Zidane: Elégedett vagyok mindenkivel

Az El Clásico sokak által talán nem várt szoros eredményt hozott a két spanyol óriásklub között. A mérkőzést követően a győztes csapat edzője, Zinedine Zidane nyilatkozott:

“Minden szempontból boldog vagyok. Eleinte egy kicsit szenvedtünk, de boldogan távozok innen a szurkolóink miatt és a csapat miatt, mert itt nem egyszerű nyerni. A játékosaim teljesítménye nagyon tetszett. Komoly erőfeszítéseket tettünk és elégedett vagyok mindennel, a támadással és a védekezéssel is. Nincs annál jobb, amikor látsz egy csapatot amely együtt van, mindenki harcol a másikért és az edzőjükért. A meccsre készülve tudtuk, hogy nagyon keményen kell dolgoznunk és nagyon felkészültnek kell lennünk. Jó teljesítményt nyújtottunk, megszereztük a három pontot és most pihenhetünk, majd elkezdhetünk gondolkodni a Wolfsburg elleni mérkőzésen, mivel nagyon fontos párharc lesz számunkra és folytatni akarjuk, amit elkezdtünk.”

Második félidő
“A futballban mindenen keresztül megyünk, a jó és a rossz dolgokon is. Nem kezdtünk valami jól, de jobb egy komplikáltabb kezdés és egy erős befejezés, ahogy mi tettük.”

A La Ligáért folyó harc még nyitva van?
“Hét ponttal vagyunk a listavezető mögött és a következő mérkőzésre kell fókuszálnunk, ami a Bajnokok Ligájában vár ránk. Ezt követően fogunk újra a bajnokságra és a következő három pontra gondolni. Nekünk mindig csak a soron következő mérkőzésünk megnyerésére kell koncentrálnunk.”

Remek forma
“Ugyanígy kell folytatnunk. Jól teljesítettünk otthon a Sevilla ellen és folytatjuk a felkészülést a hajrára. Tudjuk, hogy milyen fontos a Bajnokok Ligája és mi folytatni akarjuk. Itt nyerni nagyon nehéz és csak néhány alkalommal adatik meg. Boldogok vagyunk a játékosok és a szurkolóink miatt, akik büszkék lehetnek a játékosok miatt. Lépésenként haladunk. Először meg kell előznünk az Atléticót, ennyire egyszerű. Utána, majd meglátjuk. Még mindig vannak mérkőzések amiket le kell játszani, aztán meglátjuk. A mostani győzelem nagy dicsőség minden játékos számára. Kitűnő teljesítményt nyújtottak.”

Morális lökés
“Igen, ez igaz. Fontos ez a győzelem a helyszín miatt, és a szezon hátralévő része okán, közvetlenül németországi a Bajnokok Ligája mérkőzésünk előtt. Most azt akarom, hogy minden játékosom pihenjen egy kicsit, mivel csak néhány nap van a következő mérkőzésig, és most 90 percen át mindent beleadtak.”

Jó fizikai állapot
“Amikor egyenlítő gólt szerzel az mentális lökést ad és mi a mérkőzést nagyon erősen fejeztük be, de most nagyon hatékonyan kell regenerálódnunk, csakúgy mint a szezon hátralévő részében.”

Bale érvénytelenített gólja
“Elégedett vagyok a mai győzelemmel, mert itt nem egyszerű győzni. Néhány csapat távozott csak a három ponttal. Azt gondolom, hogy Bale gólját meg kellett volna adni, de nem láttam pontosan.”

Casemiro
“Létfontosságú poszton játszott, mint ahogy mindenki más is. Nem tudok kiemelni egyénileg senkit. A játékosok akik a gólokat szerzik mindig döntő szerepet játszanak, ez a bónusz. De védekezésben kiválóan teljesítettünk olyan játékosok ellen, akiknek nagyon kevés hely elég ahhoz, hogy gondot okozzanak. Ezt a feladatot ma nagyon jól megoldottuk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…