Kroos: Ez lesz az eddigi legkomolyabb tesztünk a tornán

Oliver Bierhoff és Jerome Boateng mellett Toni Kroos állt az újságírók rendelkezésére a németek következő Eb-meccse előtt. A német játékos beszélt az ellenfélről, de a jövőjével kapcsolatos pletykákról is.

A mérkőzés fontosságáról: „Egyértelmű, hogy a továbbjutáshoz kell a győzelem. Számomra nem meglepetés, hogy az olaszok veretlenek. Ez lesz az eddigi legkomolyabb tesztünk.”

Hosszú szünet a negyeddöntő előtt: „Kaptunk másfél szabadnapot, mivel a következő meccsünk szombaton lesz, ráadásul valószínűleg egy kicsit komolyabb energiát és erőt igényel majd.”

Kroos

Három vagy négy védővel játszani: „Jó, hogy van választási lehetőségünk. A barátságos meccsen Olaszország ellen jól működött, biztosan nem véletlen, hogy akkor úgy játszottunk. De az edző stáb dönt majd.”

Az utolsó összecsapás: „Úgy gondolom, hogy az olasz együttes szinte ugyanazzal a csapattal áll majd ki. Akkor csak Chiellini nem volt jelen, de a keret legnagyobb része arról a barátságos meccsről itt van a tornán. Nem tudom, hogy az akkori eredmény (4-1 Németországnak – a szerz. kieg) számít-e a mostani meccsen. Ez egy Eb negyeddöntője, teljesen más típusú mérkőzés.”

Az ellenfél: „Jól ismerjük az olaszok játékát, nehéz ellenük futballozni, hihetetlenül egységesek, okosan és nagyon nyugodtan játszanak hátul, és ez igaz a hátulról való építkezésre is. Ez a stílus generációkat átívelő, a németek pedig mindig szenvedtek ellenük. Nagyon optimista vagyok a szombati meccs kapcsán.”

A németeknek hagyományosan nem megy az olaszok ellen egyenes kieséses párharcokban: „Miért lenne olasz-traumám? Nem értem a kérdést. Először magyarázza meg, hogy mire gondol, hogy aztán le tudjam tagadni. (nevet) A korábbi párharcokon, amit elveszített Németország, hányon voltam ott? Értem, hogy sosem nyertünk. Ezen már nem tudunk változtatni. De most a szombati meccs a fontos. Teljesen külön kezeljük, kimegyünk a pályára és megverjük őket. Nagyon optimista vagyok.

Az olaszok előző győzelme: „Az a meccs egy kicsit meglepett, mert Spanyolországot tartottam esélyesnek. Egészen eddig a meccsig jónak tűntek. A győzelem, és az, hogy mennyire megérdemelt volt, meglepett.”

Kroos

Emlékek a 2012-es Eb-elődöntős vereségről: „Akkor is megvolt a saját elképzelésünk, de nem tudtuk megvalósítani. Nem a taktikán, hanem inkább az egyéni hibákon múlt az a párharc.”

Fejlődés 2012 óta: „Ez teljesen normális fejlődés mind klub-, mind válogatott szinten. Egyre többet játszol, amikor pedig egy biztos teljesítményt nyújtasz, szert teszel valamilyen státuszra. A legutóbbi négy év kitűnően sikerült, elégedett vagyok a fejlődésemmel.”

Pletykák: „Mindig gondolok a jövőmre. Ez is a munkám része. De ha minden egyes pletykát kommentálnék, ami megjelent rólam az elmúlt néhány hónapban, akkor sosem érnék a végére. A múlt héten olvastam, hogy újra aláírtam a Bayernhez. A Real Madrid játékosa vagyok, négy év van hátra a szerződésemből. Ennek elegendőnek kellene lennie ahhoz, hogy elnémítsa ezeket a pletykákat.”

Forrás: DFB, Reuters
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK