Ramos: A szurkolók megérdemlik ezt a győzelmet

Újra elérkezett egy BL-döntő, megint egy madridi derbit láthat a nagyérdemű. Sergio Ramos szerint azonban nem szabad a múltba tekinteni, és bár a lisszaboni emlékek hatása alól Marcelo szerint sem tudnak menekülni, a lelküket és a szívüket is kiteszik majd holnap.

Sergio Ramos

Két év után újra döntőben: „Megpróbáljuk újra megnyerni a Bajnokok Ligáját, és mellé majd más címeket is, mert a szurkolóink megérdemlik az ezekkel járó örömöket. Semmit nem változtatnék meg abból, ami Lisszabonban történt. A sorsunk meg volt írva, megtörtént, aminek meg kellett, de ez már a múlt. Itt az idő, hogy lapozzunk, most egy másik döntő következik.”

A múlt: „Csodálatos emlékeim vannak, de az ember nem élhet a múltban. Ugyanazzal a sóvárgással, vágyódással és izgalommal fogunk pályára lépni, mint akkor. A Tizedik adott nekünk elképzeléseket, de nem ragadhatunk le ott. Az utunk ki van jelölve, a célunk egyértelmű. Csupán egyetlen lépésre vagyunk attól, hogy el is érjük, holnap pedig a szívünket és a lelkünket is ki fogjuk tenni érte a pályán.”

Zidane követelései: „Tudjuk, mit vár tőlünk, mit kell tennünk, de ezt nem fogjuk elárulni itt és most. Intenzíven kell játszanunk, a stratégiánknak tisztának kell lennie, és olyan kevés hibával kell játszanunk, amennyivel csak lehetséges. A döntők a legkisebb dolgokon tudnak múlni. A védekezést és az esetleges hibákat is mind csapatként kell elviselnünk és javítanunk.”

Az Atlético: „A keserűség ott lesz a szájukban Lisszabon után, de amikor veszítesz, nem maradhatsz a földön fekve, fel kell kelned. Ez az, amiért még mindig küzdenek, és emiatt jutottak el megint ide. Nem tudom, hogy mennyire lesz rájuk hatással, de jobb, ha csak magunkkal foglalkozunk. Az ilyen döntőkben mindenkin nyomás van, mi pedig megpróbáljuk majd a legtöbbet kihozni magunkból.” 

Babonák: „Vannak babonáim, de kevesen ismerik őket. Ami mindeddig bevált, azt nem kell megváltoztatnod. Rendkívül motivált vagyok, és vágyom rá, hogy megragadjuk a lehetőséget, amit a holnapi nap tartogat számunkra.”

Ancelotti szavai: „Ahogy az ex-edzőnk, Ancelotti mondta: ’ha egyetlen másodpercre is lankad a figyelmed, az Atlético meg fog büntetni’. Amikor ellenük játszunk, extra odafigyeléssel kell ezt tennünk. Tökéletesen felkészültnek kell lenned. Személy szerint nem hibának fognám fel, ha nem nyernénk, inkább egy elszalasztott lehetőségnek. Együtt dolgozunk, együtt szenvedtünk azlrt, hogy idáig jussunk, és a legtöbbet akarjuk kihozni ebből a lehetőségből.”

Marcelo

Érzések: „Mindenkinek nagyon jó érzései vannak. Készen állunk, felkészültünk a meccsre és arra, hogy minden terv szerint alakuljon. Apró dolgokon fog múlni az eredmény, ezekre fogunk odafigyelni. Mindannyian nyerni akarunk, de mutatnunk is kell valamit. Intenzitással kell játszanunk, keményen dolgozni, sokat futni, és minél kevesebbet hibázni. Döntőek lesznek az ilyen kis dolgok.”

Védekezés: „Természetesen az lenne az ideális, ha nem kapnánk gólt, mellette pedig lőnénk is, de ehhez az utolsó sípszóig koncentrálnunk kell.”

Lisszaboni emlékek: „Lehetetlen, hogy ne jusson eszünkbe az a meccs. Különleges volt, az én véleményem viszont az, hogy az már a múlt, egy másik döntő emlékképe. Izgatottak vagyunk, hogy pályára léphessünk és játszhassunk. Ez egy lehetőség arra, hogy megint egy hasonlóan fantasztikus napot éljünk meg, nekünk pedig küzdeni kell, mert ez egy BL-döntő, és nehéz lesz."

Casemiro: „Jó munkát végez. Nem zavarta, amikor nem játszott, csak azzal foglalkozott, hogy keményen dolgozzon. Segít a csapatnak, a dolgai jól alakulnak, nagy jövő áll előtte. Nagyszerű nekünk, hogy ilyen formában áll a rendelkezésünkre.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK