Egytõl egyig: Real Madrid – Valencia

Új szezon, új szokások. Honlapunkon az idei idény során a Real Madrid mérkõzéseit követõen rövid értékelést írunk majd csapatunk játékosainak elõzõ meccsen mutatott teljesítményérõl, valamint egy tízes skáláról választott pontszám segítségével megfogható formába is igyekszünk majd önteni verdiktünket. A bajnoki címvédõ a La Liga 2012/2013-as kiírását hazai pályán, a Valencia ellen kezdte meg, ám a Blancók drukkereinek legnagyobb csalódására, mindössze 1-1-es döntetlent ért el ellenfelével szemben.

 Iker Casillas – 6,0

A Real Madrid csapatkapitányának nem akadt túl sok dolga a mérkõzés folyamán, a vendég gól, már-már megszokott módon egy pontrúgás után született, melynek során Casillas két csapattársával is ütközött, majd ezt követõen percekig feküdt a Bernabéu-stadion gyepén, nem kis riadalmat kiváltva ezzel a nézõkbõl, ám szerencsére folytatni tudta a játékot.

Álvaro Arbeloa – 6,0

A spanyol jobbhátvéd védekezõ feladatait jól látta el, támadásban azonban ezúttal sem tudott túl sokat hozzátenni csapata játékához, beadásai rendre pontatlanok voltak.

Pepe – 5,5

A Real Madrid portugál bekkje ezúttal mindössze egyetlen félidõnyi játékhoz jutott, miután fejsérülése miatt le kellett cserélni õt a szünetben. Pepe addig megbízható teljesítményt nyújtott a védelem tengelyében, a gólnál azonban a kapussal egyetemben hibázott.

Sergio Ramos – 6,5

Kiegyensúlyozottan futballozott a spanyol középhátvéd, jól oldotta meg Soldado semlegesítését. Egy szögletet követõen fejessel vétette észre magát, a labda azonban jó másfél méterrel az ellenfél kapuja mellett szállt el.

Fabio Coentrao – 5,5 

A sokat kritizált portugál balbekk csapata talán legaktívabb játékosa volt, így különösen csalódást keltettek megmozdulásai az ellenfél kapuja elõtt. Társaival többször is jól játszott össze, ám beadásai rendre pontatlanok voltak, valamint helyzetfelismerése is több alkalommal kudarcot vallott.

Xabi Alonso – 6,5

Magabiztosan látta el védekezõ feladatait, a mérkõzés során nem igen hibázott, olykor még a támadásokkal is fellépett az ellenfél kapujához. Egy átlövése nem sokkal tévesztette el a kaput.

Lassana Diarra – 5,5

Némiképp meglepõ módon került a kezdõcsapatba a francia középpályás, teljesítményével sajnos nem sikerült igazolnia Mourinho döntését. Hiába mozgott sokat a pályán, rengeteg felesleges labdavesztésével inkább gyengítette, mintsem erõsítette csapata középpályáját.

Mesut Özil – 6,0

Az elsõ félidõben teljesen eltûnt a mezõnyben a német, a második játékrész során némileg aktívabban futballozott, ám átadásai és lövései nem sokat lendítettek csapata támadójátékán. Messze van még legjobb formájától.

Ángel Di María – 7,5

Csapata legjobbja volt a bajnoki nyitányon, veszélyesen és ahogyan azt tõle megszokhatták a nézõk, nagy erõbedobással játszott. Idénybeli elsõ gólpasszát honfitársának, Gonzalo Higuaínnak osztotta ki. Tovább javíthatta volna megítélését, ha néhány centiméterrel mellé gurított ziccerét is kihasználja. 

Cristiano Ronaldo – 6,5

Nem lehet azt mondani, hogy rosszul játszott a portugál sztár, hiszen több veszélyes átadása is volt, az összjátékból rendre kivette a szerepét, ám kapura gyakorlatilag teljesen veszélytelen volt és mint a csapat húzóemberétõl, nagyobb szerepvállalás várható el tõle. 

Gonzalo Higuaín – 6,0

Csapatának egyetlen gólját szerezte az argentin csatár, amiért mindenképpen dícséretet érdemel, de sajnos ezen kívül nem sok minden emelhetõ ki teljesítményével kapcsolatban. Több alkalommal is elakadtak rajta a támadások, körülményesen futballozott. 

Cserejátékosok

Raúl Albiol – 6,0

A sérült Pepét váltotta a félidõben. Túlzottan sok dolga nem akadt egykori csapata ellen, kevés feladatát magabiztosan látta el. 

José Callejón – 6,0

A robotolásban elfáradt Di María helyére érkezett a fiatal spanyol, aki képes volt némi lendületet vinni a csapat játékába a pálya jobb oldalán. Egy remek lövés után nagy gólt szerezhetett volna, a kiváló teljesítményt nyújtó Diego Alves azonban magabiztosan hárította a próbálkozását.

Karim Benzema – 6,0

Honfitársát, Lass Diarrát váltotta Benzema, így csapata beállásával támadóbb felállásban kezdett futballozni. Az összjátékban nagy elõrelépést jelentett a jelenléte, tiszta gólhelyzetig azonban neki sem sikerült jutnia, egyetlen veszélyes lövését szögletre tolta a vendégek kapusa. 

A meccs embere tehát: Ángel Di María

Forrás: www.penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…