Egytől egyig: Real Madrid – Wolfsburg

Európa legjobb négy csapata között! Az odavágón a tökeinken átgázoló VW kisbusz ezúttal tüskés acélgolyókkal találkozott, így durrdefekttel a cél előtt irányíthatatlanul sodródott árokba, a Real Madrid pedig a Cristiano Ronaldo által vezetett szponzori Audit elegánsan leparkolta a Final Fournak fenntartott helyek egyikére. Éljen a szubjektivitás, pontozásra fel!

Szeretnél te is a penamadridista.hu szerkesztőségének tagja lenni? Itt a lehetőség! Csatlakozz!

Csapatok

Real Madrid (9)

A mérkőzést végig kézben tartva, váltakozó intenzitással játszott a csapat. Ahogy az várható volt, az első húsz percben hatalmas tempót diktáltak a fiúk, ennek eredménye egy kapufa volt, majd amikor a 15. percben Ronaldo megszerezte az első gólt, és mire az ember egy egészségeset mosolygott volna, hogy a szomszéd is ránk hívja a terrorelhárítást, rögtön ott is volt a második. Ezután kicsit visszavettek a srácok, hiszen 90 percet nem lehet végigjátszani ebben a tempóban, de folyamatosan ott lebegett a harmadik madridi gól a levegőben. Cristiano aztán egy sorfal között elimbolygó labdával meg is lőtte azt, és utána volt még lehetőség a negyedik gólra is. Nagyon komoly fegyvertény egy ilyen fordítás, azonban szolgáljon ez tanulságul, hogy még egyszer nem szabad elkövetni a hibát, hogy a csapat csak a mezt viszi fel a pályára, de a szívet alatta nem.

Az olvasók osztályzata: 8,86

Wolfsburg (5)

Egy kicsit többet vártam a vendégektől, na persze nem szomorkodom, hogy ezúttal megmutatták: a farkasból néha lehet bárány is. Egy veszélyes kaput eltaláló lövés mellett még két alkalommal céloztak pontosan, és az egész meccs során az volt az ember érzése, hogy nem lesz meg nekik a remélt egy gól. Nem is lett. A hihetetlen atmoszféra, a hazai játékosok mentalitása, a két gyors gól, Draxler korai kiválása mind-mind nehezítették a németek dolgát, de a két meccs alapján jár a kalapemelés, nagyon komoly erőfeszítésre késztették a madridiakat, akiktől 4-5 gólos továbbjutást várt a két meccsen a közvélemény jelentős része.

Az olvasók osztályzata: 4,82

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (10)

SIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII! 

Az olvasók osztályzata: 9,77

1604131tol1ig1

Keylor Navas (7,5)

Nem sok veszélyes farkas ólálkodott a kapu előtt, így nem volt sok dolga kapusunknak. Amellett hogy hétről-hétre elképesztő bravúrokkal örvendeztet meg bennünket, örülök, hogy ma nem az ő hőstetteiről kell ódákat zengeni, nem állította őt nagy feladat elé a Wolfsburg.

Az olvasó osztályzata: 8,46

Dani Carvajal (8)

Zizou is láthatta, hogy Danilo és Dani között nem csak egy "lo" a különbség, hiszen a szakállas szakértő ezúttal is remek mérkőzést teljesített. A félpálya közelében lecsapott egy labdára, kényszerítőzött egy wolfsburgi cipellővel, majd (fájdalmasan lassan behempergő, megpattanó) középre adásából Ronaldo megszerezte a vezetést. A szabálytalanságokkal viszont a jövőben óvatosabbnak kell lennie, hogy a lendületes és odaadó játéka ne csapjon át túlzott hevességbe és ne küldjék őt idő előtt a zuhany alá.

Az olvasók osztályzata: 8,86

Sergio Ramos (8,5)

Nagyon komoly védőmunkát tett le az asztalra a Kapitány, aki mostanában a kritikák kereszttüzében volt (sokan már ezen a meccsen Nachóra cserélték volna egy jól sikerült Eibar elleni bajnoki miatt…): a válasz csattanósra sikeredett. Számos tisztázás, szerelés, megnyert fejpárbaj fűzhető a nevéhez (plusz fejesekből két kapufa), egy-két eltévesztett indítási kísérletet leszámítva kiváló volt.

Az olvasók osztályzata: 8,61

Pepe (7,5)

Nem játszott rosszul a portugál, amolyan csendestársként szerepelt ezúttal Ramos mellett. A védelem feltoltan játszott, Pepe a támadások indítása előtti labdajáratásban játszott szerepet leginkább.

Az olvasók osztályzata: 8,3

Marcelo (7,5)

Védekezésben nem ő volt a legerősebb játékosunk, azonban most jól tudott felzárkózni a támadásokkal, és szépen játszott össze, többnyire Ronaldóval és Benzemával.

Az olvasók osztályzata: 8,42

Casemiro (7,5)

Szerepeltetése amolyan biztosítéként szolgált a nem igazán létező veszélyes vendégakciók megállítására. Kevés dolga volt, mivel a gyors akciókat nem kísérte az esetleges kontrák mihamarabbi megfékezése érdekében.

Az olvasók osztályzata: 8,54

1604131tol1ig3

Luka Modric (7,5)

Jobbnak éreztem őt, mint ahogy az elmúlt néhány mérkőzésen teljesített, a megszokott "modricos" zsugákból is láthattunk végre viszont, emellett a kapu előtt továbbra is többet várok tőle.

Az olvasók osztályzata: 8,42

Toni Kroos (8,5)

Tudni kell, hogy Kroos legnagyobb kritikusai közé tartozom, de most egyszerűen muszáj kiemelnem, és megvédenem a közvélemény rohamaitól. Gólpassza mellett négy kulcspasszig jutott, kiharcolt két szabadrúgást, és komoly munkát vállalt a pressingben, és a támadások kezdeti felépítésében egyaránt.

Az olvasók osztályzata: 8,18

Gareth Bale (7)

Ellenállhatatlan a mezőnymunkája, a Bernabéu szélein rendszeresen cserélni kell a füvet a walesi sebesvonat miatt. Jobbról indulva próbált csatlakozni az akciókhoz, de a vártnál kevésbé volt éles ezúttal támadásban.

Az olvasók osztályzata: 7,8

Karim Benzema (6,5)

Sokat mozgott, és többször verte meg egy az egyben ellenfelét, de két, nem túl jól helyezett próbálkozáson kívül nem tud semmi érdemlegeset felmutatni. Egy középcsatár megítélésében viszont komoly szerepet játszik a helyzetkihasználás.

Az olvasók osztályzata: 7,85

1604131tol1ig4

Cserejátékosok

Jesé (-) és Raphael Varane (-) csak ünnepelni jöttek a pályára, így őket most nem értékeljük.

Edzői értékelés

Zinedine Zidane (9,5)

Egy hibátlan kezdő hibátlan felfogásban futott ki a pályára, és a félidőre biztató kétgólos előnyig jutott a csapat. Zidane kézben tartotta a mérkőzést, kontrollálta az intenzitást, a csapat tudatosan vett vissza a két gólt követően, hogy bírják erővel a meccs hátralévő részében, és a második félidőben érkezett is a harmadik találat. A Benzema-Jesé cserét talán már a 65-70. perc környékén meg lehetett volna húzni, de ettől eltekintve remekül meccselt a francia.

Az olvasók osztályzata: 9,17

1604131tol1ig2

Szeretnél te is a penamadridista.hu szerkesztőségének tagja lenni? Itt a lehetőség! Csatlakozz!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK