Calderón: Ha Mourinho nem megy a Unitedhez, a Realnál köt ki

A Real Madrid ex-elnöke a Desafío Nacex tegnapi, terrassai eseményén (amelyet volt Real- illetve Barca-játékosoknak rendeztek) nyilatkozott az őt kérdező riportereknek. A civilben ügyvédként tevékenykedő Calderón biztos benne, hogy amennyiben a madridiak trófea nélkül zárják az idényt, úgy a Királyi Gárda vezetőedzője nem más lesz, mint José Mourinho.

A Clásicóról: A Barca előnnyel indul, de érdemes odafigyelni a Real Madridra is – ezek az összecsapások mindig a bátorságról, az összecsapásokról szólnak. Ha a Madrid nyer, a bajnokságban talán visszatérhetnek a reményeik, annak ellenére, hogy meglátásom szerint ez a Barcelona már nem a régi katalán csapat.

Benítezről és Zidane-ról: Úgy gondolom, hogy a játékosok egy folyamatos bombázásnak voltak kitéve az újságírók által. Egy olyan edző mellett álltak ki, akit két héttel azután menesztettek, hogy az elnök nyíltan elköteleződött iránta. Mindeközben a helyére egy olyan edző került, aki a legnagyobb tréneri tapasztalatait a spanyol harmadosztályban szerezte. A csapatnál mindeközben el akarták adni Keylort – mázli, hogy velük maradt -, majd De Geát akarták szerződtetni a helyére, miközben a kapusuknak számtalan meccset és pontot köszönhetnek. Emellett ott volt még az affér a kupában is. Mindezek ellenére a csapat mentálisan erős maradt. Az elkötelezettségük és az intelligenciájuk most már nem vet fel kérdéseket.

A csapatról: A csapat olyan játékosokból áll, akik kétségkívül megbékéltek a csapattal. Senki nem tudja megmondani, hogy holnap, vagy a következő meccsen mi fog történni.

Cristianóról: Az, hogy miképpen folytatja, az csakis az elnök matricagyűjtési hajlamától függ. Pérez szereti a drága támadókat, akikért még csak nem is a saját pénzével fizet. Igen, az albuma megvan a matricákhoz, csak azt nem tudja, melyiket hová tegye. A legutóbbi tíz bajnokságból pedig csupán egyet nyertek meg… Ez problémam így pedig semelyikünk nem tud jóslatokba bocsátkozni a jövőt illetően.

A Madrid meghurcoltatása: A Real Madrid egykor egy demokratikus klub volt, ahol a klub tagjai beleszólhattak az elnöki ügyekbe, így ők is a csapat tulajdonosaivá váltak. Az elmúlt évek azonban Florentino Pérez ámokfutó diktatúrájáról szóltak, oda juttatva a klubot, hogy ha nem az ő akarata szerint cselekszel, semmit nem tehetsz a csapatért. Az elmúlt évtizedben ezermillió eurót költöttek, ennyi pénzből sikerült egy ligát nyerniük. Ez nem az én véleményem, ez egy statisztika. A Barcelona persze tapsolna örömében, ha Pérez maradna az elnök.

Az esetleges trófeanélküliség: Ha Mourinho nem igazol a Manchester Unitedhez, ő lesz a Real következő edzője. Ebben teljesen biztos vagyok. Ha nagy bánatunkra a csapat nem nyerne egy címet sem, újra őt látjuk majd a kispadon. Ez a megérzésem. Ha pedig visszatér, vele együtt jönnek az olyan dolgok, mint a pályán lévő háborús övezetek, a kellemetlen sajtótájékoztatók, a FIFA, az UEFA, az UNICEF… Az előző időszaka nem volt a csapat legjobb évei között. Most, nélküle sokkal nagyobb a békesség. Rengeteg konfliktust generált annak idején, amire senki nem vágyott, ez pedig messze van az ideális helyzettől. Az elmúlt években az elnök megpróbálta már visszacsalogatni őt, többször is próbálkozott. Florentino megőrül érte, hogy Mourinho újra nála legyen. Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretné, Zidane nem fogja folytatni a következő szezonban.

Zidane-ról: A spanyol harmadosztályból érkezett. Én remélem, hogy sikeres lesz, a játékosok felnéznek rá és tisztelik őt. Ha valaki, ő ismeri, milyen egy sztárokkal telezsúfolt öltöző. Mindettől függetlenül ő egy harmadosztályú edző.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK