Új erőnléti edzőt “rabolt” a Real Madrid!

Újabb szakemberrel bővül a Real Madrid edzői stábja, ezúttal egy erőnléti edző, Antonio Pintus érkezik.

A Real Madrid szakmai csapatát rendszeresen érik támadások a játékosok rendszeres sérülései miatt, amelyek feltehetőleg az elégtelen vagy helytelen erőnléti felkészülésnek köszönhetőek. A klub vezetősége idén nyáron ismét megpróbálja orvosolni a problémát: az elmúlt napokban felröppentek a hírek, hogy tárgyalásokat folytatnak az olasz Antonio Pintusszal. A francia L’Equipe mai értesülései – amelyeket a spanyol Marca saját forrásokra hivatkozva néhány órája megerősített – ráadásul arról szólnak, hogy a Real Madrid vasárnap délután megállapodott az olasz szakemberrel.

Pintus

Az olasz erőnléti edző Olaszországban kezdte a pályafutását: a Settimónál töltött 5 évet követően a Juventus szerződtette, ahol 1991 és 1998 között dolgozott. Ezalatt két évet együtt dolgozott a Real Madrid jelenlegi trénerével, Zinedine Zidane-nal, így személyesen is jól ismerik egymást. Ezt követően Angliában (Chelsea és West Ham), Franciaországban (Monaco és Marseille) és Olaszországban (Udinese, Juventus és Palermo) dolgozott, néhány héttel ezelőtt pedig új munkaszerződést kötött az Olympique Lyon együttesével.

Pintus és Zola
Zolával még a West Hamnél

A Real Madrid néhány napja kereste meg Pintust, aki rendkívül nyitott volt a friss Bajnokok Ligája-győztes klub érdeklődésére. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a L’Equipe szerint már tegnap délután megállapodtak az átigazolásáról és a szerződésének a főbb részleteiről. A klubváltással kapcsolatos kérdéseket rövid időn belül le kell zárni, és az Olympique Lyon felé kommunikálni, hiszen a Real Madrid előszezonja július 15-én kezdődik, és a francia törvények szerint 15 napos határidővel bonthat szerződést.

Pintus

Antonio Pintus átigazolása váratlanul érte az Olympique Lyon vezetőségét, és kellemetlen helyzetben hagyta a francia klubot néhány héttel a bajnoki rajt előtt. A veszteség nem csak szakmai, hanem pénzügyi szempontból is jelentős. Pintus 3 éves, határozott időre szóló szerződéssel rendelkezett, és mivel a Real Madriddal határozatlan időre írna alá, nem kell szerződésbontási büntetést vagy átigazolási díjat fizetnie. Az Olympique Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas panaszt akar tenni a FIFA-nál.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK