Madridi dominancia a Marca díjátadóján

A bajnokságot és a Bajnokok Ligáját még megnyerhetik, de a Facebook Awards díjait már meg is nyerték. Többek között Keylor Navast, Marcelót, Luka Modricsot, Jamest és Cristiano Ronaldót is díjazta csütörtökön a Marca. 

Real Madrid vagy Barcelona? Ez a spanyol bajnokság legfontosabb, és egyben utolsó kérdése is. Szombaton minden eldől, de néhány dolog már biztos: Keylor Navas lett az idei szezon legjobb kapusa, Marcelo a legjobb hátvédje, Modric a legjobb középpályása, míg Cristiano Ronaldo a legjobb támadója.

A Marca Football Facebook Awards kezdeményezésére a közösségi médiában szavazhattak a szurkolók. Világszerte, 191 országból 1,2 millió szavazat érkezett a játékosokra. Cristiano Ronaldo nem csak a legjobb támadó lett, de őt választották meg az idei szezon legjobb játékosának is. A madridi dominanciát James erősíti, akinek a Betis ellen szerzett bombája a legszebb gól kategóriában nyert. A díjátadón Navas, Modric és Marcelo volt jelen, Cristiano és James videóüzenetben köszönte meg az elismerést.

Keylor Navas az Atlético Madrid kapusát, Jan Oblakot, és a Barcelona hálóőrét, Claudio Bravót előzte meg. Marcelo a védők versenyében Diego Godínt, és Gerard Piquét utasítota maga mögé, míg Luka Modric két barcelónainál, Andrés Iniestánál, és Sergio Busquetsnél bizonyult jobbnak. Cristiano Ronaldo, a legjobb játékos kategóriában Lionel Messit, és Luis Súarezt előzte meg, a legjobb támadóknál pedig, az uruguayi mellett Antoine Griezmannt győzte le a szavazáson. Nem utolsó sorban pedig a Real Madrid szurkolótábora is behúzta drukkerek csatáját. A szezon legjobb edzőjének Diego Simeone-t választották, a legjobb újonc a Villarreal játékosa, Cédric Bakambu lett.

"Nagyon örülök ennek a díjnak, mert rengeteg nagyszerű középpályás játszik a bajnokságban. Az egyik közülük Iniesta, de mondhatnám a mi csapatunkból Kroost, vagy Iscót is." – nyilatkozta Modric.

A Costa-Ricai hálóőr is összegzett a díjátadón: "Nagyon hálás vagyok a szurkolóknak. Személyes én nagyon jónak ítélem meg az idei szezonomat. A szurkolók támogatása nem csak azt mutatja, hogy jól csináltam a dolgokat, de önbizalmat és plusz motivációt is ad. Mindig Isten kezébe adok mindent, és keményen dolgozom. Emberként nagyszerű dolgokról álmodozunk, de ezeket csak hittel és kitartással lehet elérni. Két nehéz mérkőzés áll előttünk, de bízom a csapattársaimban, és remélem, megnyerjük mindkét sorozatot."

"A Bajnokok Ligája döntője még messze van. Csak a Deportivo elleni mérkőzésre fókuszálunk. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot, ehhez muszáj győznünk a Riazorban." – mondta Marcelo.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK