Pellegrini: Ez a Real Madrid nagyon erős

Manuel Pellegrini hamarosan visszatér a Santiago Bernabéuba, ám ezúttal ellenfélként. Kedden Manchesterben, majd egy hét múlva Madridban csap össze a Real Madrid és a Manchester City csapata, a tét pedig a Bajnokok Ligája döntője. A „mérnök” mesélt személyes érzéseiről, emlékeiről, illetve a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól.

Azt mondta a sorsolás után, hogy boldog, hogy a Madrid ellen játszhatnak. Miért?
Őket szerettük volna kapni, de ha az Atlético vagy a Bayern lenne az ellenfelünk, az is ugyanolyan lenne számunkra. Mindhárom csapat ugyanazon a nehézségi szinten van. Nagy fontossággal bír számunkra az, hogy egy olyan kaliberű csapat ellen léphetünk pályára, mint a Real Madrid.

Jó alkalom ez arra, hogy lezárjon egy lezáratlan ügyet?
Nem, nincs elintéznivalóm senkivel.

Ez a párharc egyfajta revansként szolgál majd arra, hogy Florentino Pérez menesztette Önt?
Semmi problémám vele, vagy a Real Madrid vezetőségével. Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy egy idényen át lehettem az edzője ennek a csodálatos intézménynek, igaz, a körülmények akkor talán nem a legjobbak voltak. Jól teljesítettünk a bajnokságban, a Real Madrid történelmének legjobb idényéről beszélünk. Számorma az, hogy irányíthattam ezt a klubot, mindig is a büszkeség egyik forrása lesz. Egyáltalán nem vágyom arra, hogy revansot vegyek bárki ellen is.

A döntő elérése extra motivációt jelent egy nehéz szezon után, amelyben ráadásul bejelentették Guardiola kinevezését is?
Nem tudom, mit ért nehéz szezon alatt. Megnyertük a ligakupát, a klub történelme során először ott vagyunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében, valamint a harmadik helyen állunk a Premier League-ben, ami kvalifikációt jelent a Bajnokok Ligája jövő évi kiírásába. Ez egyáltalán nem bonyolult idény. Jól szeretnénk befejezni az európai szereplésünket, meg fogjuk próbálni megnyerni a sorozatot, hiszen ez nagyszerű eredmény lenne a klub számára, amely az érkezésem előtt sosem jutott el a kieséses szakaszig.

A Bajnokok Ligáját a premier League fölé helyezi? Ez az első számú cél?
Nos, előreléptünk a Bajnokok Ligájában. Sajnos az előző két idényben nem voltunk képesek idáig eljutni. Az első szezonomban jó formában vágtunk neki a Barcelona elleni összecsapásnak, ráadásul ők akkoriban nem játszottak túl jól. Továbbmehettünk volna, de nem sikerült. Az azt követő idényben egy fantasztikus Barcelonával találkoztunk, akik sokkal jobbak voltak nálunk. Most előrébb léptünk. Természetes, hogy a bajnokok Ligája megnyerése a klub céljai között szerepel. Remélhetőleg idén sikerül. Nem hiszem azonban, hogy ha nem sikerülne, akkor véget érne ez a projekt. A klub gondolkodása nem erre utal.

Hogyan tudják megsebezni a Real Madridot?
A játékkal, amit játszunk. Nem fogunk változtatni a stílusunkon csak azért, mert a Real Madrid lesz az ellenfél. Minőségi játékosaink vannak, komplett mérkőzést kell játszanunk. A párharc 180 percig tart, mi pedig otthon kezdünk. A legjobb, ha úgy játszunk, ahogy máskor, de figyelembe kell vennünk azt a minőséget, amelyet a Real Madrid képvisel.

Két évvel ezelőtt a Barcelona ellen két védekező középpályással játszott, hogy megállíthassa Messit. Van valamilyen speciális terve Cristiano Ronaldo hatástalanítására?
Akkor egy új játékmódot próbáltunk ki. Jól működött, egészen a büntetőig, amit Demichelis ellen ítéltek meg, ami valójában nem is volt büntető, hiszen a tizenhatoson kívül történt a szabálytalanság. Onnantól kezdve megváltozott a mérkőzés, sokkal nehezebbé vált. Időnként változtathatunk a taktikán, de a csapat személyisége mindig ugyanolyan marad. Amikor nálunk a labda, meg kell tartani és próbálkozni kell, nem szabad elveszíteni a játékszert. A csapat ebben a felfogásban játszik az érkezésem óta.

Ronaldo miatt aggódik a legjobban?
Cristiano  óriási jelentőséggel bír a Real Madridnál minden egyes szezonban az érkezése óta. Természetes, hogy a legnagyobb aggodalmat az a játékos kelti, aki a legtöbb gólt szerzi. Hatalmas hiba lenne azonban csak rá koncentrálni, hiszen olyan játékosok vannak még a Real Madridban, mint Bale, Benzema, Kroos és Modric. Nagyszerű csapatuk van, csapatként kell játszanunk.

Gondolja, hogy Ronaldo kihagyja majd a mérkőzést a sérülése miatt?
Remélhetőleg felépül. Normális esetben minden egyes mérkőzésen játszik, nem hiszem, hogy problémája lenne majd azzal, hogy készen álljon a párharcra.

Nagyon különbözik a jelenlegi Real Madrid az Ön Real Madridjától?
Természetesen nagyon sok változás volt, hiszen hat év telt el azóta. A keret más, van még néhány játékos az én időmből, de a csapat játéka megváltozott. Ez egy nagyon erős Real Madrid.

A City az elmúlt hét mérkőzéséből ötöt megnyert, ráadásul kiejtették a PSG csapatát. A szezon legjobb formájával vágnak neki a párharcnak?
Nem tudom, hogy a legjobb formánkban vagyunk-e, de nagyon jó pillanatokat élünk át. Erre bizonyítékként szolgálnak az eredmények, a szerzett gólok száma, a kapott gólok… Megnyertük a csoportunkat, kiejtettük a PSG-t a negyeddöntőben, amikor mindenki őket nevezte a párharc esélyesének, ez pedig nagyon fontos a csapat számára, hiszen sosem játszhattunk még a bajnokok Ligája ezen szakaszában. Jó időben lépünk pályára a Real Madrid ellen.

Visszatért Kevin de Bruyne, Agüero pedig meccsenként egy gólt szerez…
Igen, úgy vélem, mindkét csapat jó formában érkezik majd az elődöntőbe. Három héttel ezelőtt még 12 pontra volt a Real Madrid a Barcelonától a bajnokságban, azóta viszont felzárkóztak. Nagyon fontos, hogy jó formában legyél a BL ezen szakaszában. Nagyszerű show lesz a mérkőzés.

Kompany nem játszott a Stoke ellen. Jól van?
Igen, kiválóan. Hosszú sérülés után tért vissza a Newcastle ellen, kockázatos lett volna játszani három nap múlva. Jól van.

Az, hogy a Real Madrid most már a bajnokságért is harcol, kedvező a Manchester City számára?
Úgy vélem, minden nagy klubnak egyformán gondolnia kell a Bajnokok Ligájára és a hazai bajnokságra is. Ez igaz a Manchester Cityre is, amennyiben nagy klubbá akarnak válni. Nem szabad elengedni a ligát egy másik sorozatért. Ugyanaz történhet veled, mint a Barcelonával, amikor kiestek a Bajnokok Ligájából. A bajnokságra még mindig koncentrálni kell. Ezt teszi a Real Madrid és mi is ezt próbáljuk. Ez határozza meg egy nagy klub mentalitását.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK