Bale: Csak a győzelem lebeg a szemünk előtt

A Real Madrid walesi szélsője az Atlético Madrid elleni BL-döntő előtt nyilatkozott egy spanyol rádiónak. Az interjú során beszélt saját játékáról, csapatban betöltött helyéről, no és persze a BL-döntőről.

Ez a döntő hasonló lesz, mint a lisszaboni?
Egy teljesen más meccs lesz, de remélhetőleg ugyanazt az eredményt tudjuk elérni.

Milyen emlékeid vannak az akkor lőtt gólodról?
Di María lőtt egyet, a kapus pedig nem tudta megfogni a labdát. Az felpattant, szinte egy örökkévalóságig lógott a levegőben, én pedig felugrottam, hogy elérjem.

Nehéz egy brit játékos számára, hogy máshol kamatoztassa a tudását?
Nehéz egy másik országba költözni, különösen a briteknek. Eltartott egy ideig a beilleszkedés, de boldog vagyok, ahogy a családom is.

Hogy haladsz a spanyollal?
Órákat veszek, próbálok sokkal többet beszélni. Nem egyszerű nyelv, de megpróbálok mindent, hogy megtanuljam.

Bale

Szívesen vonulnál vissza a Real Madridból?
A visszavonulás gondolata még nem foglalkoztat. De meglátjuk, hogy mi történik. A Real Madrid szurkolói mindenesetre megnyugodhatnak, még van hátra három év a szerződésemből, és nagyon élvezem a játékot. Egyre jobban érzem magam Madridban, boldog vagyok.

A BL-döntő elbukása kudarc lenne?
Ezt két oldalról kell nézni. Maga a döntőbe jutás óriási dolog, de meg is akarjuk nyerni a meccset. Nem gondolunk a vereségre, szóval igen, az lenne. Ugyanaz, mintha utolsó lennél. Csak a győzelem lebeg a szemünk előtt. Ez az, amit akarunk.

Kik az esélyesek?
Az, hogy papíron ki az esélyes, nem számít. Persze a médiában dolgozók sokat fognak beszélni az esélyekről, de mi ezzel nem foglalkozunk. Magunkra koncentrálunk. Ahogy mondtam, szombatig csak a meccsre gondolunk.

Nehezebb a Barcelonát legyőzni, mint az Atléticót?
Mindketten nehéz ellenfélnek számítanak, jó csapatok. De tudjuk, hogy képesek vagyunk legyőzni őket, vagyis annyit tehetünk, hogy szombaton kimegyünk a pályára, mindent megteszünk, ami remélhetőleg elég is lesz.

Jobb a BL-t megnyerni, mint a bajnokságot vagy a kupát?
Számomra minden trófea fontos. Minden idény kezdetén úgy indulunk, hogy minden trófeát meg akarunk nyerni. Persze most nem tudtuk elhódítani a bajnoki címet vagy a kupát, de a BL-döntőben vagyunk, így esélyünk van egy komoly cím megnyerésére, amiért minden tőlünk telhetőt meg is fogunk tenni.

Nehéz az Atlético stílusa ellen játszani?
A hozzám hasonlóan gyors játékosoknak szükségük van területre, de úgy gondolom, hogy az elmúlt években sokat javultam e tekintetben, amióta Spanyolországba érkeztem. A játékomat hozzá igazítottam ahhoz, hogy kevesebb terület áll rendelkezésemre, sokszor játszunk össze a társakkal, ha épp arra van szükség. Tudjuk, hogy mit várjunk az Atléticótól. Nagyon fizikális csapat, de fel vagyunk készülve erre.

Bale

A BBC-nek sokat kell védekeznie…
Ez természetes. Úgy gondolom, hogy az elmúlt hat hónapban jobban védekeztünk csapatként. Megértjük, hogy a védők is ugyanolyan fontosak, mint a támadók, szóval csapatként védekezünk, csapatként támadunk.

Simeone szerint a Real Madrid kontrákra épít majd. Igaza van?
Biztos vagyok benne, hogy megvan a véleménye, de még mi sem tudjuk, hogy miként lépünk pályára. A játék alakulásától is függ, hogy milyen taktikát alkalmazunk. Az Atlético biztosan nagyon erősen fog védekezni, ahogy mindig, de majd ez is függ attól, hogy mi történik a pályán. Ha kontrázunk, akkor kontrázunk. Ha tartanunk kell a labdát és így kell helyzeteket kialakítanunk, akkor ezt fogjuk tenni.

Oblak vagy Keylor a jobb?
Keylor. Ez 100%.

Melyik csapatnak vannak a jobb játékosai, ha egyesével összehasonlítjuk a posztokat? Az Atlético játékosai beférnének a Real Madrid kezdőjébe?
A Real Madridnak jobb játékosai vannak. A Real Madrid minden poszton jobb.

Ez volt az eddigi legjobb idényed a Real Madridban?
Cristiano és Karim kiesésével a csapat elveszítette két góllövőjét. Megpróbáltam némileg magamra vállalni a felelősséget, hogy kisegítsem a csapatot. Jobban érzem a helyem a csapatban, nagyon benne vagyok a játékban, ez pedig meglátszik a teljesítményemen is.

Hol szeretsz leginkább játszani?
A pálya közepén, ahol nagyobb a szabadság, de a jobb és bal oldalon is jól érzem magam. A legfontosabb számomra a jobb szélen az, hogy egy kicsit szabadon tudjak mozogni. Így szeretek játszani.

A levegőben a világ futballjának egyik legveszélyesebb játékosa lettél…
Sokat dolgoztam a fejjátékomon az edzéseken, ha pedig néhány meccsen betalálsz így, az önbizalmad is megnő. Ha a labda bekerül a tizenhatoson belülre, akkor remélhetőleg a fejemmel vagy a lábammal a hálóba tudom juttatni.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK