Egytõl egyig: Rayo Vallecano – Real Madrid

Ha kínkeservesen is, de sikerült begyûjtenie a három pontot a Real Madridnak a legkisebb madridi csapattal szemben. Ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a játékosok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (5)
Így nem játszhat a Real Madrid! Lehet meg fogtok kövezni ezért, de hiába a három pont, ebben az értékelésben ötnél jobbat a tegnapi mérkõzés képe alapján nem érdemel a Real Madrid. Ha csak az elsõ félidõt kellene értékelni, akkor sok pozitív dolgot felsorakoztathatnánk, azonban amit a második játékrészben láttunk, arra nem nagyon találunk szavakat. Látszólag a játékosok igyekeztek tartalékolni a hétközi Bajnokok Ligája összecsapásra, azonban ez fordítva sült el, hiszen hatalmas erõfeszítések árán tudták csak megtartani az egygólos elõnyüket. A csapat védekezése botrányos volt, rengeteg helyzetet alakított ki a madridi kiscsapat. Ancelotti gárdája nem játszhat mindig a „csak lõjünk többet, mint az ellenfél” elven, mert ebbõl súlyos gondok lehetnek.

Rayo Vallecano (8)
Le a kalappal a legkisebb madridi csapat elõtt. Ritkán lát az ember ennyire küzdeni egy csapatot. A Rayo nagyon szeretett volna pontot szerezni, hatalmas erõfeszítést tettek ennek érdekében, kis híján össze is jött. Két (teljesen jogosan megítélt) büntetõvel jöttek vissza a mérkõzésbe, ezek után egyértelmûen õk domináltak a mérkõzésen. Mindent eláruló adat, hogy 23 (!) kapura lövésük volt a meccsen, míg a Real Madrid csak 11-et tud felmutatni. Dicséret illeti tehát a kiscsapatot, de felmerül a következõ két kérdés: Vajon minden mérkõzésen ennyire küzdenek? Ha igen, akkor miért állnak az utolsó helyen?

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (8,5)
Rettentõen fontos két gólt szerzett, így sikerült begyûjteni a három pontot. Az elsõ találata elõtt nagyon megverte a védõjét, biztos sokszor fogjuk még viszontlátni ezt a gólt. Amint azt feljebb is írtuk, a csapat 11-szer próbálkozott kapura lövéssel, ebbõl nyolc CR nevéhez fûzõdik. Õ volt az egyik legaktívabb játékos a támadószekcióból. Idén is, csakúgy, mint eddig, rengeteget köszönhetünk neki.


 

Diego López (6,5)
Ugyan a két kapott gólt nem lehet a számlájára írni, de a tegnap este nem érzõdött rajta az a magabiztosság, amelyet tõle megszokhattunk. Furcsa módon eléggé bizonytalan volt a beívelt labdáknál, az egyik ilyen szituációból kis híján gólt kapott a csapat, amikor rossz helyre öklözte a beadást. Mondanunk sem kell, sokba került volna ez a hiba. Emellett volt több fontos védése is, tehát jól kompenzálta hibáit. Fontos megjegyezni, hogy sem neki, sem Casillasnak nem egészséges az a helyzet, ami elé Ancelotti állítja õket döntésével, hiszen akár õ, akár Iker játszik, mindkettejük teljesítményét nagyítóval figyelik, ez pedig nem kis terhet jelent.

Daniel Carvajal (6)
Nem ez volt élete meccse, abban biztosak vagyunk. Bár hét szerelés és négy felszabadítás fûzõdik a nevéhez, ami nem számít rossznak egy szélsõ védõtõl, de tegnap õ is nagyon bizonytalan volt, ráadásul megúszott egy piros lapot, ami teljesen jogosan járt volna. A szabálytalansága után várható volt, hogy Ancelotti le fogja cserélni, ami meg is történt.

Sergio Ramos (7)
Három szerelés és 11 felszabadítás fûzõdik a nevéhez. Bár a Real Madrid védelme rettentõen gyengének tûnt, a számok nem ezt mutatják, és mindenképp meg kell jegyezni, hogy Ramosék egyénileg remekül teljesítenek, de ameddig nincs középpályás védekezése a csapatnak, addig a kapott gólok is jönni fognak.

Pepe (7)
13 felszabadítást jegyzett a tegnapi mérkõzésen, ami remek mutató, nincs rossz formában a portugál bekk. Ezen kívül összehozott egy büntetõt, amit teljesen jogosan ítélt meg a játékvezetõ. Butaság volt ez Pepe részérõl, de ha nem teszi meg, valószínûleg akkor is gólnak örülhetett volna a hazai publikum. Igyekszem hangsúlyozni, hogy nem az õ, és nem Ramos hibája az, hogy ilyen gyengének tûnik a védelem, hiszen sokszor rendkívül kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Fabio Coentrao (7)
A mérkõzés elején szerencsétlenül érkezett földre egy felugrást követõen, emiatt megsérült a bokája, ám szerencsére folytatni tudta, pedig aki látta a képsorokat, nem hiszem, hogy mert volna fogadni erre. Coentrao a 45. percig bírta, de addig egészen jól végezte dolgát, hiszen öt szerelést és egy felszabadítást tudott felmutatni egy félidõnyi játék alatt, valamint rengeteget robotolt. 

Xabi Alonso (6,5)
Rettentõen érzõdik rajta a kihagyás. Egy félidõt játszott, ám ez épp elég volt arra, hogy leszûrjük, egyelõre még körülményes és lassú (bár sosem volt villámgyors). Vissza kell még rázódnia a játékba, de így is láthattunk tõle olyan megmozdulásokat, amelyekre csak õ képes (gondolok itt a 40 méteres, hajszálpontos átadásokra). Benzema fejese elõtt õ ugratta ki nagyszerûen Bale-t, tõle indult a támadás. Idõt kell még neki adni, de ismét hasznos tagja lesz a csapatnak.


 

Luka Modric (6,5)
Most õ is sokkal kevesebbet volt játékban, mint azt megszokhattuk.90 perc alatt csak 38-szor passzolt, ami tõle nagyon kevés, viszont gyönyörûen ugratta ki Cristianót az elsõ gól elõtt. Bár rengeteget hajt, brusztol, a középpályás védekezésben õ sem jeleskedik igazán.

Ángel Di María (7)
Tõle szokatlan pozícióban tûnt fel tegnap, hiszen Isco szerepkörében játszott, középen. Nagy elánnal vetette magát a mérkõzésbe, rengeteget harcolt, küzdött, viszont nagyon pontatlanul játszott. Passzainak csak 70%-a volt pontos, ráadásul a pálya ezen területén a gyorsaságát sem tudja igazán kihasználni. Volt már jobb meccse, de a hozzáállása továbbra is példaértékû.

Gareth Bale (8)
Ha egy üzlet beindul… Remekül játszott a tegnapi mérkõzés során is, két gólpassz fûzõdik a nevéhez. Ronaldo második gólja elõtt úgy megverte szerencsétlen Arbillát, hogy a védõ a lecserélését követõen elsírta magát. Lassan kezdi bizonyítani, hogy miért is akarta õt Florentino Pérez annyira. Cristianóval remek párost alkothatnak, és ha így folytatják, mindenki retteghet tõlük.

Karim Benzema (7)
Most nem tudta azt az arcát mutatni, amit a Sevilla ellen, de nem játszott rosszul. Igyekezett kivenni a részét az összjátékból (bár néha nehezére esik a labdák lekezelése), ráadásul gólt is szerzett Bale beadásából. Nehéz egy csatár számára egy olyan mérkõzésen játszani, amikor a csapat egy félidõn keresztül csak a védekezésre kényszerül koncentrálni, úgyhogy várjuk, mire lesz képes a Juventus ellen. Reméljük, hogy Zidane átsegíti ezen a nehéz idõszakon.


 

Cserejátékosok

Marcelo (6)
A sérült Coentraót váltotta a 45. percben a brazil balhátvéd, aki nem játszott jól a Rayo ellen. Öt labdaszerzést ugyan fel tud mutatni, de védekezésben mégsem volt elég hatékony, valamint pontatlanul is játszott. Ha mindez nem lenne elég, egy teljesen felesleges szabálytalansággal összehozott egy büntetõt is, amellyel a Rayo visszajött a meccsbe. Reméljük, ettõl csak jobb meccse lesz a bal bekknek.

Asier Illarramendi (5,5)
A szünetben váltotta Xabi Alonsót, de most neki sem sikerült stabilizálnia a középpályát. Négy labdaszerzés és egy felszabadítás, valamint csak 68%-os passzpontosság fûzõdik a nevéhez, ami tõle rendkívül szokatlan.

Álvaro Arbeloa (6)
Carvajalt váltotta az 59. percben, amolyan biztonsági csereként, megelõzve egy lehetséges piros lapot. Kiemelkedõt õ sem tudott nyújtani, gyakorlatilag ugyanúgy jutott el kapuig a Rayo Arbeloa szereplésekor, mint elõtte. 30 perc alatt kétszer sikerült szerelnie, és egyszer felszabadítania. Kíváncsiak vagyunk, hogy õ vagy Carvajal kapja meg a bizalmat a Juve ellen.


 

Játékvezetõ

Francisco Álvarez Izquierdo (6,5)
Nem volt könnyû dolga tegnap a játékvezetõnek, de a spanyol bírókhoz képest remekül oldotta meg a feladatát. Mindkét megítélt büntetõ jogos volt, valamint jogosan vett el egy gólt les címen a hazaiaktól. Hibája is volt ugyanakkor, hiszen Carvajalnak jogosan járt volna a második sárga lap, azonban ez elmaradt, így a Real Madrid jobb bekkje a pályán maradhatott. Mindezt összevetve az elõzõ néhány mérkõzés játékvezetõivel, azt kell mondanunk, hogy hozzájuk képest kiemelkedõen teljesített.

 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK