Jose Fonte: Ronaldóval megnyerhetjük az Európa-bajnokságot

Jose Fontét közel 20 éves barátság fűzi Cristiano Ronaldóhoz, tehát nem lehet azt mondani, hogy nem ismeri a portugál zseni igazi énjét. Jó emberként jellemzi barátját, aki megtapasztalta már a hírnév mindkét oldalát.

Jose Fonte 13 éves volt, amikor Cristiano Ronaldo először ment át az öltöző ajtaján a Sportingnál, ahol hamarosan bebizonyosodott, különleges játékos érkezett. „Emlékszem, hogy a zuhanyzóban fekvőtámaszozott” – meséli nevetve.

„Mindenkinek azt mondta, hogy edzés után több fekvőt fogok csinálni a zuhanyzóban, mint te. És tényleg. Mindenkinél többet csinált. Ez is azt mutatja, hogy milyen versenyző típus. Annyival mindenki előtt járt.”

„Kedvelem Messit, de Ronaldo az Ronaldo. Nagyon fiatal volt, milliószor láttam őt a konditeremben edzések után, amikor mindenki más már hazament, hogy megpróbáljon erősebb, gyorsabb lenni. Munkamorálja és a vágya, hogy a legjobb legyen, páratlan.”

Fonte, Cristiano Ronaldo

Fonte valószínűleg ismét kezdő lesz a portugál csapatban a lengyelek elleni mérkőzésen, amellyel a csapata célja sorozatban negyedszer is elődöntőbe kerülni, de a legnagyobb figyelem persze ismét egyetlen emberre irányul.

Az elmúlt hat szezont 50 gól felett fejezte be Ronaldo, értékesítette a mindent eldöntő tizenegyest a Bajnokok Ligája döntőjében, és miközben Fonte csak egy csapattársként tekint rá, amióta csak ismeri, folyamatosan tapasztalja, hogy ő mégiscsak egy globális ikonná vált.

Még az interjú alatt sem autogram miatt közeledtek hozzá, hanem azért, hogy megkérjék, szerezzen egy Ronaldo által aláírt labdát jótékonysági célra.

A szurkolók napi szinten tanyáznak a portugál csapat bázisa mellett annak reményében, hogy megpillanthatják kedvencüket. „Ő egy világsztár.” – mondja Fonte.

„Nincs olyan hely, ahol ne tudnák ki Cristiano Ronaldo. A világon mindenhol felismerik, milliók csodálják. Mindenki akar belőle egy darabot.” Lehet, hogy Ronaldo gyakran van a rivaldafényben, de Fonte szerint ez nem mindig könnyű.

„Ez nehéz. A hírnév mindkét oldalát megélte már. A barátok, akik már korábban is ismerték, tudják, hogy milyen jó ember. Tudjuk, hogy mi mindent meg kellett tennie azért, hogy idáig eljusson, nagyszerű érzés látni, hogy milyen jól megy az élete. De ez akkor sem egy könnyű helyzet.”

Fonte, Cristiano Ronaldo

„Az emberek úgy gondolják, hogy nagyszerű Cristianónak lenni. Persze, vannak előnyei, de hátrányai is. Ő nagyszerűen kezeli ezt. Megtiszteltetés megosztani vele az öltözőt. Inspirál engem.”

„Újra és újra bizonyítja a Real Madridban, hogy mennyire jó, ő a portugál válogatott történetének legeredményesebb játékosa. Hiszünk benne, biztosnak kell lennünk abban, hogy vele elérjük, amit akarunk. Nyerni akarunk, hiszünk abban, hogy meg tudjuk csinálni.” – zárta mondandóját a portugál játékos, aki úgy látja, hogy egy olyan talizmánnal, mint Ronaldo, a tornagyőzelem sem elérhetetlen.

Forrás: Daily Telegraph
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK