Kaká: Sosem éreztem úgy, hogy én lennék a világ legjobbja

A Real Madrid volt középpályása jelenleg az Orlando Cityben játszik, de készségesen válaszolt a Reallal kapcsolatos kérdésekre is. elmondta a véleményét a "fütyülőkről", szót ejtett az életben bekövetkező nehézségekről, és őszintén jellemezte saját magát.

Nehéz megemészteni a Real Madridnál azt, ahogy a legendákat kezelik?

"A Real Madrid ilyen. Személy szerint nehéz volt felnőni az elvárásokhoz, és értettem azt, hogy a szurkolók miért panaszkodnak rám. Az a négy év, amit itt tölthettem jó volt, habár nem úgy alakult, ahogy tervezve volt."

Mi a helyzet Casillassal és Raúllal?

"Meg kell becsülnöd a nálad játszó legendákat. Most is ez zajlik Cristianóval. Nem normális, hogy egy Bajnokok Ligája negyeddöntőben három gólt szerez, majd a hétvégi bajnokin gólképtelen marad, és emiatt kifütyülik. Gondoljunk bele, mi történne ha a szezon végén távozna?"

Tényleg a Manchester City a legkönnyebb ellenfél, akit kisorsolhattak?

"Az elődöntőkben már nincsen könnyű ellenfél, és jelen pillanatban nincs is favorit, viszont azt remélem, hogy azért sikerül a Madridnak eljutni a döntőbe."

Katasztrófa lenne-e a Madrid számára egy trófea nélküli szezon?

"Mindig rajtuk van a felelősség, hogy nyerjenek minden évben. Állandóan katasztrófáról beszélnek az emberek, amikor nem nyer a csapat semmit. Úgy gondolom, hogy ha egy évig nem nyernek semmit, akkor azt inkább egy tanulási folyamatként kéne felfogni. Ez egy jó csapatot formál a következő szezonra. Más dolgokat is meg lehet becsülni, nem csak a trófeákat."

Hogy élted meg azt, hogy a világ legjobb játékosa voltál, és ilyen hamar kiégtél?

"Bizonyos értelemben eléggé különleges pillanat volt nekem. Sosem éreztem úgy, hogy én lennék a világ legjobbja, vagy legrosszabja. Sokan mondják, hogy én vagyok az egyik legrosszabb igazolás a klub történelmében, akkor arra gondolok, hogy az AC Milan jól döntött. Ezek azok a dolgok, amikből tanulnod kell.”

Milyen volt José Mourinhóval a viszonyod?

 "Bizonyos játékosok és Mourinho között voltak nehezebb pillanatok, de mi jó viszonyban váltunk el egymástól. Nem neheztelek rá, továbbra is jó viszony van közöttünk."

Mit tanultál tőle?

"Sokat vár el minden területen, mentálisa, technikailag és taktikailag is. Megdolgoztat. Minden edzőm hagyott egy egyedülálló nyomot rajtam, de a legjobban Ancelotti alatt éreztem magam. Nagyon szerettem a vezetési stílusát."

Hiba volt kirúgni Ancelottit?

"Könnyű külső szemlélőként pálcát törni a fejük felett, de láttam azokat az üzeneteket, amiket a játékosok hagytak Carlo távozása után. Nagyon csalódottak voltak, hiszen tudják nagyon jól, hogy milyen ember ő. Biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz Münchenben is."

Néha úgy látszik, mintha a Real Madrid nem tudná, hogy melyik a legjobb út a siker eléréséhez.

"Nem hinném, hogy híján vannak ennek. A sikerek eléréséhez van egy megfelelő technikai csapatuk, egy elnökük és egy jó keretük. Mindig eljutnak a döntő környékére, és mindössze két éve nyerték meg a Bajnokok Ligáját. Zidane az elődöntőig vitte a csapatot, és most egy nagyon magas szinten játszanak a fiúk."

Szerinted megérdemelted az aranylabdát?

"Igen, azért amit 2007-ben a Milanban tettem. Az egyéni díjak relatívak, hiszen nem nyersz, ha a csapatod sem ér el nagy sikereket."

Neymar fog nyerni a jövőben Aranylabdát?

"Ronaldo és Messi után ő a legjobb, technikailag is topon van. A személyes gondjait nem szabadna felvinnie a pályára. Úgy gondolom, ha a Madrid megnyeri a Bajnokok Ligáját, akkor idén Ronaldo nyeri az Aranylabdát."

Mi történik manapság a brazil válogatottban?

"Egy lassú folyamaton megyünk át, és egy-egy nyertes meccs után nem szabad kijelenteni, hogy kész van a válogatott, de az biztos, hogy a következő világbajnokságra Brazília készen fog állni. A Copa América megnyerése egy nagy lökést adna, de türelmesnek kell lennünk."

Álmodozol a világbajnokság megnyeréséről?

"Sokkal többet, mint te azt hiszed. Nem hinném, hogy messze lennénk tőle. Megnyerni a világbajnokságot hihetetlen érzés. Egy megmérettetés, ami csak négy évente kerül megrendezésre, eléggé kiszámíthatlanná teszi, hogy egy csapat milyen formában érkezik meg oda."

Az első találkozásod Istennel annak a tinédzserkori balesetnek köszönhető, amikor majdnem megbénultál?

"Több találkozásom is volt Istennel, de az valóban különleges volt, amikor csúszdázás közben elestem. Éppen akkor játszottam volna a Sao Paulo első csapatában, de a doktorok nem tudták megállapítani, hogy képes leszek-e focizni a jövőben. 2000 októberében volt, két hónapig mozdulni sem tudtam, de utána újra játszhattam, és idővel be is kerültem az első csapatba. Ekkor jöttem rá, hogy ez volt Isten terve velem."

Szerinted Casillas Amerikába fog költözni?

 "Már beszéltem vele erről, és elmondta, hogy hogy is áll a helyzet. Boldog a Portóban, de még nem tudja, hogy mihez kezdjen."

És neked milyen terveid vannak?

"Még két év háta van a szerződésem az Orlandónál, utána pedig még meglátjuk, hogy mi történik.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK