Casemiro: Zidane tudja, hogy mit csinál

Casemiro a népszerű spanyol rádióműsor, az 'El Larguero' vendége volt ma reggel, ahol többek között a Real Madridban betöltött szerepe és természetesen a közelgő klasszikus is terítékre került: "Akárki legyen az ellenfelünk, a Real Madrid győzelmi szándékkal játszik - tisztelve ezzel a klubot és a szurkolóinkat", mondta, hivatkozásul a szombati látogatásra a Camp Nou stadionjába.

Mit gondolsz, a Barcelona játékát befolyásolhatja a tény, hogy Mathieu a szezon hátralévő részében már nem léphet pályára?

Igen, egyértelműen. Ő egy remek futballista, keményen dolgozik és minőséget jelent a csapata számára, így biztos vagyok benne, hogy hiányolják az ellenfelünknél őt.

Bár 5 perc erejéig pályára léphettél a 2011-es Király-kupa döntőben a Barca ellen, Valenciában, a Camp Nouban még nem játszottál egyszer sem…

Amikor még Ancelotti volt az edző, akkor jártam már a stadionban, de a mérkőzést csupán a lelátóról követhettem. Egy nagyszerű arénáról van szó, kiváló atmoszférával és a Barca nagyos erős, ha otthon szerepel. Az öltözőket már láttam, de pályára még nem léphettem itt.

Milyen volt a hangulat a héten Madridban?

Különlegesen éreztem magam a héten. A közelgő Clásico egyedivé tette, nagyon elszántan készülünk. Azt hiszem, jóval többet edzettem a szokásosnál.

Szóval a Clásico előtti edzések jóval intenzívebbek?

Igen, hiszen ez nem egy hétköznapi mérkőzés… a Barcelona ellen… az ő otthonukban… nagyon különleges lesz.

Mit gondolsz, játszhatsz is majd a meccsen?

Erről az edzőt kellene megkérdezni. Én mindenesetre készen állok. Zidane nem mondott semmit még nekünk; tudja, hogy számíthat rám, de fogalmam sincs, hogy szerepelhetek-e, vagy sem.

Benítez a 0-4-es odavágón a kispadon hagyott téged… mit mondott neked?

Úgy hiszem, hogy ezek a dolgok nem igényelnek magyarázatot, ahogy akkor sem várhatsz magyarázatra, amikor a kezdőben szerepelsz. Természetesen rosszul érintett, mivel kikaptunk, de senkinek nem kell magyarázkodnia. Mindig játszani szeretnél, segíteni a társaidat a pályán, de tiszteletben kell tartanod az edző döntését, és Benítez remek szakember. Az Athletic ellen sem játszottam, a csapatnak mégis jól ment. Az előző klasszikus rosszul érintett, mert nem akarom a Real Madridot vesztesként látni soha, különösen a Barcelona ellen.

160331casemiro2

Zidane nem igazán számolt veled a kezdetekben…

Zidane nagy hatással volt rám akkor, amikor még Ancelotti segítője volt. Sokat beszélgetett velem, odafigyelt rám. Mindig sokat beszélt azokkal a játékosokkal, akik kevesebbet szerepelhettek. Volt, hogy felhívott, és mondta nekem, hogy keményen dolgozzak, és sose hagyjam abba a munkát. Rengeteg időt áldozott ránk, akiket főleg csereként vettek számításba, illetve a fiatalokra.

Ennek fényében nem tűnt furcsának, hogy nem fértél be a csapatba nála?

Nem, minden edzőnek meg kell hoznia a maga döntéseit, és ő tudja, hogy mit csinál. Nagyon tisztelem Zidane-t, és csak a munkára koncentrálok az edzéseken. Mondtam is neki, hogy teljes erőbedobással dolgozom, mert tisztelem őt, és szerettem volna vele tudatni, hogy számíthat rám, és azt válaszolta, hogy ő mindig számol velem. Zidane mindig segített és bátorított.

Mit gondolsz a riválisról?

Nagyszerű csapat, tele nagyon jó játékosokkal; jól védekeznek és remek formában vannak. Nehéz dolgunk lesz szombaton, de a Madrid a végsőkig fog küzdeni. Azon leszünk, hogy győzelemmel távozzunk. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de nem adjuk fel harc nélkül.

A 14-es mezt választottad… többek között Cruyff száma is ez volt, de Guti és Xabi Alonso is ezt viselte…

Igen, ez így van, én voltam az, aki a 14-est választotta. Ők mindannyiak kivételes futballisták, bár a játékstílusunk eltérő, mivel én más típusú játékos vagyok.

Az anyukád itt él veled Madridban?

Nem, Brazíliában van… Vigyáz a testvéreimre. A gyerekkorom Brazíliában nagyon nehéz és bonyolult volt. Nagyon büszke vagyok az anyukámra, próbálok olyan lenni, mint ő, és sokat gondolok rá. Az apám elhagyott bennünket, amikor 3-4 éves voltam, és az anyukám, aki takarító volt, minden nap dolgozott a héten, minden házban, ahol csak tudott. Az egyetlen oka, hogy focizhattam, az az volt, hogy a mamám dolgozott azokban az órákban. Sokszor aludtam a barátaimnál, mert nem volt autónk, és máskülönben nem tudtam volna a meccsekre járni.

160331casemiro3

Milyen volt a szülővárosod?

Számunkra csak egy falu volt, de majdnem egymillióan laktak itt. A szomszédság kicsit durva volt, de szerényen éltek. Az anyukám egy negyedik emeleti lakást bérelt, egy konyhával és egy fürdővel, mi pedig boldogan éltünk ott.

Mit kezdtél az első nagyobb fizetéseddel?

Vettem anyukámnak egy házat, jól emlékszem rá. Ő úgy gondolta, hogy csak a szórakozás kedvéért focizom, de én mindig tudtam, hogy segíteni akarok neki, és ezt csak a futball által tudtam megtenni.

Sokat játszottál Neymarral?

Játszottam ellene a São Paulo labdarúgójaként, amikor ő még a Santosban volt, és játszottam vele az utánpótlás-válogatottakban. Jó viszonyt ápolok vele és az apjával is. Neymar remek fickó. Mindig különleges játékos volt, szemet gyönyörködtetően cselezett ki bárkit – mindig így játszott, épp ahogy manapság is teszi. Játékstílusából eredően sok szabálytalanságot harcol ki, de ezekre fel van ő is készülve.

Igaz, hogy minden mérkőzésed után érdeklődsz a teljesítményedről az edződnél?

Szeretem megkérdezni az edzőt, hogy miben hibáztam, és mit csináltam jól, vagy hogy többet várt-e tőlem esetleg. Szeretek kérdezni és tanulni. 24 éves vagyok, és sok mindent megtanultam, de még mindig van mit tanulnom.

Mit gondolsz Cristiano múltkori szavairól?

Cristiano minden egyes nap meg tud lepni azzal, hogy egyre többet akar dolgozni, és egyre jobban akar nyerni. Jó példa lehet minden focista számára a világon. Kivételes a pályán, és azon kívül is. Sosem elégszik meg a góljaival, mindig egyre többet akar, ezért ő a világ legjobbja. Számomra örömteli, hogy vele dolgozhatok, és tanulhatok tőle. A nyilatkozata? Az már a múlt része, felesleges felemlegetni.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK