Zinedine Zidane: Nyernünk kell és nyerni is akarunk

Zinedine Zidane a hétvégi El Clásico előtt is megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. A francia szakember beszélt a sérülésekről, illetve arról, hogy a csapat mindent meg fog tenni a győzelemért.

Varane: „Ez egy olyan probléma, amire nincs ráhatásunk. Fájdalmakkal játszott a válogatottban a második félidőben, nem tudjuk, hogy pontosan mi a baja, de holnap nem lehet velünk. Az ultrahang vizsgálat kimutatott valamit, de MRI-re is szükség lesz, hogy kiderüljön, mi is a gond. Két meccset játszott nagyon rövid időn belül, ez lett belőle.”

Első Clásico edzőként: „Azért vagyunk itt, hogy meccseket nyerjünk, minden egyes találkozón erre törekszünk. Jól sikerült a heti felkészülés; hiányzott néhány játékos, de ez van. Meg fogjuk próbálni megnyerni a meccset, ahogy mindig.”

Ez egy vizsga? „Nem. Ez egy focimeccs, mi pedig jó állapotban vagyunk. Ez is egy újabb mérkőzés, egy fontos meccs, ezért persze más. Mindenki nézni akarja, én pedig olyan játékot szeretnék látni a csapatomtól, mint amilyet az elmúlt hetekben láthattam.”

Zidane

Bosszú: „Nem, egyáltalán nem beszélgettem a játékosokkal ilyen szellemben. Tudják, hogy mi történt ősszel, de csak erre a meccsre gondolnak. Minden meccs más, ez is egy külön történet, de bosszú… Nyernünk kell, nyerni akarunk.”

Rotáció a Bajnokok Ligája miatt: „Nem leplezem le a holnapi csapatomat, de nem fogok rotálni csak ezért, mivel számunkra jelenleg a holnapi mérkőzés a legfontosabb. Egy csapat pályára lép majd, aztán meglátjuk, hogy ki játszik szerdán, de egyelőre ezen nem gondolkodunk. A szezon végéig lesz rotáció, ahogy mindig.”

Emlékek és Luis Enrique: „Mire célzol? Ezek a dolgok megtörténnek, most már minden el van felejtve. Egy játékos számára az El Clásico az egyik legszebb dolog, amit csak átélhet. Most edzőként is megtapasztalhatom ezt, ez az első alkalom, élvezni fogom.”

James: „Boldog itt. Boldog és eltökélt. Bonyolult azonban, amikor egy játékos elkezd azon gondolkodni, hogy nem fog játszani, mivel mindenki játszani szeretne…”

Egy évtizedre az ő utolsó klasszikusától: „Egyáltalán nem lesz gondom az alvással ma éjszaka. Teljesen nyugodt vagyok, jól fogok aludni, ahogy mindig. Ez egy labdarúgó mérkőzés, élvezni fogom.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK