Zidane: Cristiano 100%-os, Karim és Casemiro esetében pedig nem kockáztatunk

Zinedine Zidane a Manchester City elleni BL-elődöntő visszavágója előtt állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére. A francia szakember beszélt a sérültekről, a mérkőzésről, illetve arról, hogy mit vár a játékosaitól.

A keret fizikai állapota: „Cristiano jól van, 100%-os, ezért edzett, holnap pedig játszani fog. Karim és Casemiro esetében más a helyzet. Karim MRI vizsgálaton vett részt, még nincs teljesen rendben, szóval nem akarjuk kockáztatni. Casemiróval ugyanez a helyzet, bár ő nem sérült, végtagduzzanata van, így őt sem kockáztatjuk. Megvan a keretben a szükséges mélység, mások játszhatnak, ennyi.”

Cristiano kockázat: „Nem. 100 %-os.”

Casemiro helyettesítése: „Meg fogjuk tenni, amit tudunk. Casemiro az Casemiro, de vannak más játékosaink, akik el tudják végezni a feladatát. Meg fogjuk próbálni a legversenyképesebb csapatot kiállítani, bárki játszik is, ugyanaz lesz a szerepe.”

Zidane

Katasztrófaként tekintene arra, ha nem jutnának a döntőbe? „Igen. Eddig azt mondtuk, hogy nem nyertünk még semmit. Jó pillanatban vagyunk, de a tervünk az, hogy holnap mindent beleadjunk a továbbjutás érdekében. Nagyon nehéz meccs lesz. Ha nem jutunk tovább, az katasztrófa lesz, hiszen az azt jelentené, hogy nem jutottunk be a döntőbe.”

Hogy képzeli el a meccs felépítését? „A holnapi sokkal nehezebb lesz, mint az odavágó, mivel ez a meccs dönti el a továbbjutást. A saját játékunkat fogjuk játszani, tiszteletben tartva a riválist. Nem olyan lesz, mint a Wolfsburg elleni mérkőzés, nem fogunk két gólt lőni 15 perc alatt. Tudjuk, hogy az első pillanattól az utolsóig szenvedni fogunk, de a legfontosabb, hogy felkészültünk.”

Leicester: „A futballban nincsenek csodák. Fantasztikus idényük volt Ranierivel, örülök a sikerüknek. Ez az első alkalom, hogy bajnokok lettek, ez pedig csodálatos. Teljesen megérdemelten nyerték meg a bajnoki címet.”

Benzema kimaradásával változik a felállás? „Nem, semmit nem változtatunk meg. Ugyanaz az elképzelésünk, ráadásul itthon játszunk.”

Mit szeretne látni a csapattól holnap este? „Remélem, hogy az első meccs második félidejében látottakhoz hasonlóan teljesítenek, ám ezúttal góllal fűszerezve. Már feljebb is nyomást kell gyakorolnunk, ráadásul olyan intenzitással kell játszanunk, amit egy BL-elődöntő megkövetel. De egy remek csapattal állunk szemben.”

Cristiano azt akarja, hogy folytassa edzőként…: „Nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Számomra fontos, hogy az edzők kommunikáljanak a játékosaikkal. Cristiano nagyon keményen edz. Öröm látni, hogy hogyan valósítja meg a pályán azt, amit látni akarok tőle. Ha a munkakapcsolatunk hasonló marad, mint az eddigiekben, akkor nagyon boldog leszek.”

Zidane

Mit gondol Agüeróról, mint játékosról?: Mindannyiukat csodálom. Ő egy alapvető fontosságú játékos a csapatának, de nem fog több figyelmet kapni, mint a többiek. Az számít, hogy mi hogyan teljesítünk.”

Látta-e a City Southampton elleni meccsét?: „Láttam, de a holnapi meccs merőben különböző lesz attól.”

Kroosnak sokkal védekezőbb felfogásban kéne játszania: „Beszéltem vele. Holnap jól kell védekeznünk, amikor nem lesz nálunk a labda – ez pedig nemcsak Kroosra, hanem mindenki másra is vonatkozik. Eddig ezen a téren jók voltunk. De a legjobb védekezés, ha nálunk van a labda.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK