Zidane: A Barcelona megérdemelten nyert

Bár a bajnokság nem lett meg, a meccs után Zidane, Ramos, Navas, Marcelo és Carvajal is készségesen álltak a sajtó kereszttüzébe, és nyilatkoztak az újságíróknak. Természetesen mindenki csalódott volt, de abban egyetértettek, hogy a cél most már a Bajnokok Ligája megnyerése.

Zidane

Büszkeség: „Sohasem dobtuk be a törölközőt, a legvégsőkig harcoltunk. Rendkívül büszke vagyok a csapatra, azokra az eredményekre, amelyeket majdnem elértünk, és azokra, amelyeket még elérhetünk. Az egyetlen üzenetem feléjük, hogy most menjenek pihenni. Mindenkire büszke vagyok a játékosok közül, és a klubból is, akiknek bármilyen közük van a csapathoz. Mind csalódottak vagyunk, de a harmincnyolc meccs véget ért, már nem változtathatunk semmin. A Barcelona megérdemelten diadalmaskodott, de előttünk is meg kell emelnie az embernek a kalapját.”

Két hetes szünet jön: „Ez nem is előny és nem is hátrány nekünk. Szerencsések vagyunk, hogy ott lehetünk a döntőben, a következő napokat pedig először a pihenésre, majd pedig a készülődésre kell fordítanunk. Mindent beleadva harcoltunk, ezért csalódottak vagyunk, de minden tőlünk telhetőt megtettünk, úgyhogy most már csak az idény utolsó meccsére gondolunk. Fontos, hogy pihenjünk, legyünk egy kis időt a családjainkkal is, lépjünk ki egy kicsit a futball világából. Izgatottan és elszántan fogunk visszatérni a döntő előtti edzésekre.”

Cristiano cseréje és Bale pozíciója: „Cristiano azért jött le, mert kapott egy kemény rúgást a lábára. Bale a jobb oldalon kezdett, Cristiano pedig a balon. Ez az elképzelésünk, ő ott a legjobb, de mindenkinek megvan a lehetősége, hogy szabadon mozogjon a pályán és változtassa a pozícióját.”

Tervek a következő két hétre: „Először is mindannyian pihenni fognak, mert szükségük van rá. Van elég időnk, hogy felkészüljünk a döntőre, dolgozni fogunk rajta, hogy ezt elérjük, mert szükség van a jó felkészülésre.”

Ramos

Remény: „A reményünk megvolt, ez pedig az utolsó dolog, amit az ember el akar veszíteni. Most jön egy Bajnokok Ligája-döntő, amit meg akarunk nyerni, hogy feledhetetlenné tegyük ezt a szezont. Szégyen, hogy nem nyertük meg, de tanulni fogunk belőle a jövőre nézve. A legkevesebb hibát vétő csapat lesz a bajnok mindig.”

Barcelona: „Nehéz volt nem odafigyelni a Barcelona meccsére, én a félidőben tudtam meg az eredményt. Mindent bevetettünk a pályán, amit csak lehetett, hogy elérjük a célunkat, ami a győzelem volt. A végéig versenyben voltunk, de gratulálnunk kell a Barcelonának, mert megérdemelt győztesei a ligának. Büszkék vagyunk a csapatunkra, mert nyomást helyeztünk az ellenfeleinkre, és hittünk a győzelemben a legvégéig.”

Hibák: „Utólag könnyű véleményt mondani, emlékszünk a sok meccsre a hátunk mögött, és az elhullajtott pontokra is. A célunk az volt, hogy nyomást gyakoroljunk a többiekre, ez pedig sikerült. Morálisan nagyon jót tett nekünk ez a döntő előtt.”

Marcelo

A vége: „A spanyol bajnokságot mindig nehéz megnyerni. Rosszul kezdtünk, tizenhárom pontra voltunk az elsőtől, de képesek voltunk rá, hogy felzárkózzunk végül egy pontra. Sokat fejlődtünk, most pedig vár minket egy döntő, hogy mégis pozitívan fejezzük be a szezont.”

Edzőváltás: „Nehéz, amikor nem nyerünk semmit. A Real Madridnak mindig nyernie kell címeket. Az edzőnk a szezon közepén jött, ez pedig nem volt könnyű, de azóta javult a helyzet. Keményen fogunk dolgozni az elkövetkezendő napokban, mivel egy nehéz döntő vár ránk, ahol jó formában kell lennünk.”

Navas

Bajnokság: „Meg akartuk nyerni a bajnokságot. Kicsit csalódottak vagyunk, de összességében fantasztikus hajránk volt. Sokan nem hittek bennünk, de a végén az utolsó napon is harcban álltunk a címért. Erre a meccsre összpontosítottunk. A saját büszkeségünk miatt is nyerni akartunk, de végül ez nem volt elég.”

Barcelona: „Félidőben tudtuk meg, hogy áll a másik meccs, de a célunk ettől függetlenül a győzelem volt. Most jön a döntő a Bajnokok Ligájában, még nem fogjuk feladni.”

A döntő Milánóban: „Elérni, hogy ott lehessünk a döntőben egy ilyen versenysorozatban, nem könnyű. Meg akarjuk nyerni, ami hihetetlen örömet okozna nekünk, a családjainknak és az egész madridizmusnak is. Ebben a sorozatban jobban teljesítettünk, ezért vagyunk ott a döntőben. Nyugodtak vagyunk, fel kell készülnünk rendesen fejben is, hogy száz százalékon tudjunk pörögni.”

Carvajal

Múlt és jövő: „Soha nem látott hajrát vittünk véghez, és végül a bajnokság első felében elhullajtott pontok miatt maradtunk alul. A szezon nagyon hosszú volt, a Barcelonának pedig gratulálni kell, amiért több pontot gyűjtöttek nálunk. A végsőkig harcoltunk, a legutolsó percig, huszonnyolcadikán viszont újabb teszt jön, és aznap fel akarjuk ajánlani a madridizmus közösségének a klub tizenegyedik legrangosabb nemzetközi kupáját.”

Erő: „A csapat jól teljesített. A madridista értékek már gyerekkoromtól azt tanították nekem, hogy az utolsó pillanatig harcoljak, és, hogy a Real Madridnál soha nem adják fel. Már nagyon vágyunk rá, hogy eljöjjön a döntő napja, annak ellenére, hogy még két hét van addig, ami alatt rendesen fel kell készülnünk, és feltérképeznünk az ellenfelünket. Reméljük, hogy jó döntő lesz, a mi győzelmünkkel a végén.”

A szezon értékelése: „Nem gondolom, hogy rossz szezonunk lett volna. A bajnokságban a végéig versenyben maradtunk, a kupából egy pályán kívüli szituáció okán estünk ki, a Bajnokok Ligájában pedig döntőbe jutottunk. Most pozitívan értékelem a szezont, de azt, hogy összességében hogyan érzünk, az csak huszonnyolcadikán fog kiderülni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…