Zidane: Úgy készülök, hogy Benzema és Cristiano felépül szerdára

Nagyon fontos három pontot sikerült elhozni a Real Sociedad otthonából, így továbbra is élnek a bajnoki remények. Zidane egy átalakított csapatot küldött pályára, főleg a sérülések és a szerdai Bajnokok Ligája mérkőzés miatt. A találkozó után a francia mester, Sergio Ramos, Nacho, Bale és Mayoral nyilatkozott.

Zinédine Zidane

A mérkőzés
"Harcoltunk, szenvedtünk és a végsőkig keményen dolgoztunk egy jól játszó csapat ellen. Nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkával, és örülök a három pontnak. Elvégeztük a feladatunkat, és ez a legfontosabb. Csak magunkra kell koncentrálni, mert ha ma pontokat vesztettünk volna, a bajnokság még bonyolultabb lenne. Most pihennünk kell, majd felkészülni a szerdai mérkőzésre."

Bale
"Örülök neki, hogy ilyen formában van, megérdemli ennyi sérülés után. Amikor egészséges, játszik, és boldoggá tesz, amikor látom őt góltszerezni. Már az első félidőben is betalálhatott volna. Gareth-nek voltak problémái az idei szezonban. De most bevethető és Cristianóhoz hasonlóan megbírkózik a feladatokkal. Sok meccset képes játszani, mert fizikálisan gyorsan regenerálódik. Ma betalált és ez jó jel a szerdai találkozó előtt."

Bő a keret
"Minden játékos nagyon fontos nekem és a csapatnak. Amikor játszanak, teljes erőbedobással a munkájukat végzik. Ez a legfontosabb. Egy edzőnek is könnyebb a dolga, ha 20-21 játékosa van és nem csak 13. Nehéz három naponta játszani. Mindenki hozzátesz valamit a sikerekhez, és ez jó az egész csapatnak. Örülök, mert mindenki játszott, a többiek pedig pihenhettek. Próbálunk következetesek lenni. Kroos teljes pihenőt kapott, otthon maradhatott és valami másra kellett gondolnia. Bár valószínűleg nézte a találkozót. Amikor tiéd a három pont, tudod, hogy jól csináltad a dolgokat. A bajnoki cím a cél, ezért mindennél fontosabb a győzelem."

Idegeskedés a kispadon
"Ugyanolyan volt, mint bármelyik másik mérkőzés. Amikor elkezdődik a 90 perc, mindig feszült vagyok. Az egészben a legjobb, amikor megszerezzük a három pontot, és kifizetődik a munkánk. Nyertünk, készülhetünk a Bajnokok Ligájára."

Cristiano és Benzema állapota
"Úgy készülök fejben, hogy játszani fognak, úgy gondolom, rendben lesznek szerdára. Nem a szerdai meccsre készülve állítottam össze a mai kezdőt. Tehát Isco és Jesé nem biztos, hogy játszanak szerdán. Csupán változtatni akartam, hogy néhány játékos játszhasson, jól teljesítettek, ennyi az egész."

Lucas Vázquez
"Élvezi a bizalmamat, mint minden játékosom. Lucas játszott Manchesterben. Megbízom az egész csapatban. Amikor valaki lehetőséget kap, élnek is vele. Meegmutattuk, hogy egy csapat vagyunk, ahol mindenki ugyanolyan fontos."

Sergio Ramos

A mérkőzés
"Ilyen mérkőzésre számítottunk, és a csapat az első perctől győzelemre játszott. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos nem volt szerencsénk. A végsőkig küzdöttünk, és meg is szereztük a győztes gólt. A bajnokságért játszunk már mérkőzések óta. Három nagyon értékes pontot szereztünk meg. A Madrid filozófiája addig küzdeni, amíg él a remény. A sok nehézség után, amin az idei szezonban átestünk, ilyen izgalmas a végjáték, ami minden futballszeretőnek a legnagyobb vágya. Először játszottunk ma, így most a táblázat élén vagyunk. Ismét válaszoltunk, továbbra is nyomást helyezünk a többiekre, és reméljük, valamelyikük botlani fog."

A csapat teljesítménye
"Nem jött jól Benzema és Cristiano sérülése, de szerencsére bő a keret, és bárki is játszik, magas szinten tud teljesíteni. Ez a siker kulcsa, de minden pontot meg kell szereznünk."

Nacho

A mérkőzés
"A célunkat teljesítettük, csak a győzelem számított. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, de a csapat együtt volt, sok helyzetet dolgoztunk ki. Továbbra is csak a győzelmek számítanak, folytatnunk kell a munkát. Nehéz, mert szerdán fontos mérkőzésünk lesz, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a mai is ilyen volt. A csapat hetek óta bizonyítja, hogy képes harcolni, és folyamatosan jó eredményeket elérni. Tudjuk, hogy a Barcelona és az Atlético is nagyszerű csapat, ezért minden pontra szükségünk van."

Bale
"Jól teljesít és gólokat szerez. Nagyon fontos játékos, nagy szükségünk van a szezon végén. Fantasztikusan játszik, nagyon erős a levegőben és ez általában az előnyünkre válik. Remméljük, továbbra is jönni fognak a góljai."

Manchester City
"Ez a mai győzelem plusz lökést ad a szerdai meccs előtt. Éhezünk a sikerre, és a döntőbe kerülés a tét. Az egész Bernabéu velünk lesz. Hazai pályán játszhatunk a szurkolóink előtt, és a támogatásukkal sikerülhet bejutni a döntőbe."

Cristiano és Benzema
"Reméljük, szerdára mindketten felépülnek, mert kulcsjátékosai a csapatnak. Meglátjuk, mi fog történni."

Gareth Bale

A mérkőzés
"Csapatként dolgoztunk a három pont érdekében. Nehéz meccs volt. Cristiano és Benzema két nagyon fontos játékos, de egy csapat vagyunk, együtt sikerült legyőzni a Real Sociedadot. Tudjuk, hogy bajnokok lehetünk, bár ez másoktól is függ. Magunkra kell koncentrálnunk, és a végsőkig kell harcolnunk."

Bajnokok Ligája
"Szerdán a Manchester City következik, nehéz ellenfél, ezt láthattuk a múlt héten is. Intenzív mérkőzésre számítok, de remélem, a szurkolóink segítségével bejutunk a döntőbe."

Mayoral

A mérkőzés
"Nehéz találkozó volt, meglátjuk, mi történik a többi pályán. A három pont a legfontosabb, tovább küzdünk a bajnoki címért. Meg akarjuk nyerni, ezért ünnepeltük a gólunkat ilyen intenzíven. A csapat magabiztos, de továbbra is a munkánkra kell fókuszálni. Minden hátralévő mérkőzést meg kell nyernünk."

Bale
"Tudjuk, hogy egy nagyszerű játékos, ma ismét bizonyította. Reméljük, szerdán is sikerül betalálnia a City kapujába. Örülök a lehetőségnek, óriási megtiszteltetés ennek a klubnak a mezét viselni."

Bajnokok Ligája
"Tele vagyunk vágyakkal, hogy már csak egy lépés a döntő. Remélhetőleg Benzema és Cristiano is bevethető lesz, mert nagyon fontos részei a csapatnak."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK