. Nem egyszerű 23 nap kihagyás után visszatérni, de Kedd óta edz a csapattársakkal, lassan visszanyeri az erőnlétét.”

Kroos: „Sok pozícióban képes játszani. Nálunk a védelem előtt szerepel, de feljebb is jó teljesítményre képes. A Bayernben előrébb játszott, de az a fontos, hogy pályán van és jól érzi magát a pozíciójában. Pihentettük, mert nagyon sok játékperce volt már. Holnap meglátjuk, hogy kik kezdenek majd, de készen áll a játékra.”

Mérkőzés előtti interjú_2

Válogatott szünet: „Akik itt maradnak, azért maradnak, mert a szövetségi kapitányok így döntöttek, én nem avatkoztam ebbe bele. Az a terv, hogy dolgozni fogunk abban a tíz napban. A többi játékos elérhető a nemzeteik számára, ha játszani fognak, akkor azt teszik majd, amit tenniük kell. Követni fogom a mérkőzéseket és figyelni fogom, hogy mennyit szerepelnek.”

Mayoral: „Ő a Castilla játékosa, de velünk is kellett játszania, valamint a korosztályos csapattal is. Nem könnyű ezt véghezvinni. Minden héten velünk edz, de amikor teljes a keretünk, normális, hogy visszatér a Castillába. Elégedett vagyok azzal, ahogy kezeli a dolgokat, hiszen ez nem egyszerű.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK