Egytõl egyig: Real Madrid – Atlético Madrid

A Real Madrid tegnap este a Santiago Bernabéu gyepén szenvedett vereséget a legnagyobb városi riválisától. Ami ennél is szomorúbb, az a mutatott játék, mely közel sem volt meggyõzõ. Megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a játékosok teljesítményét, néhány statisztikai adattal kiegészítve. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (3)
Igazából nehéz jellemezni saját csapatunkat, és értékelni is. Sajnos a Real Madrid játékából hiányzott az elképzelés, egy teljesen ötlettelen csapat képét mutatta az egész mérkõzés során. Mindent elárul, hogy a vendégek kapusa, Thibaut Courtois elsõ bravúrját a második félidõ közepén mutatta be. A csapatnak mindössze öt kaput eltaláló lövése volt az egész mérkõzés során. Ha szeretnénk megnyerni a Tízediket, akkor ennél sokkal több kell.

Atlético Madrid (8)
Diego Simeone remekül megszervezte csapatát a Real Madrid ellen. Bármennyire is nehéz ezt leírni, de az Atlético megérdemelten nyerte meg a tegnapi mérkõzést. Remekül lezárták a területeket, masszívan védekeztek, támadásaikat is szépen építették fel. Úgy léptek pályára, hogy bármit képesek lettek volna megtenni a gyõzelemért. Oda kell figyelni az Atléticóra, hiszen eddig mind a hét mérkõzésüket megnyerték, és ha így folytatják, akár a két nagyot is képesek lehetnek megszorongatni.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Pepe (8)
A portugál védõ azon kevesek egyike, akinek teljesítményére nem lehet panasz. Többször is mentett az utolsó pillanatban, felszabadításai sem maradtak el. Sokat hajtott, megtett minden tõle telhetõt a sikerért, ám ezúttal sajnos ez is kevésnek bizonyult. A csapat játékáról is sok mindent elárul, hogy Pepe volt a mérkõzés egyik legjobbja.

Diego López (8)
Sokat köszönhet neki a csapat. Ha López (újfent) nem véd úgy, ahogy, akkor könnyen lehetett volna nagyobb vereség is a tegnapiból. A kapott gólról nem tehetett, hiszen egy az egyben vezethette rá Diego Costa a labdát. Nehéz dolga lesz Ikernek, ha ismét elsõszámú kapus szeretne lenni.

Álvaro Arbeloa (4)
Ismét nem tudunk sok pozitív dolgot felsorakoztatni a spanyol válogatott jobbhátvéd teljesítménye mellett. A kapott gólban nyakig benne volt, hiszen mellõle lépett ki Diego Costa. Lassú, a támadásokhoz szinte semmit sem tud hozzátenni. Próbál mindent erõvel megoldani, nem pedig ésszel. Az egyetlen pozitívum, hogy legalább a labdákat nem szórta el, hiszen 57 passzából 54 sikeresen célba ért.

Sergio Ramos (7)
Bár az elõzõ mérkõzéseken nem a tõle megszokott formát mutatta, tegnap már kezdett emlékeztetni arra a Ramosra, akitõl a támadók lába megremeg. Sokat hajtott, akárcsak Pepe, nagy harcokat vívott Costával, akit az esetek döntõ többségében sikerült semlegesítenie. Több fontos felszabadítás is fûzõdik a nevéhez. Reméljük, most már megtalálja a régi önmagát, hiszen óriási szükség van egy bombaformában lévõ Sergio Ramosra.

Fábio Coentrão (6,5)
A portugál bal bekk sokat brusztolt, a védekezésbõl maximálisan kivette részét, támadásban viszont közel sem tudja azt nyújtani, mint Marcelo. Annyit még meg kell jegyezni, hogy az Atlético góljánál õ ragadt be a védelem tagjai közül, így Costa nem lehetett lesen.

Sami Khedira (5)
Igyekezetével ugyan nem volt gond, de ismét nem tudott szinte semmit hozzátenni a játékhoz. Sem védekezésben, sem támadásban. Védekezõ középpályásként a három labdaszerzése meglehetõsen kevésnek mondható.

Asier Illarramendi (7)
A fiatal spanyol ugyan csak egy félidõt kapott, de ismét kaphattunk egy kis ízelítõt abból, hogy miért is adott ki annyi pénzt érte Florentino Pérez. Labdaszerzésekben nagyon jó, errõl árulkodik az is, hogy 45 perc alatt hat labdaszerzését jegyezték fel, aminek Khedira 90 perc alatt pontosan felét teljesítette. Talán több játékidõt érdemelt volna.

Ángel Di María (5)
Õ is 45 percet kapott Carlo Ancelottitól, bár az õ cseréje talán indokoltabb, mint a baszk középpályásé. Szinte semmit nem tudott az elsõ félidõben hozzátenni a játékhoz, ráadásul a kapott gólban is nyakig benne volt, hiszen az õ eladott labdájából indult meg az Atlético. Bár a hozzáállására most sem lehet panasz, láttunk már tõle sokkal jobb teljesítményt.

Isco (5,5)
73 perc játék jutott a spanyol középpályásnak, aki sajnos ismét nem tudott színt vinni a csapat játékába, csakúgy, mint az Elche ellen. Nem volt sokat játékban, ráadásul, amikor hozzákerült a labda, rögtön letámadták, így nem maradt területe szervezni.

Cristiano Ronaldo (6)
Nem tudta felpörgetni a csapatot, õ maga sem volt olyan veszélyes, ahogy azt tõle megszokhattuk. Nem tudott igazán váratlant húzni, de mentségére szóljon, hogy egyáltalán nem hagytak teret neki az Atlético játékosai, így pont attól fosztották meg, amire a legnagyobb szüksége van CR-nek. Öt próbálkozásából csak egy tartott kapura, ráadásul rengeteg eladott labda is fûzõdik a nevéhez. Nem az õ napja volt, de nem várhatjuk mindig csak tõle a csodát.

Karim Benzema (3)
Karim lassan már kiérdemli az értékelhetetlen jelzõt. Körülményes, lassú, bizonytalan, és sorolhatnánk. Háromszor próbálkozott, ebbõl összesen egyszer sikerült eltalálnia Courtois kapuját. Egy Real Madrid szintû csapatnak sokkal jobb csatárteljesítményre van szüksége, és ezt elõbb-utóbb Ancelotti is be fogja látni.

Cserék

Luka Modric (7)
A horvát középpályás a szünetben váltotta Illarramendit. Sikerült egy kicsit megváltoztatnia a mérkõzés képét, ám ez is kevésnek bizonyult. Hozzáállására nem lehet panasz, rengeteget hajtott, volt egy veszélyes bombája is. Idén a csapat alappillére, aki ha nincs pályán, azt lehet leginkább észrevenni.

Gareth Bale(6)
Szintén a szünetben lépett pályára, a gyengén teljesítõ Di María helyett. Õ sem tudott sokat segíteni társain, hiszen a gyorsaságának kihasználásához szükséges területet õ sem kapta meg az Atlético védelmétõl. Keveset volt játékban, egy félidõ alatt összesen kilenc passz és két kapura lövés fûzõdik a nevéhez.

Álvaro Morata (7,5)
Nagyjából 18 perc jutott az ifjú csatárnak, és a teljesítménye elõtt le a kalappal. Nagy elánnal vetette bele magát a mérkõzésbe, nagyot küzdött. Csúszott-mászott a labdáért, emellett egy gyönyörû lövést is bemutatott, amely gólt érdemelt volna. Ilyen hozzáállással és akarattal nem csoda, hogy a Bernabéu a tegnapi mérkõzésen is a nevét skandálta.

 

 

Ne felejtsétek el, hogy ezek szubjektív értékelések. Nem értesz egyet az osztályzatokkal? Írd meg a véleményedet a fórum megfelelõ topicjában! (Van, aki már megtette.)

Forrás: penamadridista.hu, whoscored.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK