Zidane: Cristiano 100%-os lesz a döntőre

A keddi, nyílt kapus edzés után természetesen Zidane is beszélt a Bajnokok Ligája döntőről.

Zidane

A döntő
„Azt már tudom, hogy mit jelent egy BL-döntőben segédedzőként ott lenni. Nyugodtnak, elszántnak és türelmesnek kell lenni. Egy kicsit mindegyiknek. Döntőt fogunk játszani, ez az, amit mindenki akar, a játékosok, az edzők, a szurkolók. Nehéz megmondani, hogy jobbak vagyunk-e, mint két éve. Szeretnénk ezt demonstrálni szombat este. Jó idény van mögöttünk, a játékosok csodálatos munkát végeznek. Nem szeretem az összehasonlításokat, jó formában érkezünk a meccsre. Készen állunk a döntőre, ha pedig a bíró a sípjába fúj, onnan már egyenlő esélyekkel indulunk, a végsőkig fogunk harcolni.”

Nyomás
„Mindig van nyomás a Real Madridon. Ez is a munka része, én pedig szeretem. Játékos voltam, ott is megvolt a nyomás. Sokat kell tanulnom, de a tudásvágyam óriási. Javulni fogok, egyértelmű, de még hosszú utat kell bejárnom addig, amíg fontos edző leszek.”

Siker vagy kudarc
„Kudarc az lenne, ha nem adnánk bele mindent. Tudjuk, hogy egy döntő kapcsán a legfontosabb dolog a jó felkészülés, ott pedig már bármi megtörténhet. Készen kell állnunk, ahogy mindig, aztán majd meglátjuk, mi történik szombaton. Szerencsés vagyok, hogy itt lehetek, megoszthatom ezeket a pillanatokat a játékosokkal és a szurkolókkal. Nagyon boldog vagyok.”

Labdabirtoklás
„Nem gondolom, hogy ez elég lenne. Egy meccsen, egy döntőn bármi megtörténhet. Nehéz lesz, mivel az Atlético nem csak védekezni tud kiválóan, egy nagyon versenyképes csapatról beszélünk, akik tudnak játszani és megnehezítik az ellenfelek dolgát. Meglátjuk, hogy mi hogyan játszunk Milánóban. Szombaton kiderül, most még egy kicsit várni kell erre.”

Simeone dicsérete
„Jó munkát végzett. Európa és a világ egyik legjobb edzője. Nagyon jól ismeri a futballt és a csapatát. Tudja, hogy mit kell tennie. Ezek tények, ő is egy csodálatos edzőkből álló csapat tagja. Játékosként és edzőként is igazi egyéniség, nagyszerű munkát végez. Minden megvan benne, ami egy edzőnek kell. Jól ismeri a csapatát, a játékosait, ez pedig a legfontosabb. Egy döntő elvesztése nehéz. Nem számít, hogy ki az ellenfél. Nem gondolok erre. Csak a felkészüléssel foglalkozom, hogy mit fogunk tenni a pályán. Nagyszerű csapatunk van. Szeretnék közelebb lenni a játékhoz, mindannyian szeretnénk még játszani.”

A formáról
„Cristiano 100%-os lesz a döntőre, ezzel nem lesz gond. Szombaton elővigyázatosságból nem játszott a felkészüléskor. Meglátjuk, hogy ma milyen állapotban lesz, de szombatra készen áll majd. Jó formában érkezünk a döntőre, de ez semmit nem jelent. James is jobban van, ahogy Arbeloa is. Az egyetlen, aki problémás, az Varane, ez pedig komoly veszteség.”

Varane
„Jelenleg nincs a szombati keretben. Két vagy három hétig nem lesz kész. Nem olyan komoly a sérülése, mint gondoltuk. Elutazik velünk, de nem léphet pályára. A válogatott tekintetében reméljük, hogy ott lehet az Európa-bajnokságon. Ez nagy pofon számára, aggódom érte.”

Casemiro
„Fontos játékos. Ha minden nap keményen dolgozol, helyet szerezhetsz magadnak, ő pedig megmutatta ezt. Fontos a csapat egyensúlyának szempontjából.”

San Siro
„Jól ismerem Olaszországot. Játszottam itt néhány jó meccset. A Roma elleni meccs után most újra visszatérek, jó érzésekkel. Boldog vagyok, arra gondolok, milyen szerencsés vagyok, hogy a döntőbe jutottam ezzel a remek csapattal és ezekkel a nagyszerű játékosokkal.”

Bajnoki derbi a Bernabéuban
„Azóta eltelt két hónap. Jól dolgoztunk, jó pillanatban érkezünk ide. Jó meccs lesz, ennyi.”

Bajnokság és kupa, vagy BL
„A BL-döntő áll előttünk, semmi más. Csak erre a meccsre gondolunk, semmi másra.

Odaadni a címeit egy szombati győzelemért
„Nem adnám, hogy is tehetném? Amim van, az már az enyém, ami pedig jön, az remélhetőleg még szebb lesz. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy együtt győzzünk szombaton.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK