Granero: A Real Madrid kritizált modellje három év alatt két BL-győzelmet eredményezett

Esteban Granero immár a Real Sociedad játékosa, de madridi nevelésként nem felejtette el, honnan indult. A középpályás most megosztja gondolatait Zinedine Zidane-ról és munkájáról, Álvaro Arbeloáról, valamint szóba hozza a saját jövőjét is.

Real Madrid szurkolóként hogyan éled meg a Tizenegyediket? Meglep, hogy az emberek kritizálják a Real Madrid modelljét?
Nagyon boldog vagyok. Nagyon jól tudom, hogy a Real Madrid mit követel meg a játékosaitól. Egyetlen másik klubhoz sem hasonlítható. Ez a modell három év alatt két Bajnokok Ligája-győzelmet eredményezett, ami látványos és lenyűgöző. Ha engem kérdeznek, a Real Madrid a legmagasabb szinten játszik. Florentino Pérez minden évben fejleszti a klubot, nem csak a nagyszerű játékosok elcsábításával, hanem egy versenyképes csapat felépítésével is.

Megleptek Zidane sikerei?
Nem. Meg voltam győződve arról, hogy nagyszerű munkát végez majd az öltözőben, így is lett. Ez az ő érdeme. Olyan könnyedséggel vitte véghez mindezt, amilyet mindig is mutatott.

Arbeloa távozik. Örültél volna annak, ha meghosszabbítja a szerződését?
Ő választotta a távozás pillanatát, most szeretné elhagyni a klubot. Büszke vagyok arra, hogy a barátja lehetek. Új kihívások várnak rá. Bármelyik csapat igazolja le őt, nagyszerű játékosra és vezetőre tesz szert.

Ha a Real Madrid Inigo Martínezről kérdezne téged, mit mondanál nekik?
Talán már kérdeztek is…[mosolyog]. Jó védő, ő a jelen és a jövő. Furcsa, hogy nincs ott az Európa-bajnokságon. Nagyon összetett, erős védő. Úgy döntött, hogy a Sociedadban folytatja tovább, mert a klub egy ígéretes projektbe kezdett. Az elnök, Jokin Aperrybay és Loren Juarros mindent megtesznek, hogy megtartsák őt. Közeledik a pillanat, amikor be fognak robbanni a köztudatba.

Meglepett, hogy Illarramendi előbb távozott a Real Madridba, majd visszatért a Sociedad csapatába?
Egy kicsit, de ugyanakkor meg is tudom érteni. Nagyszerű éve volt velünk. A Real Madridban játszani nagyon nehéz és bonyolult.

Nehéz szezon volt ez számodra, csapat szinten és egyénileg is.
Mindannyian többet szerettünk volna elérni, az elnöktől a játékosokig. Ki akartuk harcolni az európai kupasorozatban való indulást, de furcsa év volt, amely során nehéz döntéseket kellett meghozni. Volt egy edzőváltásunk is.

„Itt az idő az elmélkedésre.” – mondta Simeone, amikor a saját jövőjéről kérdezték. Ez a mondat rád is igaz?
Mindig elmélkedek, gondolkodok… Boldog vagyok itt, olyan, mintha otthon lennék. A futballban sosem tudod, hogy mit tartogat a jövő, de folytatnod kell a munkát.

Gondolkodtál már azon, hogy elhagyod a Real Sociedadot?
Jelenleg úgy gondolom, hogy maradok. Az elmúlt években volt néhány dolog, amely nagyon jól sikerült, így maradtam. Ha minden megtörténne újra, ami ebben az évben történt, akkor folytatnám tovább a Sociedadban.

Beszéltél az elnökkel a jövőddel kapcsolatban?
Sokat beszélünk egymással. A lehető legjobb elnökünk van. Mindig, mindenféle dologról ugyanolyan könnyedséggel tudunk beszélni.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK