Carlo Ancelotti: A szívem egy része a Real Madridé

A Real Madrid egykori trénere, Carlo Ancelotti a Goal.com chatszobájában válaszolt a feltett kérdésekre. Természetesen az edzőként három Bajnokok Ligáját nyert olaszt főként a hétvégén megrendezésre kerülő milánói döntővel összefüggésben kérdezték.

Bajnokok Ligája győzelmek edzőként: „Ilyenkor zakatol a szív, érzelmek sokasága kavarog az emberben, éppen ezért a legfontosabb, hogy mindvégig nyugalmat és kiegyensúlyozottságot sugározz. Az ilyen típusú és jelentőségű mérkőzések előtt elengedhetetlen, hogy elnyerd a játékosaid bizalmát.”

Előrejelzés: „Az Atlético a lehető legkeményebb ellenfél, akit a Real Madrid kaphatott. Rendkívül kellemetlen ellenük játszani, nem mellesleg kíméletlenek. A játékosokra nehezedő nyomásra tekintettel egy igen szoros végeredményre számítok. Két évvel ezelőtt egy hasonló döntőre került sor, amely most rengeteg szép emléket elevenít fel bennem. A döntő párharc mindenképp komplikált lesz, de úgy gondolom, hogy a Real Madrid nyeri az összecsapást.”

A Tizedik megnyerését követően: „Nagyon kemény döntő volt. Az eredményjelző nem tükrözte a pályán történteket. A padról nagyon nehéz bármit is mondani. Elsősorban a játékosok bizakodása és az önmagukba vetett hit eredményezhette, hogy az utolsó támadásból végül kiegyenlített a csapat. Igazán jól tették a dolgukat.”

Felkészülés a Bajnokok Ligája döntőjére, ami egyben városi derbi is: „Általában nincs szükség arra, hogy a játékosokkal egyenként beszéljek, hiszen maguktól is az előttük álló feladatra összpontosítanak. A csapatból mindenki jól ismeri a másikat. Az egyetlen problémaforrás a pályán jelentkező feszültség és a növekvő nyomás lehet. Ha észleled, hogy valamelyikük egyre idegesebbé válik, könnyítened kell a helyzetén. Akár egy poénnal. A legfontosabb, hogy csökkentsd a terhet, hiszen a játékosok egyébként tudják, mit kell tenniük.”

Úgy véli, hogy Zidane menedzseri tapasztalata kulcstényező lehet? „Nem gondolom így. Fantasztikus munkát végez, megvannak a saját elképzelései, jó a kapcsolata a játékosokkal, játszott már döntőkben, tudja, min mennek keresztül a játékosok. Élvezi a keret bizalmát.”

A Bajnokok Ligája döntője: „A Real Madrid nagyon jól fejezte be az idényt és van idejük készülni a döntőre. Különösen heves mérkőzés lesz.”

A Bajnokok Ligája győzelem következtében csökkenne a Barcelona duplázásának jelentősége? „Ha a Real Madrid megnyeri a Bajnokok Ligáját, akkor fantasztikus szezon lehet mögöttük, ahogy a Barcelona, a Sevilla és az Atlético mögött is. Ez nem vonná el a figyelmet arról, amit a többiek elértek.”

A Real Madrid idénye  „Ha nem nyerik meg a Bajnokok Ligáját, akkor sem mondhatjuk, hogy katasztrófa volt az idényük. Az idény második fele fantasztikusan sikerült, egy ponttal maradtak le a végső győztes Barcelona mögött.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK