A legfontosabb kihívások, melyekkel Zidane-nak szembe kell néznie

A spanyol AS hét pontban szedte össze azokat a dolgokat, amelyekre Zidane-nak kiemelt figyelmet kell fordítania, ha sikeres szeretne lenni csapatával a 2016/17-es idényben.

Ronaldo pihentetése

Cristiano az előző szezonban 61 mérkőzésen összesen 5360 percet töltött a pályán. Az idényt kimerülten és – az Európa-bajnokság döntőjében elszenvedett belépőt követően – sérülten fejezte be. Mindezekre tekintettel Zidane nem akarja erőltetni a játékát, így a teljes felépüléséig nem is lép majd pályára. Emlékszünk még a Villarreal elleni bajnoki mérkőzésre, amelyen Ronaldo a sérülését követően az utolsó néhány percet már az öltözőben töltötte? Zidane a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón meg is jegyezte, hogy sajnálja, amiért nem pihentette többet a Real Madrid hetesét. Ismerve Ronaldo mentalitását, talán ez lesz a legnagyobb kihívás, amellyel a franciának meg kell birkóznia.

Benzema vs. Morata

A fiatal, saját nevelésű játékos szerepe megváltozott Madridban. Morata már nem ugyanaz a játékos, aki két évvel ezelőtt a több lehetőség reményében távozott a klubtól. A Juventusnál kulcsszerepet vállalt magára mind a bajnoki cím elhódításában, mind a Bajnokok Ligájában. Az elődöntők során kétszer is betalált a Real Madrid ellenében, valamint a berlini döntőben az ő találatával a második félidő elején még egyenlíteni tudott a torinói egyesület.  Ugyancsak meg kell említeni, hogy az Európa-bajnokságon szerzett három góljával a spanyol válogatott legeredményesebb játékosa lett. Ezek után nem meglepő, hogy helyet szeretne magának a támadósorban, s ezért elsősorban Benzemával kell majd megküzdenie. Kinevezése után Zidane a következőt mondta: „Az elképzelésem világos… a BBC fog játszani.” Moratával kiegészülve azonban az egyenlet megváltozott.

Bale szerepe

A walesi az idény második felében tündökölt, fontos találataival nem egyszer mentett pontokat csapata számára. A szezont 19 góllal és 11 gólpasszal zárta, míg válogatottját az elődöntőig vezette az Európa-bajnokságon. A szerepét tekintve nem számíthatunk jelentősebb változásra, ugyanúgy a szélen kap majd lehetőséget. Ettől függetlenül Zidane-nak megfelelő érzékkel kell kezelnie Ronaldo és Bale helyzetét, ugyanis a francia több gólt vár a walesitől ellenére annak, hogy az előttünk álló szezonban minden bizonnyal még a luzitáné lesz a főszerep.

Egyensúly

Zidane-nak egy kis idejébe telt, de megtalálta a csapategységek közötti egyensúlyt, mégpedig a sokáig mellőzött Casemiro személyében. A francia csupán a kinevezését követő tizedik bajnoki mérkőzésre nevezte a kezdő tizenegybe, azonban a Camp Nouban nyújtott teljesítményével végleg meggyőzte arról, hogy a brazil a csapat nélkülözhetetlen láncszeme. Nagy valószínűséggel Zidane megtalálta a kirakós utolsó darabkáját is.

James és Isco

Amennyiben az edző továbbra is Casemirónak szavaz bizalmat, úgy az új szezonban is komoly fejtörést okozhat a két fiatal középpályás helyzete. Mindketten fontos szerepet szeretnének betölteni a csapatban, ennek fényében pedig számíthatunk az elégedetlenségükre, ha egy újabb bajnoki idényt kell a kispadon tölteniük. Zidane-nak vagy megoldást kell találnia a problémára, vagy ajtót kell nyitnia valamelyikük előtt.

Erőnlét

Zidane Benítezt okolta a játékosok fizikai állapota miatt, s érkezését követően azonnal nekilátott a csapat megfelelő erőnléti felkészítéséhez. Amikor egy sajtótájékoztatón Ronaldo általános fizikai állapotáról kérdezték, annyit mondott, hogy Cristianónak keményebben és többet kell dolgoznia, akárcsak a többieknek. Most az ő felelőssége lesz, hogy megfelelően felkészítse a játékosokat. Ebben lesz segítségére a Lyontól szerződtetett kiváló erőnléti edző, Antonio Pintus.

Varane

A fiatal középső védő a legfontosabb mérkőzések egyikén sem jutott szerephez mióta Zidane irányítja a csapatot. Az El Clasicót és a Bajnokok Ligája döntőjét ugyan sérülés miatt kellett kihagynia, azonban az elődöntők során az edző rendre nem neki szavazott bizalmat. Ramos helye szinte megkérdőjelezhetetlen, míg Pepe az Európa-bajnokságon nyújtott hihetetlen teljesítményével a háta mögött tér vissza Madridba. Amennyiben Zidane nem szeretné elveszíteni a Real Madrid egyik nagy reménységét, úgy gondoskodnia kell Varane boldogságáról.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK