Rubén Yáñez: A Real Madrid jelenti az egész életemet

Bár tudatában van annak, hogy talán sosem léphet pályára az első csapat kapusaként, ő mégis beleegyezett abba, hogy marad a csapatnál a következő idényben, hozzá kell tenni, hogy erre maga Zinedine Zidane kérte. A fiatal kapus magabiztos, úgy véli, ha kap egy lehetőséget, tud vele élni és valóra válthatja álmát szeretett csapatában.

Mire gondolsz, amikor kifutsz a gyepre és elkezded érezni a Santiago Bernabéu tüzét?
Izgalmas, hiszen a kapusok mindig korábban érkeznek a pályára. Látod a stadiont, nagyon érzelmes pillanatok. A Bernabéu óriási, az emberek éltetnek titeket. Még mindig libabőrös vagyok minden egyes mérkőzésen.

Álmodozol arról, hogy egy nap te állsz majd a kapuban?
Mindig elképzelem. Álmodozok és azt mondom, remélhetőleg tudok majd itt játszani, hiszen annál nincs nagyszerűbb dolog. Gyerekkorom óta szurkolok a csapatnak, képzelheted, hányszor belegondoltam már ebbe.

A klubnak szurkolsz, de Lloretből származol.
Édesapám és nagybátyám is hatalmas szurkolók, így kiskoromban mindent megtanultam a klubról. A blancók jelentik az egész életemet.

Hogyan foglalnád össze az idényt?
Számomra fantasztikus volt, egyedi élményeket éltem át, rengeteget tanultam a csapattársaimtól és az edzői stábtól. Ezen felül megnyertük a Bajnokok Ligáját.

Milyen a mindennapi életed a Real Madrid harmadik számú kapusaként?
Minden egyes nap nagyon keményen edzek, mivel készen akarok állni, amikor megkapom a lehetőséget a játékra. Egy olyan klubban, mint a Real Madrid, minden nap tanulsz valamit a többi játékostól, különösen ha olyan társaid vannak, mint Keylor és Kiko, vagy épp a kapusedző, Luis Llopis.

Mentálisan megvisel a tudat, hogy nem fogsz játszani?
Az ilyen helyzet mentális előnyt ad számodra. Keményen kell dolgoznod, hogy alkalmas legyél a bevetésre, amikor sorra kerülsz. Nyilván nehéz, de rengeteget tanulok.

Jobb kapusnak érzed magad annak ellenére, hogy egy percet sem játszottál?
De mennyire! Sokat fejlődtem, amit én és az edzők is észrevettünk. Elégedettek velem, ez pedig nagyon fontos. Nyilvánvaló, hogy rengeteget számít, ha a világ legjobbjaival edzel, ha Gareth vagy Cristiano lő kapura neked. Ha itt nem tudsz fejlődni, akkor véged!

Úgy gondolod, hogy edzéseken többet tanulhatsz, mint a mérkőzéseken?
A Real Madridnál igen. Más nem látja a szintet, amit itt képviselnek. A sebesség, a tempó, amelyet edzésen vagy a mérkőzéseken diktálnak…

Nyolc éves voltál, amikor Zidane Glasgowban megszerezte azt a bizonyos gólt. Gondoltad volna akkor, hogy egy nap vele nyersz trófeát?
Tökéletesen emlékszem arra a döntőre. Otthon néztük, amikor ellőtte, megöleltem édesapámat. Az élet csodálatos. Ha azt mondták volna nekem akkor, hogy a Real Madridban fogok játszani és Bajnokok Ligáját nyerek úgy, hogy az edzőm az a géniusz, akit a televízióban néztem…

Milyen a kapcsolatod a franciával?
Nagyon jó. Már ismert engem a Castillából, jól dolgoztunk együtt ebben az évben. Önbizalmat ad nekem, ami nagyon fontos egy fiatal játékos számára.

Hogyan kerültél a Real Madridba?
2010-ben, Lloretből érkeztem, szóval elképzelheted, milyen egy faluból egy olyan helyre érkezni, mint a Real Madrid. Először nehéz volt, mert egy másik városba költöztem, kollégiumban éltem, barátok és közeli családtagok nélkül. A családom távol volt tőlem, így nem tudtam őket meglátogatni délután, amikor csak szerettem volna, vagy ha lehangolt voltam. Végül aztán új barátokat szereztem, alkalmazkodtam ehhez az élethez és mentálisan óriási lépést tettem előre.

Hogyan alkalmazkodtál ebben az idényben a Real Madrid első csapatának öltözőjéhez?
Eleinte nem beszéltem túl sokat. Amikor tudod, hogy tagja vagy az első csapatnak, csak kimész, próbálsz nagyon keveset beszélni és odafigyelni arra, amit mondasz. Az öltöző tele van világklasszis játékosokkal, de egy idő után rájössz, hogy ők is normális srácok és természetes módon kezdtek beszélgetni, viccelődni. Ők is emberek.

Milyen a kapcsolatod a Real Madrid másik két kapusával? Hogy telik a nyarad?
A kapcsolatunk jó. Ami a nyarat illeti, a vizsgáim után 11 napos nyaralásra mentem, most pedig újra itthon vagyok. Élvezem a családommal és a barátaimmal töltött időt, valamint nézem az Európa-bajnokságot.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK