Ramos: Ha a klub is úgy szeretné, innen fogok visszavonulni

Csütörtök este Sergio Ramos volt a Cadena COPe vendége, ahol kijelentette, hogy Zidane szerződését mindenképpen meg kell hosszabbítani a szezon végén. A részletes és őszinte interjúban továbbá Piqué twitterezési szokásairól, Diego Simeonéról, a 92:48-ról, vagy éppen saját szakálláról is elmondta a véleményét.

Zidane jobb, mint Benítez?

Egyértelmű, hogy a kapcsolatunk jobb Zidane-nal, mint Benítezzel volt. Ettől függetlenül semmi komoly probléma nem volt vele sem. Személy szerint nekem sosem volt konfliktusom vele. Nem fogjuk kiteregetni egymás szennyesét a nyilvánosság előtt. Zidane pedig vidámságot és boldogságot hozott a csapatba. Nem számít hogyan végződik ez a szezon, a szerződését meg kell hosszabbítani. Ancelotti alatt megtanulta, hogyan kell egy olyan öltözőt kezelni, mint a miénk.

Tényleg beérkezett egy ajánlat a nyáron a Manchester Unitedtől?

Tényleg volt egy igen határozott ajánlat a részükről, és egy pillanatig el is gondolkoztatott a dolog, de az első számú klub nálam mindig is a Real Madrid volt. Tavaly nyáron csalódott voltam, de nem a szerződésemmel voltak gondok, ahogy azt az emberek mondták.

A Real Madridtól fogsz visszavonulni?

Ha a klub akarja, hogy maradjak, akkor innen fogok.

Cristiano Ronaldo pihenhetett volna egy keveset, nem gondolod?

Tudjuk, hogy ő milyen fontos a csapatnak, és reméljük, hogy egy olyan nehéz BL-meccsen, mint amilyen a Manchester City elleni összecsapás lesz, számíthatunk majd rá. Mindig játszani akar és gólokat lőni, talán még álmában is, de még sosem találkoztam olyan edzővel, aki kötelezővé tette volna számára a padozást. Igen, valóban pihenhetett volna egy keveset, de olyan címekért áll harcban, mint az Aranycipő, ezért mindig játszani akar.

Cristiano eladása?

Semmi pénzért nem szabadna eladnunk őt.

A Tizenegyedik?

A Bajnokok Ligája megnyerése kiválóvá tenné ezt az évet. A Wolfsburg elleni odavágó kivételével minden meccsünkön remekül játszottunk ebben a sorozatban. Reményeink szerint bejutunk a döntőbe és diadalmaskodunk.

Egy trófea nélküli év…

Úgy gondolom egy címek nélküli év a Real Madridnál nem nevezhető jónak, de, hogy ezt hatalmas kudarcként állítsák be egyesek, az tiszteletlenség. Ha év közben jól teljesítettünk, és a végsőkig helytálltunk a sorozatokban, akkor nem gondolom, hogy kudarcként kéne megélni egy ilyen évet.

 Florentino

Számomra ő a lehető legjobb elnök, olyan, mint egy apa. Örökké hálás leszek neki, amiért idehozott.

Ramos, a játékos

Úgy jellemezném magam, mint egy éhes farkas. A teljesítményem állandósága azért változó, de a hozzáállásom mindig rendben van, a szurkolóknak pedig nem kéne mindig egyes játékosokat hibáztatni valamiért.

Casillas

Én és a klub minden dolgozója is rendkívül hiányoljuk Ikert. Ő egy barát volt, egy kolléga is, ő maga volt a Real Madrid.

De Gea

Tiszteletlenség lenne Keylorral, Kikóval és Rubénnel szemben, ha róla beszélnék. De ha a vezetőség úgy gondolja, hogy ő egy a legjobbak közül – márpedig mindig a legjobbak szerződtetésén munkálkodnak -, akkor jönnie kell.

Piqué bosszús Arbeloa miatt?
Az ilyen beszélgetésekre nincs szükség, ezek gyerekes dolgok, amelyeket az olyan veterán játékosoknak, mint Piqué, kerülniük kellene. Egyébként egy kis humor sosem árt, de mindennek megvan a maga helye és ideje, persze úgy, hogy közben tiszteljük a másik félt.

Piqué és a Periscope?
Mindig próbáltam óvni a magánéletem. Nem támogatom azt, hogy megmutassunk mindent magunkról. Szükség van egy aranyközépútra.

Győzelem a Barcelona ellen
Természetesen örülök, ha megverjük őket. Ami nekik rossz, az jó a Real Madridnak. Senkinek sem kívánok rossz dolgokat, kizárólag sportszakmai szempontból örülök a vereségüknek.

Melyik csapat ellen rosszabb veszíteni, az Atlético vagy a Barcelona ellen?
Soha nem gondolok a vereségre. Közömbös vagyok ezen a téren.

Piros lapok

Ha Barcelonában játszanék, talán kevesebb lenne belőlük.

Ő a legtöbbször eltiltott játékos a Real Madridban

Erre nem vagyok büszke.

El Clásico Barcelonában
Óriási csapást jelentett mentálisan és fizikálisan is a Barcelonának a győzelmünk a Camp Nouban, nem volt egyszerű számukra. Az ilyen mérkőzések mindig többről szólnak, mint a három pont megszerzése. Ez az év mérkőzése. Lezárhatták volna a bajnokságot, de csökkentettük a két csapat közötti szakadékot, ez pedig kétségekhez vezetett.

Simeone
Csodálom őt. Tetszik a filozófiája és a csapata teljesítménye.

Az a bizonyos fejes

Néha megmutatom a felvételt a kisfiamnak. Nem hiszem, hogy érti, de amikor együtt nézzük, mindig kiabálja, hogy ’Apa, gól, apa, gól!’ Körülbelül húszezerszer néztem újra. A karrierem legeslegnagyobb pillanata.

Levágja a szakállát, ha megnyerik a Tizenegyediket?

Az Európa-bajnokság előtt fogom levágni.

Ha megnyerik, akkor melyiket választja? Periscope Piquével, vagy pezsgőivás Tomas Guasch (Marca újságírója – a szerk.) mellkasáról?

Pezsgőivás Tomas mellkasáról, de csak miután leborotváltam.

A bajnokság győztese

Nem érdekel, hogy esetleg az Atletico vagy a Barca nyeri-e. Inkább választanám a Rayót vagy a Getafét.

Sérülése

Vannak néha vállproblémáim a mérkőzések közben a Wolfsburg elleni meccsünk óta. Az egyik legfájdalmasabb sérülés.

Messi vagy Cristiano?

Egy szinten vannak, elképesztő játékosok mindketten. Mindig őszinte voltam, Cristianónak is ezt mondtam. Mindkettőjüket rendkívül tisztelem. Rengeteget dolgoztak az elmúlt években, földönkívüliek.

Gyerekkor

Amikor kisgyerek voltam, focista vagy torreádor akartam lenni. Anyukám azt mondta: ’Ne légy ostoba, a labda kisebbet üt.’

Chelsea

Nem hallottam, hogy érdeklődtek volna irántam.

Edzők

A játékosok sokkal jobban érzik magukat az olyan típusú edzőkkel, mint Zidane, Ancelotti vagy Del Bosque.

Barcelona

Boldoggá tesz, hogy nem megy nekik mostanában. Ránézek a naptárra, és hiszek abban, hogy a Barca még fog pontokat hullajtani.

Legnehezebb ellenfél

Raúl és Salgado ellen volt a legnehezebb.

Elkötelezettség

Néha úgy vagyok vele, hogy a klub dolgai sokkal fontosabbak a saját problémáimnál. A kapitányi karszalag megköveteli az elkötelezettséget

Forrás: Marca, Cadena COPE
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK