Bale: Az előző idényben nem teljesítettem a tudásomnak megfelelően

A walesi szélső a Barcelona elleni mérkőzés előtt adott interjút a Real Madrid hivatalos honlapjának, amely során beszélt a hétvégi párharcról, de szóba kerültek a személyes érzései, illetve az előző szezonban mutatott gyengébb formája is.

Az El Clásico és a jövő: „Támadólag kell fellépnünk a Barcelona ellen, ki kell használnunk a gyengeségeiket. Be kell találnunk és szimplán meg kell nyernünk a mérkőzést. Nem lesz egyszerű. Nagyon jól játszanak, de ki kell mennünk a pályára és 100 százalékos teljesítményt kell nyújtanunk. Megvan a tervünk, ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor képesek vagyunk győzni a Camp Nouban. A futballban minden lehetséges. Tudjuk, hogy 10 ponttal mögöttük vagyunk, de a bajnokság végéig harcolunk majd. Még mindig van esély a győzelemre, ha nyerünk szombaton, akkor csak hét pont lesz a hátrányunk. Nem lehet tudni, hogy mi fog történni a mérkőzést követően. Ha megnyerjük a meccset, akkor több önbizalmunk lesz a Bajnokok Ligájában is. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk. Még van miben fejlődni, remélem, hogy a szezon végéig még javulunk és nyerünk valamilyen trófeát.”

Tisztelgés Cruyff emléke előtt: „Ő a Barcelona legendája, de mindenki tiszteli őt, a játékost és az embert is. Szombaton mindannyian lerójuk a tiszteletünket.”

Jelenlegi formája: „Az előző idényben nem a bennem rejlő potenciálnak megfelelően teljesítettem, de azóta javult a játékom. Fontos folytatni a kemény munkát. Nem egyszerű egy idegen országban. Az idei szezonban jobban játszottam, folyamatosan javultam. Még mindig hosszú út áll előttem, remélem, segíthetek a csapatnak. A sérülésem előtt igazán jól ment a játék, de a sérülések is hozzátartoznak a futballhoz, ez ellen nem tehetsz túl sokat. Sokkal jobban érzem magam, ráadásul már spanyolul beszélek az öltözőben. Minél boldogabb vagy, annál jobban teljesítesz, de folytatnom kell a kemény munkát.”

Bale

Pozíciója: „Mindenki tudja, hogy szeretek középen játszani, vagy a jobb oldalon, ahonnan befelé törve több szabadságom van. Nem bánom azt sem, ha a bal oldalon kell szerepelnem, de jobban preferálom a középen vagy a jobb oldalon való játékot.”

Alkalmazkodás Madridhoz: „Úgy érzem, hogy egész jól alkalmazkodtam. Tanulok az országról és tanulom a nyelvet is. Szeretek itt élni, igaz, az étkezések ideje eltér attól, ami a saját országunkban van. A családom is jól érzi magát. 2019-ig van szerződésem, itt maradok és megpróbálok annyi trófeát gyűjteni, amennyit csak lehetséges.”

Sergio Ramos születésnapja: „Ez Sergio Ramos 30. születésnapja. Tortáztunk, én pedig boldog születésnapot kívántam neki. Nagyszerű kapitány, kiváló játékos. Példát mutatva vezeti a csapatot, egy igazi harcos a pályán. Mindenki csodálja itt őt.”

Zidane elvárásai vele szemben: „Azt hiszem, pontosan ugyanazt kéri tőlem, amit mindenki mástól is. Csapatként, egységesen kell támadnunk és védekeznünk is. Talán korábban nem voltunk túl egységesek, de most csapatként dolgozunk. A közös munka segít. Nem lep meg, amikor Zidane ideges. Ugyanúgy reagál, ahogy bármely más edző tenné. Néha szükségünk van arra, hogy a helyes irányba tereljenek minket. Zidane nagyon jó munkát végez, önbizalmat ad nekünk. Remélem, trófeával fejezzük be a szezont.”

Aranylabda: „Nem gondolkodom túl sokat az egyéni címeken. Megpróbálok arra koncentrálni, hogy a Real Madridért játszok és megpróbálok fejlődni játékosként. Az egyéni címek nem annyira fontosak, csak arra koncentrálok, hogy annyi címet nyerhessek a Real Madriddal, amennyit csak tudok. A többi is jön majd idővel.”

A BBC: „A trió tagjai nagyon jó kapcsolatot ápolnak, jól játszunk együtt. Nem nekünk kell megmondani, hogy mi vagyunk-e a legjobbak, vagy sem. Mi csak megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani, próbálunk gólt szerezni és boldoggá akarjuk tenni a szurkolókat.”

Bale_1

Benzema: „Nagyszerű, hogy visszatért a sérüléséből. A világ futballjának egyik legjobb játékosa, remek tudni, hogy itt van velünk. Reméljük, hogy továbbra is úgy folytatja a játékot, ahogy eddig tette és hogy gólokat lő majd.”

Az MSN: „Világklasszis játékosok, nagyszerű munkát végeznek. Jó meccs lesz a szombati, egy olyan, amelyet mindenki élvezni fog. Megpróbáljuk a lehető legizgalmasabbá tenni.”

Játék Spanyolországban: „A stílus nagyon különbözik a Premier League-től. Az évek során fejlődök, de a tavalyi év nagyon nehéz volt. Jó dolog az, ha van egy rossz szezonod, hiszen sokat tanulsz magadról, erősebbé válsz és látod, miben kell fejlődnöd. Most már jobban értem azt, hogy milyenek is az itteni mérkőzések, remélem, a jövőben sokkal többet láthatnak majd tőlem.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…