Az öltöző: Elégedettek vagyunk Zidane-nal

A Real Madrid öltözője egyhangúan amellett foglal állást, hogy Zinedine Zidane maradjon a csapat edzője a következő szezonban is, függetlenül a szombati Bajnokok Ligája-döntő eredményétől. Négy nappal a sorsdöntő milánói mérkőzés előtt lényegében a teljes keret nyíltan támogatta a francia tréner folytatását. Az Open Media Day leggyakrabban elhangzó kifejezése az volt: „Elégedettek vagyunk Zidane-nal”.

Sergio Ramos, a csapat kapitánya fejtette ki leghosszabban az edzőjének szóló dicséreteket: „Számunkra – annak ellenére, hogy nem régóta edző – egy rendkívüli trénerről van szó, aki előtt nagy jövő áll. Nagyon elégedettek vagyunk vele, épp úgy el vagyunk ragadtatva az edzői oldalától, mint a játékositól. A játékosból lett edzők máshogy közelítik meg ugyanazokat a kérdéseket, és ez sokat segített Zidane-nak, hogy úgy tűnjön, mintha már 30 éve a csapatot irányítaná. Nagyon jó viszonyban voltam vele játékostársként, később Ancelotti mellett is velünk volt. Ez nagyon sokat segít abban, hogy meglegyen a "feeling". Ez az a boldogság érzet, amit az érkezése jelentett a számunkra… Zidane sokat tanult Ancelottitól, sok dologban hasonlít Carlettóra. Éppen ezért nagyon jó edző a számunkra."

A sevillai játékos rendszerint nem mulasztja el a lehetőséget, ha Zidane-t kell dicsérni. A múlt héten az UEFA munkatársainak fogalmazott úgy: „Csak pozitív szavaim vannak azóta, hogy megérkezett. Nem csak azért, amilyen játékos volt, hanem azért is, amilyen edző lett annak ellenére, hogy igencsak kevés tapasztalattal rendelkezik. Nagyon fontos változást hozott a csapat életébe a megfelelő pillanatban, amikor a bajnoki és a Bajnokok Ligája-győzelemért küzdöttünk.”

Zidane

Sergio Ramos már április 22-én, a Cadena Cope műsorában is Zidane maradásáért kampányolt: „Bármi történik, szerződést hosszabbítanék Zidane-nal. Egy rendkívüli edző lesz belőle. Egyértelmű, hogy most Zidane-nal megvan az az érzés, ami nem volt meg Benítezzel.”

Zidane Benítez menesztését követően január 4-én érkezett a csapathoz, és sikeresen alkalmazkodott az új helyzethez. Marcelo beszélt a legfontosabb tényezőkről: „Nem lepett meg Zidane. Már korábban is biztos voltam benne, hogy remek munkát fog végezni. Nyugodtan, csendesen és alázatosan érkezett anélkül, hogy bárkin is átgázolt volna…”

Még azok a játékosok is Zidane mellett állnak, akik az érkezésével egyébként veszítettek a csapaton belüli szerepükből. Isco egy hasonlattal érzékeltette az edzőváltás fontosságát: „Zidane érkezése olyan volt nekünk, mint a jó májusi eső. Kulcsfontosságú volt, hatalmas lelki támogatás. Az eredmények magukért beszélnek.”

Cristiano Ronaldo már a Real Sociedad ellen megszerzett, sorozatban a tízedik győzelem után is hasonló következtetésekre jutott: „Zidane-nal sokkal értékesebbnek érezzük magukat, érezzük a szeretetét. Tisztában vagyunk vele, hogy még ő is az alkalmazkodás folyamatában van, de minden nagyon gyorsan történt, és nagyon boldog vagyok a sikerei miatt. Örülnék, ha itt maradna.”

A csapat másik ikonja, a Benítez-éra egyik kedvezményezettje, Gareth Bale is védelmébe vette a francia trénert: „Zidane az érkezése óta nagyon jó munkát végez, a csapat pedig nagyon jól reagált az irányítására. Éppen ezért megérdemelné, hogy a következő szezonban is ő maradjon az edző, és biztos vagyok benne, hogy a Real Madrid vezetősége jó döntést fog hozni.”

Dani Carvajal sem maradt ki a francia edző folytatását kérő játékosok közül: „Zidane a saját érdemeit figyelembe véve megérdemli, hogy a csapat edzője maradjon.”

Kroos szerint „jobb a csapaton belüli hangulat a januári edzőváltás óta, javult a teljesítmény is, így egy szükséges változás volt. Fontos volt eljutni a Bajnokok Ligája döntőjébe. Zidane tökéletes munkát végez, zseniális. Játékosként minden sorozat döntőjébe eljutott, és meg is nyerte azokat – ez sokat segít nekünk.”

Zidane

Végül Pepe már a közelgő megmérettetésre összpontosított: „a Bajnokok Ligája döntőjébe csak Zidane érkezésével juthattunk el – ki tudja, mi történt volna Benítezzel. Zidane-nal eljutottunk a döntőbe, és minden lehetőségünk megvan arra, hogy meg is nyerjük azt.”

Zidane visszaállította az öltöző nyugalmát, a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a csapatot, és számos egyéni rekordot állított fel. A klub edzői közül a legjobb rajtot érte el a 20 mérkőzésen megszerzett 53 ponttal, ami lehetővé tette, hogy bajnoki esélyekkel érkezzen a csapat az utolsó fordulóra a januári 12 pontos hátrány ellenére. Ennek ellenére a klub vezetősége még mindig nem támogatta nyíltan a folytatását. A 2018-ig aláírt szerződéséből még két év maradt, de maga Zidane is tudatában van annak, hogy csak a Tizenegyedik megszerzése jelentené a biztos maradását. Ennek minden sajtótájékoztatón hangot is ad: „A következő szezon? Még nem nyertünk semmit..”

Az öltöző az új Ancelottit látja Zidane-ban. Az előző szezonban, Ancelott második évében, az olasz edző Európai Szuperkupát és Világkupát nyert, valamint 22 győzelemből álló sorozatot ért el, de mivel sem a bajnokságot, sem a Bajnokok Ligáját, sem pedig a klubát nm sikerült megszerezni, mennie kellett… A csapat egyhangúan kiállt Ancelotti maradása mellett, de Florentino Pérez szembement a játékosok akaratával, és az „új impulzus” reményében Benítezt szerződtette. Benítez viszont éppen abba bukott bele, hogy nem sikerült megtalálnia a közös hangot az öltöző legfontosabb játékosaival. Úgy tűnik, hogy Zidane-nak ezzel már biztosan nem lesz problémája…

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK