Egytõl egyig: Getafe – Real Madrid

Három mérkõzés, egy döntetlen, két vereség. Ez a Real Madrid idei mérlege a tétmérkõzések tekintetében. Nem túl imponáló mutató, akárhonnan is nézzük. Tegnap este a Getafe otthonába látogattak a Blancók és túlzottan udvarias vendégeknek bizonyultak, ugyanis mindhárom pontot a hazaiaknak ajándékozták, saját drukkereiknek pedig lélektelen játékkal üzentek: õk még nem tértek vissza nyári szabadságukról.

Iker Casillas – 6,5

Idei harmadik mérkõzésén sem sikerült kapott gól nélkül zárnia a Real Madrid kapusának, ezúttal kétszer kotorászhatott a labda után saját kapujában a Blancók kapitánya, ugyanakkor ezúttal sem rajta múlott a siker. Néhány szép védése mellett sajnos muszáj kiemelni, hogy rögzített szituációknál továbbra is bizonytalan a kapus, igaz a védõk sem igyekeznek túlzottan, hogy megkönnyítsék a dolgát.

Álvaro Arbeloa – 6,0

Arbeloa esetében gyakorlatilag egy sablont is használhatnánk, hiszen hétrõl-hétre ugyanazokkal a szavakkal lehet jellemezni teljesítményét. Védekezésben ritkán hibázik, de a támadásokból tegnap este sem sikerült kivennie a részét, a gyors passzok pedig könnyen zavarba hozzák a válogatott hátvédet. Maiconért mindössze 4 millió eurót kér az Inter…

Raúl Albiol – 5,5

A Barcelona ellen nyújtott gyengébb játéka ellenére Mourinho ismét bizalmatt szavazott a spanyolnak, aki ezúttal is góllal hálálta meg a mester bizalmát, õt hagyta ugyanis csúnyán faképnél Colunga a második hazai találatot megelõzõen. Érthetetlen a szerepeltetése, tekintve, hogy a középsõ védõ posztján a nemzetközi futball egyik legnagyobb ígéretének számító Raphäel Varane ül közben a kispadon.

Sergio Ramos – 6,0

A mérkõzés nagy részében biztos lábbal futballozott a spanyol védõ, újabb gólt kapott azonban a Real Madrid rögzített szituációt követõen, a visszajátszásokat látva pedig ez a találat egyértelmûen Sergio Ramos lelkén szárad. Ramos teljesen elaludt a szabadrúgás elvégzésekor, jó két méterrõl nézte végig, ahogy embere a hálóba bólintja a labdát, Xabi Alonso hiába próbált tisztázni, nem érhetette el a beadást.

Marcelo – 7,0

Aktívan és jól játszott tegnap este a brazil, rendszeresen fellépett a támadásokkal, Cristiano Ronaldóval pedig úgy tûnik továbbra is tökéletesen megértik egymást. Lecserélése meglepõ húzás volt Mourinhotól, utólag elmondható, hogy rossz döntést hozott a portugál. 

Lassana Diarra – 6,0

Saját feladatát ellátta az ismét a kezdõcsapatban helyet kapó francia, de õ sem tudott csapata vezéregyéniségévé válni, igaz ezt talán nem is tõle várnánk el igazán. Ahogyan a Valencia ellen, úgy ezúttal is õt áldozta fel Mourinho a támadójáték hatékonyságának érdekében, a 60. percben ismét Benzema váltotta a középpályást.

Xabi Alonso – 7,0

Ismételten csapata legjobb játékosának bizonyult a spanyol, ám ettõl függetlenül az õ játéka is messze volt a tökéletestõl, pontos passzai mellett több pontatlan átadást is jegyzett. Társai halovány teljesítménye mellett azonban feltûnõ volt sok labdaszerzése, tõle megszokott hosszú keresztlabdáival pedig jól mozgatta csapatát. 

Ángel Di María – 6,5

Hiába látszott az argentin szélsõn, hogy õ bizony akart focizni a tegnap esti találkozón, ez sajnos kevés társáról volt elmondható, így egy idõ után Di María is beleszürkült a mezõnybe. Küzdött, hajtott, labdavesztései után rendre megpróbálta azonnal visszaszerezni a játékszert, Higuaín gólja elõtt pedig idénybeli második asszisztját jegyezte, ezt követõen viszont mintha eltûnt volna a pályáról, cseréje indokoltnak tûnt.

Mesut Özil – 5,5

Továbbra is csak szenved a német középpályás. A csapat motorja, irányítója kéne legyen, ehelyett sajnos inkább féknek tûnik a játéka. Az elsõ félidõben talán még a Barcelona ellen mutatott játékát is alulmúlta, a második játékrészre némiképp javult a teljesítménye, de még ekkor is csak nagy jóindulattal nevezhettük azt elfogadhatónak. Három méterrõl, üres kapura kihagyott ziccere remekül jellemzi Özil idei formáját. 

Cristiano Ronaldo – 6,0

Cristiano saját bevallása szerint is távol áll még attól, hogy száz százalékos állapotba kerüljön, sajnos ezen állítását tegnap kellõképpen alá is támasztotta mutatott játékával. Néhány kapura tartó lövését magabiztosan fogta a hazaiak kapusa, passzai pedig többször is az ellenfelet találták meg társai helyett. Özillel való remek összjátéka a meccs egyetlen pozitív momentuma a portugál részérõl, kár, hogy elõbbi nem tudta gólra váltani a lehetõséget.

Gonzalo Higuaín – 6,5

Ismét gólt szerzett az argentin játékos, azonban sajnos ennél sokkal több nem mondható el tegnapi játékáról. Gólja elõtt és után is haloványan futballozott, igaz, nem mondható, hogy helyzetek tömkelegével támogatták volna csapattársai. Ahogyan a csapat összes tagjának, úgy neki is van hova fejlõdnie mutatott játék terén.

Cserejátékosok

Karim Benzema – 6,0

Újfent a padon kezdett a francia, csereként ezúttal fél órát töltött a pályán. Neki sem sikerült újat hoznia a csapat játékába és hiába volt, hogy egyszerre három csatárral plusz Cristiano Ronaldóval és Callejónnal támadott a Real Madrid, a Blancók nem tudtak újabb gólt szerezni a magabiztosan védekezõ Getafe ellen.

José Callejón – 6,0

Marcelo helyére állt be negyed órával a meccs vége elõtt a canterano, ez idõ alatt egyszer került helyzetbe, ekkor igen éles szögbõl leadott lövését védte a hazai kapus.

Álvaro Morata – 5,5

Nem tudta felvenni a meccs ritmusát a fiatal játékos, aki elõször jutott lehetõséghez azt követõen, hogy idén hivatalosan is az elsõ csapat keretéhez került. Gyenge teljesítménye miatt azonban nem lehet õt kritizálni, Mourinho pocsék döntést hozott, amikor beállította õt a hátrányban játszó, láthatólag enerváltan és lélektelenül játszó csapatba. Ezzel a húzásával pedagógia és lélektani szempontból elégtelenre vizsgázott a portugál.

A meccs embere: Xabi Alonso

Forrás: www.penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…