Zidane: Cristiano játszani akar, de tudja, hogy ez most nem lehetséges

A francia mester a szombat délutáni mérkőzés előtt beszélt többek között Ronaldo állapotáról, Varane-ról, és Ramos nyilatkozatára is reagált.

Hogy van Ronaldo?

„Nem fog játszani holnap. Volt egy vizsgálata, ami kimutatta, hogy semmi komoly baja nincsen, de holnap nem lesz elérhető. Napról napra kell haladnunk, de az a probléma, hogy ő mindig játszani akar, de holnap otthon kell maradnia. Meglátjuk, készen áll-e majd keddre.”

Kérte, hogy játszhasson a Rayo ellen?

„Igen, játszani akart, de tudta, hogy ez most nem lehetséges. Érzett valami fájdalmat az előző meccsen, most pedig arra kell koncentrálnia, hogy keddre készen álljon. Ha a holnapi meccs egy döntő lenne, akkor sem játszana. Egyszerűen túl kockázatos.”

Te leszel az az edző, aki megérteti vele, hogy időnként pihennie is kell?

„Jó, ha a csapatnak van egy olyan játékosa, aki mindig segíteni akar, aki mindent bele akar adni minden egyes alkalommal. Ez nagyszerű a csapatnak. Minden rossz dologban van sok jó is.”

Hogy lehet az, hogy nem tudtad rávenni a pihenésre?

„Nem hinném, hogy fáradt lenne így a szezon végén, minden rendben van vele. Az ilyen dolgok megtörténnek, de semmi akadályát nem látom, hogy minden meccsen játsszon. Mindig is ezt tette, mindig is ezt akarja majd tenni. Ez remek egy edzőnek. Csak a pozitívumokra figyelek, amikkel segítheti a csapatot.”

Ramos megtartana téged az edzői pozícióban.

„Köszönöm neki. Játszottam vele együtt, nagyon jó a kapcsolatunk. Ő a mi kapitányunk, úgy ismeri a csapatot, akárcsak én. Amit nekem most tennem kell, az az, hogy a csapatot jó játékra sarkalljam, aminek következtében megnyerjük a meccseinket.”

A Rayóról: „Nehéz meccs lesz. A pályájuk kicsi, a Rayo pedig szeret ott játszani, és tudja is, hogy hogyan kell. Mindig nyomás alatt tartják az ellenfeleiket. Mi is ismerjük már a terepet, komplikált meccs lesz az elejétől fogva. Koncentráltak vagyunk, jó formának örvendünk, a csapa jó időszakot él meg. Holnap három rendkívül fontos pontért játszunk, és keményen fogunk hajtani érte, hogy mi szerezzük meg.”

 A hajrá: „A finisünk nem a legrosszabb, olyan, amilyen. Lesznek nehéz meccsek, három idegenbeli, és egy hazai a Valencia ellen, akik szintén jó csapat. Négy meccs van tehát hátra, tudjuk, mit kell tennünk, megpróbáljuk az összest megnyerni.”

Az edzők rabjai egyes játékosoknak: „Cristiano kihagyhatatlan, a statisztikák is ezt mutatják. Megérdemli, hogy kihagyhatatlan legyen. Nem értek egyet az állítással. Mindig beszélned kell a játékosaiddal. Az emberek azt gondolják, hogy Cristianónak szüksége van pihenésre, de ő eleget pihen, amikor nem játszik. Piszkosul jól csinálja ezt.”

James: „Nem látom úgy, hogy James rossz formában lenne. Fontos játékos. Az igaz, hogy huszonnégy játékosból kell kiválasztanom tizenegyet. Később cserélhetek, de csak hármat. Akkor cserélek, ha jónak látom. James fontos nekünk, a játéka is, amikor jól játszik, és gólt lő. Természetesen többet szeretne játszani, és ezzel egyet is értek. Minden játékossal ugyanez a helyzet. Az én feladatom pedig a legnehezebb, mikor választanom kell közülük.”

Paco Jémez kritikája, miszerint nincs meg az edzői képesítése: „Csak a játékra koncentrálok most.”

Bale: „Egyre jobb, rendesen edz, és fel is épült. Holnap elérhető lesz a csapat számára. Szombaton meglátjuk majd.”

Ronaldo helyettese: „Mindenki egészséges, majd holnap döntök erről. Olyat fogok választani, aki hasonló karakterisztikájú játékot tud felmutatni a szélen.”

Varane: „Úgy gondolom, jól játszik. Számomra minden meccs fontos. Megmutatta, hogy a válogatottban is helyt tud állni. Igaz, hogy amikor megsérült, kissé csalódott volt a visszatérésekor, de profi és már a jövőre koncentrál. Mindig fejlődni akar. Ez rendkívüli. Jó formában van, és boldog vagyok, amiért számíthatok rá.”

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…